Din nou Cismigiu
Revin din nou cu intamplari din Cismigiu. Eram in parc cu copilul (2 ani) si ne jucam cu mingia. La un moment data vine o persoana (ca nu pot sa ii zic doamna) care era imbracata decent, nu era tiganca, nu parea sa aiba nimic dubios care insotea un copil de vreo 7-8 ani si ii zice copilului:
- Du-te, ia mingia piticaniei aleia (adica mingia noasta cu care ne jucam) si du-te sa te joci cu baiatul ala (ma rog, altul).
Moment in care am ramas traznita. I-am replicat vreo doua si a plecat.
Acum, voi cum ati reactiona in aceasta situatie si ce credeti ca ar fi de facut pe termen lung?
Apoi cum v-ati educa copii pentru a face fata cat mai bine unor astfel de situatii?
Nu de alta, dar cu o astfel de educatie, copilul ala peste cativa ani la pubertate o sa vina sa bata alti copii (si asta in varianta "usoara") si probabil multi ar vrea sa schimbe trecutul. Dar daca nimeni nu face nimic acum, nu o sa mai schimbe nimeni nici un viitor!
Raspunsuri
loryi1974 spune:
Nu cred ca se putea reactiona in alt mod.
In ceea ce priveste strategia pe termen lung,hai sa fim seriosi.Doamna aceea nu se va schimba niciodata,din pacate,cu invatamantul la pamant,probabil,dar nu sigur,si copilul va avea un comportament mai special.Dupa cum probabil ai aflat,se incearca o reforma a educatiei in acest moment si se discuta intens,sunt oameni in tara asta care vor sa se schimbe ceva.
Pe de alta parte,in toate timpurile si in toate societatile,copiii mai mari incearca sa-i intimideze pe cei mai mici.O solutie pentru linistea ta ar fi sporturile de autoaparare.
Si,ca o observatie off-topic,poate ar fi bine sa scrii un blog despre Cismigiu.Sau sa schimbi parcul.
Tu ce solutii propui ca acel copil sa nu se transforme in bataus?
kay spune:
ooo, as fi chemat comunitarul nu inainte sa imi iau copilul !! la subrat si sa plc in cautarea si recuperarea obectului!
iarta-ma, dar nu pot, ma zgarie pe retina : "mingia" vrea sa fie mingea, nu?
************************************************************************************
MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
OanaP spune:
Draga Kai, o sa iau drept nestiinta observatia referitoare la mingie. De dragul educatiei (de care totusi vorbim), o sa divaghez un pic de la topic si iti dau citat de pe dex-online:
MÍNGE, mingi, s.f. 1. Obiect sferic (rar ovoidal), de diverse dimensiuni #537;i greut#259;#539;i, confec#539;ionat din cauciuc, piele, celuloid, material plastic etc. (umplut cu aer), care se folose#537;te în diferite jocuri (sportive), în gimnastica medical#259; etc.; balon (1). 2. Joc cu mingea (1). [Var.: míngie s.f.] – Cf. sl. m ê #269;.
Loryi, daca iesi cu catelul pe strada si isi face nevoile, poti sa iei amenda. Daca iesi cu catelul pe strada si musca pe cineva, iarasi iei amenda. Sunt doua lucruri, de intensitate diferita pentru care iei amenda. Una nu poate evolua in mai rau (precum comportametul copilului), iar celalalta este imprevizibila (spre deosebire de comportamentul copilului care este calculat).
As gandi o lege prin care parintii sa fie amendati pentru ce rele fac copii.
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaP Loryi, daca iesi cu catelul pe strada si isi face nevoile, poti sa iei amenda. Daca iesi cu catelul pe strada si musca pe cineva, iarasi iei amenda. Sunt doua lucruri, de intensitate diferita pentru care iei amenda. Una nu poate evolua in mai rau (precum comportametul copilului), iar celalalta este imprevizibila (spre deosebire de comportamentul copilului care este calculat). As gandi o lege prin care parintii sa fie amendati pentru ce rele fac copii. |
Si cum ar suna legea asta in cazuri minore:parintii vor fi amendati daca odorul lor se va adresa unui alt copil cu,de exemplu,"da-te mai incolo"sau "pleaca de aici" sau cand un copil nu este primit intr-un grup pe baza de antipatii/simpatii-se poate vorbi de discriminare sau poate comportament abuzivSi cum poti dovedi,stai cu camera video indreptata spre copii si cum indrazneste unul de 4 ani sa-l impinga pe unul de 2 ani cum hop la politie?
Scuza-ma ,dar pentru catel chiar inteleg amenzile in ambele cazuri.Dar ce ne facem cu antipatiile care pot exista intre copii?Unde le incadram?
