palmuirea copiilor

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Anca, mi-e rau...cum naiba sa fortezi fetita sa manance pana ajunge sa vomite ??

Si cum naiba sa-i ceri sa fie calma dimineata cand tu insati esti un pachet de nervi?

Ar trebui sa stii deja ca ccc comportamentul adultilor se reflecta intotdeaua in comportamentul copiilor!

Arunca mancarea pe jos? Trecand peste faptul ca toti copiii fac asta, probabil ca incearca sa se faca vazuta, avand in vedere ca petreci atat de putin timp cu ea si probabil ca incearca sa iti transmita un mesaj, anume sa NU o mai fortezi sa manance.

Fetita nu are nicio vina ca tu lucrezi zi lumina, ca traficul e infernal sau ca la gradinita nu se serveste micul dejun. Ea doar isi cere disperata drepturile, asa cum stie si asa cum poate.

Intreb si eu...qare ar fi imposibil sa ii pui un pachetel cu mancare pe care sa il manance pe masina, ascultand un CD preferat...sau sa vorbesti cu "fufele" sa ii dea voie sa-l manance ATUNCI CAND II ESTE INTR-ADEVAR FOAME?

Oare ar fi imposibil ca la intoarcere sa ai pregatit de dimineata un snack, ceva ce stii ca-i place, astfel incat sa nu urle de foame tot drumul inspre casa?

Oare ar fi imposibil ca seara sa incerci sa petreci mai mult timp jucandu-te cu ea astfel incat sa nu simta in permanenta nevoia de a se face vazuta?

Ea nu are nicio vina ca tu, din cauza ei nu ai timp de coafor si de spa, ea vrea doar ceea ce vrea orice copil de varsta ei...sa se joace si sa petreaca cat mai mult timp cu parintii. E o nevoie reala sa stii, nu un moft.

Eu cred ca daca ai renunta putin la postura de victima in care singura te-ai asezat, ai vedea ca fetita e cel putin la fel de frustrata ca si tine...doar ca, spre deosebire de tine, ea nu are nici mecanismele necesare pentru a face fata frustrarilor si, cel mai trist nu nici macar intelegerea mamei.

Si mai cred ca o buna organizare, o identificare corecta a nevoilor copilului, o viziune realista asupra vietii de parinte si ceva cunostinte minime de psihologie infantila te-ar ajuta sa faci putina ordine in haosul in care te gasesti.

2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Noe, mi-a placut mult dedicatia pentru Anca.

Anca, uitasem. Cu tristete iti marturisesc ca pe masura ce te citesc, ajung la concluzia ca palmuta peste scutec este una din cele mai mici probleme pe care le ai in relatia cu fetita ta.

2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Anca74, valeu!!! Daca ai fi mama mea si m-ai teroriza in halul asta in fiecare dimineata, te-as bate de ti-ar merge fulgii :D.
Mai, pe bune acuma, e de cosmar ce-i in cascioara voastra diminetile, iar aia mica "profita" din plin de "beneficiile" pe care le ofera nervii, crizele si lipsa voastra de organizare.
Pai, in loc sa scoateti fum pe nas in fiecare dimineata, n-ar fi mai bine sa va ocupati seara de o parte din treburile de dimineata? Pachetelele cu mancare, alesul hainutelor, pregatirea micului dejun sa le faceti seara.
Si nu inteleg ce inseamna pregatirea micului dejun pt. tot familionul. Dar domnul Anca74 ce face? Nu stie sa-si unga o felie de paine cu unt sau are probleme in a-si lua felia de sunca si a o tranti pe o felie de paine pe care a extras-o din prajitor?

P.S.1 Fetita ta nu ti-a cerut sa o aduci pe lume si, daca seamana cu tine, buna si recunoscatoare adica , fii sigura ca ar fi facut tot posibilul ca tu sa nu te chinui 20 de ore in travaliu :).

P.S.2 Intreaba-te de ce ai vrut sa faci copil si ce ai face daca ai avea a doua sansa sa fii fara copil.
Daca raspunsul la intrebarea a doua este "as alege si a doua oara sa o am pe Laura", poarta-te ca atare si nu te mai concentra atata pe tine si nevoile tale.
Stiu ca e foarte, foarte greu sa fii mama de copil mic, dar copilul mic nu este calaul vostru, iar tu nu esti nici pe departe o victima.
Esti (sau ar trebui sa fii) cea mai fericita mama din lume.

