Topic ingrijirea copilului - CIC(5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

La data depunerii dosarului CIC eu stiu nivelul veniturilor mele, dar decizia de impunere anticipata are alta suma inscrisa in ea...
Pentru dosar mi se solicita:

"dovada privind veniturile realizate in anul fiscal anterior celui in care s-a nascut copilul si/sau dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului precum si copia deciziei de impunere eliberate de autoritatile competente"

(sursa: http://www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=49)

Eu asta nu inteleg, daca exista decizia de plati anticipate, care ar putea fi dovada privind veniturile realizate? declaratia pe propria raspundere? care e sensul acestui si/sau? ca aici mi s-a taiat filmul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Avalon

La data depunerii dosarului CIC eu stiu nivelul veniturilor mele, dar decizia de impunere anticipata are alta suma inscrisa in ea...
Pentru dosar mi se solicita:

"dovada privind veniturile realizate in anul fiscal anterior celui in care s-a nascut copilul si/sau dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului precum si copia deciziei de impunere eliberate de autoritatile competente"

(sursa: http://www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=49)

Eu asta nu inteleg, daca exista decizia de plati anticipate, care ar putea fi dovada privind veniturile realizate? declaratia pe propria raspundere? care e sensul acestui si/sau? ca aici mi s-a taiat filmul...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 29+

Nu ma pot abtine, chiar daca este off-topic. Raposatul prof. Antonie Iorgovan (cunoscut ca fiind "parintele" Constitutiei, dar marele lui merit este, de fapt, teoretizarea Dreptului Administrativ si croirea legii contenciosului) avea o vorba: "dragii mei, prepozitia pune concluzia!!!"
Deci, daca desteptii aia profesionisti la care ai trimis cu link se oboseau sa dea un copy/paste dupa textul de lege, ai fi vazut ca dupa "si/sau" urmeaza un prapadit de "dupa caz".
Deci, HG 1682/2008 admite doua tipuri de dovezi, DUPA CAZ (adica ce ai!):
- dovada veniturilor (pe care ai face-o daca ai avea venituri din drepturi de proprietate intelectuala sau profesii libere de ex., unde venitul si retinerea impozitului sunt lunare) sau
- dovada privind venitul calculat in vederea platii anticipate a impozitului, precum si copia deciziei de impunere;

Deoarece te afli in situatia prevazuta mai jos in acelasi articol 6 alin.(5), adica NU poti prezenta concomitent cele doua dovezi (si venitul pentru plata anticipata, PRECUM si decizia finala de impunere) - o inlocuiesti cu declaratia pe propria raspundere.

Deci ca sa nu mai intri in ceata, citeste textele de lege, nu rezumatele de pe diverse site-uri, unde fiecare dupa urechea lui surda cioparteste actele normative ca sa-i incapa in pagina.

Am folosit majuscule nu pentru ca as urla, ci pentru a sublinia conectorii (nu stiu sa folosesc culorile).

Mergi la inceput

Mediajust, eu sunt blonda. Daca sunt si tampitzica, ramane de vazut. Mie mi se pare ca vorbim vorbe acum.
Eu iti spun un exemplu concret si tu daca poti sa-mi raspunzi, bine, daca nu- atunci iti multumesc pentru tot efortul de a da citate de legi.

AM decizia de impunere plati anticipate pe anul 2009: are un impozit pe venit aferent unui venit net anual de 1000 lei.
In ianuarie 2010 depun declaratia 200 de venit REALIZAT pe 2009 si are un venit net anual de 2000 lei - o am si are numar de inregistrare.
Ma duc si depun dosarul de CIC in ianuarie 2010.

Intrebare: ce venit mi se ia in calculul indemnizatiei? care va fi cuamntumul lunar al indemnizatiei? copilul s-a nascut in octombrie 2009.

revin cu rugamintea de a raspunde concret, daca nu stii, nu-i bai.

Mergi la inceput

adaug: la data depunerii dosarului CIC mai am si decizia de impunere pe anul 2008 din care reise suma de 1000 lei venit net anual realizat (se subantelege de fapt de mai sus, pt ca platile anticipate pe 2009 sunt stabilite la nivelul celor realizate pe 2008).