In rest,pe cuvant ca votez parcul Cismigiu cel mai periculos loc din tara.Presupun ca doamnele de acum cateva luni au disparut din peisaj.
marius spune:
Off topic:
Oanap - las-o usor cu exemplul tau - Kay are dreptate (apropo' e Ka[y])
La fel ca si "...sa fie amendati pentru ce rele fac copiii"
End offtopic.
Conform Regulamentului insa (din pacate - nota strict personala) nu au importanta exprimarile incorecte sau greselile gramaticale. Atata doar ca uneori "zgaraie" urechea sau retina dupa caz.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
OanaP spune:
Marius, nu inteleg cu care exemplu sa o las mai usor: cel cu amenzile sau cel cu mingia (exista si varianta mingie - vedeti ultimele paranteze, cititi pana la capat, daca la asta va referiti).
Banuiesc ca acum trebuie sa imi fac mea culpa si pentru ca nu am scris Loryi1974. Nu? Ca asa e numele ei. Scuze.
Ia ral 3-lea "i" a picat de prea multi tastati, dar de, tre' sa faca cineva ordine si pe aicea! Sau acilea, nu? Sau va zgarie si asta pe ureche?
Loryi1974, nu la lucruri minore ma refer ci la lucruri mai importante. Faptul ca un copil este intaratat (ca in cazul de fata) de un parinte sa se comporte antisocial il consider grav.
XIO spune:
Nu te supara, dar mie mi se pare aiurea sa spui "mingie" cand tot poporul spune minge in carti gasesti minge, s-o fi folosit mingia acum 100 de ani , o fi regionalism , habar n-am ca in viata mea n-am auzit cuvantul asta , dar suna ca naiba.
Si un sfat pt. copilasul tau : nu-l invata sa spuna "mingie" daca nu vrei sa fie luat peste picior de colegii de joaca. Oricum la varste mici mistoruile se fac si pe seama numelui, a notelor , samd.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
blackpanterro spune:
Deci pana la urma o sa se discute despre minge aici sau despre cum sa "vindecam" lumea de nesimtire?
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
alina023 spune:
Pai e mult mai usor sa discutam despre ce stim, nu?
"Vindecarea" lumii de nesimtire...este utopie, in special pentru ca nu se doreste asta. (Si nu fac referire la nici un user DC; rog a nu-mi fi interpretate gresit cuvintele)
Am observat ca subiectele "usurele" au imediat priza pe cand cele cu adevarat importante sunt lasate la o parte... Atunci nu ne ramane de facut altceva decat sa ne facem noi datoria, individual. Din pacate!
PS. Chiar putin mai devreme am vazut o bunica palmuindu-si nepotul de aprox 1.6 ani pentru ca nu vroia in carucior ci pe jos. Daca se continua asa educatia lui...se intelege ce fel de bataus, barbat violent va ajunge, nu? (sigur ...exista si o mica sansa sa urasca violenta tocmai pentru ca el a trait-o...dar asta e cea mai putin probabila varianta).
Mi se pare un lucru foarte bun atunci cand apar oameni ca OanaP, care nu se lasa cu una cu doua.. Bravo, Oana!
Off topic: Marius, cu tot respectul, mi se pare ca ai exagerat si ti-ai varsat nervii aiurea!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei
Emma este iubire!
Laura25 spune:
Alina, pai te rugam, raspunde la subiect. Ai vazut bunica, ai facut ceva? Bravo, Oana! (nu sunt absolut deloc ironica) Foarte tare, ai facut scandal la madama respectiva sa nu ia jucaria copilului tau, dar daca era vorba de alt pici in propozitie, te mai scandalizai la fel?
cum putem noi, parintii, educa alti parinti? Vad ca e plin forumul de femei care vin si spun ca isi educa copii asa cum as vrea si eu sa ii vad pe toti educati (fara batai si violenta, ii pun sa asculte muzica buna, sa respecte pe cei din jur, sa pastreze curatenia si sa puna mizeriile la cos, sa nu distruga jucariile din parc etc). Atunci, de ce majoritatea covarsitoare a celor intalniti pe strada sune exact invers? De ce de fiecare data cand intru la magazinul de la parterul blocului meu, ma opresc intai (si daca sunt cu copii fac si ei acleasi lucru, chiar uneori trebuie sa le temperez elanul) si iau gunoaiele aruncate printre florile din fata, dar a doua zi sunt altele la loc? De ce daca sustinem atat de frumos campanii impotriva abuzurilor, zilnic vad copii pocniti de parinti/bunici/bone?
Eu am ajuns la concluzia ca mai mult decat sa-mi educ eu copii mei frumos, nu prea am ce face.
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me