P.S.3 ideea Ancai_a cu mancatul in masina e foarte buna. Sper ca nu aveti pretentia aia de dinainte de a fi parinti, ca interiorul masinii sa luceasca de curatenie si sa miroasa proaspat a bio-carpet :))))))))).

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

A, si pentru ca nu mai stiu la ce sa ma astept din partea ta , un sfat: atunci cand iti vei hrani copila in masina, sa NU carecumva sa ii spui ceva de genul: bine, nu vrei sa mananci acasa, la masa, ca oamenii, o sa mananci ca vai de capul tau, zdruncinata in masina, mai rau ca un homeless care a gasit un sendvici pe bancheta din autobuz. NUUUUU!!!!
Sa-i spui ca uite, mami si tati stau cu tine si se joaca in dimineata asta si,surpriza!!!!!, yupiiiii!!!!, astazi papam in masina, in timp ce tati vruuuummm-vrummm conduce si mami harsti-harsti se rujeaza .

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

anca,

anca_a ti-a dat niste idei foarte bune.

de ce nu ii iei ceva de mancare pe drum spre gradi?
de ce nu ii iei un sandwish, ceva, cand va intoaceti de la gradi?
de ce nu ii faci pachetel pt gradi asa cum faceti pt voi?
de ce o obligi sa faca ceva?
de ce nu faceti cumparaturi sa nu fie frigiderul gol cand ajungeti acasa?

crezi ca ii e bine sa creasca in haosul si stresul in care o tii acum? crezi ca ei ii place sa te vada asa isterica? crezi ca nu o afecteaza?

parerea mea umila de om si parinte e ca ar tb sa organizezi mai bine. sa iti faci un plan si sa existe indatriri pentru toti.

in we nu cred ca lucrezi. ok. sambata dimineata mergeti la cumparaturi. faceti o lista cu ce ati vrea sa mancati in sapt aia si cumparati. si asa aveti mancare. si daca tot nu ai timp de tine fa-ti program pt tine. tot sambata, odata la 2-3-4 sapt te duci la coafor. te epilezi. te bibilesti. te aranjezi. si o lasi cu tati 4 ore sa zicem. in schimb primeste si el 4 ore libere, ca e si el om si are si el nevoile lui.

iar nu cred ca e atat de greu sa te mentii pe linia de plutire. daca nu vrea sa manance dimi, e fff simplu snack la pachet. si ai timp sa te imbraci/aranjezi.

sa nu zici ca nu stiu ce vb, pt ca stiu fff bine. S e un copil atomic pe care doar privindu-l obosesc. nu vrea sa faca ceva? pai nici nu am sa o conving. asa e ea. plus ca gandeste-te ca eu aici "lucrez" cu un copil de 2 ani care nu aude. are hearing aids, dar de la 18 luni. intelege ce ii zic jumate. de vorbit doar cuvintele de baza. si uite ca ma descurc, in cea mai mare parte a timpului singura. si nu o lovesc. ca imi vine uneori sa o zmotocesc toata ? sigur. uite, ieri si-a bagat o piatra intr-o nara... panica maxima la mine, ia-o bag-o-n masina si la spital sa i-o scoata. a plans atata mititca in spate ca s-a umplut de mucisori si i-a alunecat piatra singura... dar nu stii cata morala i-am tinut si da, am mai ridicat si tonul. nu ca ar fi inteles 50% din ce ii ziceam eu, dar macar m-am racorit... eram si panicata si enervata si disperata, si tot ce vrei tu. dar nu am lovit-o. si azi ce crezi ca facea? incerca sa isi bage un turn de lemn in ac. nara crezi ca daca o loveam intlegea mai bine? iti spun eu sigur ca NU !

tie ti-ar placea sa mananci fortata?
tie ti-ar placea sa fii ignorata?
tie ti-ar placea sa iti vezi sotul isteric?
tie ti-ar placea sa iti fie extrem de foame?
tie iti place ca nu ai timp de tine? sau ca traiesti intr-un ritm atat de haotic? crezi ca ei ii place?