Mergi la inceput

Citat:

Mediajust, eu sunt blonda. Daca sunt si tampitzica, ramane de vazut. Mie mi se pare ca vorbim vorbe acum.
Eu iti spun un exemplu concret si tu daca poti sa-mi raspunzi, bine, daca nu- atunci iti multumesc pentru tot efortul de a da citate de legi.

AM decizia de impunere plati anticipate pe anul 2009: are un impozit pe venit aferent unui venit net anual de 1000 lei.
In ianuarie 2010 depun declaratia 200 de venit REALIZAT pe 2009 si are un venit net anual de 2000 lei - o am si are numar de inregistrare.
Ma duc si depun dosarul de CIC in ianuarie 2010.

Intrebare: ce venit mi se ia in calculul indemnizatiei? care va fi cuamntumul lunar al indemnizatiei? copilul s-a nascut in octombrie 2009.

revin cu rugamintea de a raspunde concret, daca nu stii, nu-i bai.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 29+

Eh, eu sunt bruneta,intre timp jumate alba - deci vopsita.
Sigur ca vorbim vorbe, vina este a mea ca m-am ambitionat sa-ti fiu de folos.
Din pacate, citatele din legi sunt necesare tocmai pentru a nu te arunca in ceata diversele informatii trunchiate din diverse locuri.

Cuantumul indemnizatiei (aferente acestui venit, inteleg ca mai ai si altele) va fi 85% din baza de calcul, adica 2000 impartit la 12 inmultit cu 10.

Mergi la inceput

Citat:

adaug: la data depunerii dosarului CIC mai am si decizia de impunere pe anul 2008 din care reise suma de 1000 lei venit net anual realizat (se subantelege de fapt de mai sus, pt ca platile anticipate pe 2009 sunt stabilite la nivelul celor realizate pe 2008).

Avalon 29+

Din acest venit, al anului 2008, vor intra in baza de calcul lunile noiembrie si decembrie, deci 85% din baza, adica 1000 de lei impartit la 12 inmultit cu 2.

Eu nu stiu cum se regleaza practic impozitul (cand se face diferenta de plata - la emiterea deciziei de impunere, in anul urmator?), dar este clar ca la un moment dat vei plati impozit pe venitul real, nu pe cel estimat, deci acesta este venitul impozabil, invocat de lege la stabilirea indemnizatiei.

Mergi la inceput

Mi se pare corect calculul.
Si cum ramane cu documentele justificative, care sunt acestea? Mai depun declaratie pe propria raspundere? Declaratie pe propria raspundere ca ce?

Editez: sper ca nu ti-am scos eu peri albi

Mergi la inceput

Citat:

Mi se pare corect calculul, dar ce ma fac daca efectiv eu nu am avut venit pe noiembrie si toata suma inscrisa in declaratia de venit anuala pe 2008 a fost inregistrata in decembrie 2008?

Si cum ramane cu documentele justificative? Mai depun declaratie pe propria raspundere? Declaratie pe propria raspundere ca ce?

Avalon 29+

Nu are relevanta cand ai obtinut venitul, inteleg ca nu exista alta modalitate de a determina venitul lunar altfel decat ca medie.

Cat priveste declaratia - ideea era ca nu ai inca decizia de impunere, ci doar venitul estimat, deci prin declaratia pe propria raspundere iti asumai venitul real (cel ce urma sa-ti fie confirmat ulterior prin decizia de impunere).

Mergi la inceput

Citat:

Mi se pare corect calculul.
Si cum ramane cu documentele justificative, care sunt acestea? Mai depun declaratie pe propria raspundere? Declaratie pe propria raspundere ca ce?

Editez: sper ca nu ti-am scos eu peri albi

Avalon 29+

Nuu, sunt baba!!

Mergi la inceput

Deci daca eu nu as fi depus declaratia de venit realizat pe 2009 pana la data cererii indemnizatiei CIC ar fi fost nevoie de declaratie pe propria raspundere, dar in aceasta situatie eu nu voi depune decat copii ale:
- declaratiei anuale pe 2009 cu numar de inregistrare la Admnistratia Financiara;
- deciziei finale de impunere pe anul 2008
si nu mai e nevoie de nicio declaratie pe propria raspunedere.

Acum intr-adevar sunt lamurita, Mediajust.
Multumesc pentru sprijinul acordat si imi cer scuze daca am fost sacaitoare pe alocuri.

Mergi la inceput