Topic ingrijirea copilului - CIC(5)
Raspunsuri - Pagina 20
Ancutex spune:
Buna
Cum se procedeaza cu indemnizatia pentru CIC cand copilul implineste 2 ani sau te hotarasti sa te intorci mai devreme la serviciu? Trebuie sa anunti tu undeva sau se fac corelari in sistemele lor si stiu cand anume sa nu mai faca plata? Banuiesc ca se verifica in vreun fel si se anunta aceste lucruri.
Imi poate raspunde cineva? La cum e birocratia la noi ...
Mediajust spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ancutex Buna Cum se procedeaza cu indemnizatia pentru CIC cand copilul implineste 2 ani sau te hotarasti sa te intorci mai devreme la serviciu? Trebuie sa anunti tu undeva sau se fac corelari in sistemele lor si stiu cand anume sa nu mai faca plata? Banuiesc ca se verifica in vreun fel si se anunta aceste lucruri. Imi poate raspunde cineva? La cum e birocratia la noi ... Ancutex & bebe Maria (6 aug) http://new.photos.yahoo.com/teeeeeeeeo/albums/ |
Ai prezentat doua situatii diferite.
1. Cand copilul implineste 2 ani, indemnizatia pentru cresterea copilului este sistata automat.
De drept, inceteaza si suspendarea contractului tau de munca,deci a doua zi trebuie sa te prezinti la slujba, fara niciun anunt.
2. Daca te hotarasti sa te intorci la slujba inainte de 2 ani, atunci anunti angajatorul printr-o scrisorica de informare. Preferabil ar fi s-o faci cu cateva zile inainte (nu este legal obligatoriu, dar daca cineva are un contract pe perioada determinata, ar fi mai bine pentru el sa afle ca ramane fara acel loc temporar de munca - stii cum e). Apoi, anunti la Agentia de prestatii sociale reluarea CIM - care inseamna implicit sistarea indemnizatiei, si redepui anexa/tip la normele OUG 148, prin care soliciti stimulentul de 1 milion (pe care il vei primi cat timp dreptul la CIC/indemnizatie este deschis - adica pana la 2 ani ai copilului).
Daca vrei declaratia-anexa - trimte-mi un mail la mediajust@yahoo.com si ti-o atasez.
Laura Ioana spune:
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: exista posibilitatea pentru un cadru didactic titular sa stea 3 ani in CIC (ceva in noua legislatie?)? Asa am auzit si m-ar interesa si pe mine in ce directie sa o apuc/ce trebuie sa fac pentru a beneficia de treaba asta.
Imi cer scuze ca repet mesajul, dar mi-e teama ca nu va fi observat![]()
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
La mare - iulie '09
La mare - sept '09
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui Laura Ioana Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: exista posibilitatea pentru un cadru didactic titular sa stea 3 ani in CIC (ceva in noua legislatie?)? Asa am auzit si m-ar interesa si pe mine in ce directie sa o apuc/ce trebuie sa fac pentru a beneficia de treaba asta. Imi cer scuze ca repet mesajul, dar mi-e teama ca nu va fi observat Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008), Filmulete La mare - iulie '09 La mare - sept '09 |
Nu, nu exista aceasta posibilitate.
In schimb, ai varianta concediului fara plata, un an la 10 ani (si in vechea, si in noua lege - in masura in care va trece de Curtea Constitutionala).
Laura Ioana spune:
Mediajust
multumesc pt raspuns.
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008),
Filmulete
La mare - iulie '09
La mare - sept '09
Shobo spune:
Buna tuturor,
As dori sa stiu daca in cazul demisiei fara acordul firmei si rentoarcerii in CIC (copil sub 2 ani), mai este obligatorie efectuarea preavizului de 15 zile calendaristice?
multumesc foarte mult!
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si Ana-Maria din 10.02.2008
marius spune:
Cam generica intrebarea - raspunsul standard este NU.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui Shobo Buna tuturor, As dori sa stiu daca in cazul demisiei fara acordul firmei si rentoarcerii in CIC (copil sub 2 ani), mai este obligatorie efectuarea preavizului de 15 zile calendaristice? multumesc foarte mult! Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si Ana-Maria din 10.02.2008 "Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!" |
Ce e aia "demisie fara acordul firmei"??
Demisia este un act unilateral al angajatului, care nu are nevoie de aprobare.
Singurul care poate hotari renuntarea la preaviz este angajatorul.
Nu inteleg "ordinea" demisie - intoarcere in CIC (daca ceri incetarea contractului, nu mai ai CIC).
Deci explica clar situatia, te rog.
Shobo spune:
ah, cred ca nu cunosc prea bine termenii..
mai clar: daca vreau sa demisionez pt ca vreau sa reintru in CIC cat mai repede, mai sunt obligata sa muncesc cele 15 zile calendaristice?
exista vreo prevedere cum ca tb sa fiu angajata undeva in momentul cand solicit cic ?
acum sper sa fie mai clar..
multumesc
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si Ana-Maria din 10.02.2008
Mediajust spune:
| citat din mesajul lui Shobo ah, cred ca nu cunosc prea bine termenii.. mai clar: daca vreau sa demisionez pt ca vreau sa reintru in CIC cat mai repede, mai sunt obligata sa muncesc cele 15 zile calendaristice? exista vreo prevedere cum ca tb sa fiu angajata undeva in momentul cand solicit cic ? acum sper sa fie mai clar.. multumesc Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si Ana-Maria din 10.02.2008 "Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!" |
Da, daca demisionezi si angajatorul nu vrea sa renunte la preaviz, trebuie sa-l parcurgi.
Asa-zisul CIC (in fapt, CCC - adica concediul pentru cresterea copilului) nu mai exista in situatia in care nu esti angajata. Stai pur si simplu acasa si primesti indemnizatia, insa nu te afli in concediu.
Reglementarea se afla in art.8 alin. 2) din OUG 148/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.