fa ceva pana nu o sa ai un copil nefericit, cu ochi tristi. si gandeste-te ca daca ea varsa cana de lapte dimineata si tu te isterizezi si ii mai dai si o palma, ea vede in asta o reactie a ta si o atentie a ta catre ea. si va repeta. pana o sa ii acorzi atentia pe care si-o doreste. gandeste-te ca merita un camin linistit si sigur, in care sa creasca frumos...

nici nu mai stiu ce sa iti spun, mi se pare tare trist ce ii faci tu ei...

ah, sa te mai intreb ceva. tu cand ai hotarat sa faci un copil nu aveai acelasi program? si nu te-ai gandit unde o sa aiba loc si un copil in acest program al tau?

inca ceva. la ce ora plecati voi DIN casa ca sa te scoli la 5.30? cat iti tb sa faci micul dejun? banuiesc ca nu le faci rata cu portocale si nici creme brulee... poate gasesti timp sa te pregatesti si sa te aranjezi inainte sa inceapa taifunul.

pana atunci sfaturile mele pt tine sunt :

1.prioritase
2.organise

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Geez! In curand ma puneti la stalpul infamiei (daca nu m-ati pus deja!?), si-mi dati foc. Nice job, girlies!

anca_a, nu, nu pot sa-i dai copilei mancare de acasa fiindca fufele de la gradinita respectiva sustin ca i-as putea pune in ea cine stie ce trucuri care-s alergene pentru alti copii mai sensibili. Gen peanut butter, fructe exotice, etc. Nu e cazul, dar ele refuza orice le-as sugera.
Iar dimineata trebuie sa manance pentru ca la gradinita nu ia micul dejun din motivele explicate mai sus, iar la pranz nu mananca nimic fiindca nu-i place ei ce le da acolo sa haleasca. Asa ca o recuperez seara la 6 pm cu burta lipita de spate de foame.
De asta insist cu mancarea.

De jucat si de pupat facem asta zilnic. Ne chitaim impreuna de cum ne vedem. Pustoaica mea este un copil hlizit, iubit, pupat, alintat, you name it! Ii facem toate fasoanele. As putea spune ca suntem aproape de a creste o viitoare domnisoara Goe.
Asa ca nu e cazul sa-ti faci griji.

irina.c., am stat 1 an acasa cu asta mica in concediu de maternitate, dupa care am lucrat de acasa cateva luni, dar, in final, a trebuit sa revin la serviciu. Ca nu-s ruda cu dl Harper sa ma tina la job pe ochi frumosi.
Daca vreau sa pastrez postul, trebuie sa vin la serviciu.

LauraNicole, simpatizez cu cauza ta, dar esti mult prea patimasa ca sa gandesti obiectiv.
Scuze de brusca sinceritate.

Noe, iti apreciez dedicatia scriitoriceasca dar ma gandesc ca ai fi putut intrebuinta mai cu folos timpul respectiv facand ceva constructiv.
Scuza-ma ca n-am ragaz sa citesc epistola respectiva, insa sunt convinsa ca este o capodopera literara plina de sfaturi utile. Sper sa le ajute pe numeroasele alte mamici ca mine.

Gagicilor, v-am pupat ca trebuie sa-mi recuperez copila de la gradinita!

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Mergi la inceput

vaaai, denizel, gand la gand.

si mie care mi-e frica sa ii zic ceva lui denizel,ca acu matura cu mine forumu . na ca daca promiti ca nu-mi dai palmuta la pampers iti dau un

************************************************************************************

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

deci anca, vad ca esti ironica si iti bagi picioarele in orice sfat pe care ti-l da oricine la acest subiect. pai atunci de ce ai mai cerut ceva de la cineva??? sincer, daca tie ti-e bine asa, go on, girlie ! foarte bine. daca fetita ta e dl Goe, tu esti mamita si mamitica. exact. perfect. identic. bravo, girl !

S

Mergi la inceput

si daca tu te astepti de la un copil de 1 an si 7 luni sa iti inteleaga tie frustrarile si neputinta, esti si mai dasteapta...

si daca tu crezi ca un copil de 1 an si 7 luni face rau INTENTIONAT, ca vrea ea sa te supuna terorii ei de copil, esti tare pe langa. girlie...

S

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Nu stiu care din noi gandeste mai obiectiv dar sincer,pe mine m-ai obosit!Eu ma retrag!Asa imperfecta cum sunt .

Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!

Mergi la inceput