Topic ingrijirea copilului - CIC(5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

am si eu o nelamurire..exista o lege care sa prevada..cat timp trece de la adoptarea unei legi pana la publicarea ei in monitorul oficial?tot asteptam publicarea normelor legii 239-2009..si nimic....

Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui petrean

am si eu o nelamurire..exista o lege care sa prevada..cat timp trece de la adoptarea unei legi pana la publicarea ei in monitorul oficial?tot asteptam publicarea normelor legii 239-2009..si nimic....

Andrei Luca -15.12.2006

Nu exista termen.
Problema este ca nu vor aparea niciodata Norme la Legea 239, dintr-un considerent juridic pe care nu-l voi dezvolta aici.
Pe scurt, Normele la care faci referire sunt cele la OUG 148/2005, act normativ modificat de legile 239/240.
Aceste norme au aparut, in urma cu 2 saptamani.
Daca ai nevoie de texte, da-mi o adresa de mail.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

sotul meu lucreaza in invatamint.I-a spus directorului de cele 5 zile platite,libere,la nasterea copilului.Directorul se face ca nu stie.Personalul e la inspectorat,evident,nu in institutie ca sa intrebe.Si-a notat sotul pe hirtie legea,art,etc.Daca directorul unui liceu zice in continuare ca nu a a uzit,nu stie,etc,ce facem?Ca,.el e managerul.Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mediajust

Citat:
citat din mesajul lui petrean

Andrei Luca -15.12.2006

Nu exista termen.
Problema este ca nu vor aparea niciodata Norme la Legea 239, dintr-un considerent juridic pe care nu-l voi dezvolta aici.
Pe scurt, Normele la care faci referire sunt cele la OUG 148/2005, act normativ modificat de legile 239/240.
Aceste norme au aparut, in urma cu 2 saptamani.
Daca ai nevoie de texte, da-mi o adresa de mail.

"Procesele iti rapesc timpul, banii, tihna si prietenii." (Proverb englezesc).

multumesc..nu..era doar o problema..de la directia de as locala..spuneau ca nu vor da banii pana nu apar normele in MO..insa ieri m-au sunat sa-mi spuna ca de luna asta mi se vor vira banii

Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui unombun

sotul meu lucreaza in invatamint.I-a spus directorului de cele 5 zile platite,libere,la nasterea copilului.Directorul se face ca nu stie.Personalul e la inspectorat,evident,nu in institutie ca sa intrebe.Si-a notat sotul pe hirtie legea,art,etc.Daca directorul unui liceu zice in continuare ca nu a a uzit,nu stie,etc,ce facem?Ca,.el e managerul.Multumesc

"I-a spus" sper ca inseamna cererere inregistrata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

cerere si copie dupa certificatul constatator al copilului,trecute prin secretariatul liceului ptr.numar de inregistrare si apoi date la dom"director,e bine?Multumesc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui unombun

cerere si copie dupa certificatul constatator al copilului,trecute prin secretariatul liceului ptr.numar de inregistrare si apoi date la dom"director,e bine?Multumesc

E foarte bine - acum astepti sa ti-o aprobe/respinga. In ultimul caz, sa vedem ce invoca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Mediajust - am o intrebare, legata oarecum de discutia pe care ai avut-o acum 2-3 pagini cu Avalon. pt. ca sunt oarecum intr-o situatie asemanatoare.
1. ziceai ca daca nu am inca decizia de impunere pt. 2009, pot depune o declaratie pe propria raspundere. unde anume se depune declaratia asta? la Finante? iar ei iti dau o hartie la mana cum ca ai realizat veniturile respective pe 2009? sau declaratia o pui in dosarul pentru Primarie, alaturi de celelalte documente pentru cererea indemnizatiei?

2. documente justificative ce inseamna? facturile si chitantele taiate pe 2009? plus bonurile/facturile pt. cheltuielile deductibile (daca exista), plus registrele de incasari si plati (deci ce trebuie oricum sa aiba un PFA)? sau mai exista si alte documente?

multumesc frumos anticipat

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika

Mediajust - am o intrebare, legata oarecum de discutia pe care ai avut-o acum 2-3 pagini cu Avalon. pt. ca sunt oarecum intr-o situatie asemanatoare.
1. ziceai ca daca nu am inca decizia de impunere pt. 2009, pot depune o declaratie pe propria raspundere. unde anume se depune declaratia asta? la Finante? iar ei iti dau o hartie la mana cum ca ai realizat veniturile respective pe 2009? sau declaratia o pui in dosarul pentru Primarie, alaturi de celelalte documente pentru cererea indemnizatiei?

2. documente justificative ce inseamna? facturile si chitantele taiate pe 2009? plus bonurile/facturile pt. cheltuielile deductibile (daca exista), plus registrele de incasari si plati (deci ce trebuie oricum sa aiba un PFA)? sau mai exista si alte documente?

multumesc frumos anticipat

1. La dosarul de deschidere a dreptului la indemnizatie.
2. Documentele justificative sunt tocmai declaratie/decizia de impunere. Restul sunbt documente contabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

BUNA,

are cineva textul noilor norme ale OUG 148/2005? se pare ca-s pe dinafara total, nu am mai urmarit asta in ultimul timp..e adevarat ca nu se va mai trece din cic 1 in cic 2 cu indemnizatia de 85% din veniturile avute de dinainte de bb 1?? ( eu sunt in aceasta situatie, sunt deja in CIC 2) Sper ca nu e si retroactiva cumva prevederea asta.......

EDIT : Mediajust, vreau si eu normele ( am citit intr-un post anterior al tau ca le-ai avea) la E_seea@yahoo.co.uk.

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput