palmuirea copiilor
Raspunsuri - Pagina 25
LauraNicole spune:
Si,by the way,nu sunt de acord nici sa dai alcool la copil "doar sa guste"!
Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it!
mina spune:
Caro, mie nu mi s-a parut ca ar fi pus-o cineva la zid. Insa exista, asa cum au observat si altii, discrepante intre postarile de acu n pagini si postarile din ultimile pagini.
Zice ca isi plezneste copilul si stie ca nu e bine si ca ar vrea sa nu o mai faca, ok, sarim cu pareri si sfaturi, unele din proprie experienta. Zice la un moment dat multumesc, ce mult ma ajutati. Dupa care stai, ca restul lumii e nebuna si doar eu is sanatos, ca de fapt bataia e buna si ce ma prelucrati atat.... Ok, daca ai intrat pe forum ca sa-ti gasesti scuze ca-ti altoiesti copilul, te priveste. Ca nu le-ai gasit....ok, incearca altfel dar nu da cu barda in cei care si-au rupt cateva minute sa-ti dea un sfat.
... interesant ....
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
caro spune:
hehehehe... stiam ca o sa mi-o iau, dar m-au mincat palmele!
Un forum de mamici este un camp superb pentru studii sociologice, daca nu v-ati dat seama pana acum.
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui caro hehehehe... stiam ca o sa mi-o iau, dar m-au mincat palmele! Un forum de mamici este un camp superb pentru studii sociologice, daca nu v-ati dat seama pana acum. Mama mandra de Dan Andrei (24/03/1996) si Thomas Adrian (18/01/2004) http://community.webshots.com/user/lidia67 |
Scuze dar daca face asta doar ca sa se amuze atunci cu atat mai mult are nevoie de o vizita la psiholog .Pe bune!
caro spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui LauraNicole
Scuze dar daca face asta doar ca sa se amuze atunci cu atat mai mult are nevoie de o vizita la psiholog .Pe bune! Life is something precious so enjoy it and try to take what s good from it! |
vorbeam de mine.....merci de sugestie!
LauraNicole spune:
N-am stiut ca vorbesti de tine .Cu placere,oricum.
vlahos spune:
eu o mai furam de la tata rar dar cu f bune rezultate , de la mama cite o zmotoceala zilnic nu ma mai afecta pe cel mare l-am corectat o singura data, sarise calul rau de tot cu femeia ce-l ingrijea, a facut-o sa plinga pe biata babuta, acum are 22 si nu-si mai aminteste dar pe mine ma doare inca, pe cel mijlociu a fost "nevoie" sa-l trezesc in primele zile de scoala dar uita repede si am renuntat la metoda (am trecut la metoda recompenselor fapta buna billa alba, fata rea da-mi bila inapoi, 10 bile 30 minute tv*** merge de minune) cea mica e mica si o rasfatam toti pina o veni si rindul ei
conchita spune:
citat din mesajul lui viviana Deci respectele mele pentru toate acele mame calme care stiu sa-si creasca copiii, nu s-au enervat niciodata, n-au fost niciodata obosite, au stiut intodeauna sa faca lucrul potrivit, au spus numai ce trebuie, nu au injurat nici macar in gand, bla, bla, bla. Sunteti sigure ca sunteti vii? Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
daca priveai fie si diagonal la topicul asta ai fi vazut ca asemenea mame nu exista, iar daca sunt vii, probabil nu-si pierd vremea pentru cauze pierdute pe dc. ai fi observat si ca sarea a fost aruncata in ochi de anca74 si ca pana atunci toate am facut liste ca a ta, cu idei alternative. nu s-a dat nimeni pe-aici mare si tare, calma si perfecta, DIMPOTRIVA. eu, una, chiar asa mi-am inceput mesajele, ca sunt uneori la limita, plus ca nu am copil "cuminte" in acceptiunea romaneasca a cuvantului. si n-am nici bone, nici menajere, nici macar sot. asa ca, remarcile voastre de sus in jos nu au tinta. eu le consider piper aruncat din avion, poate o nimeri tapul ispasitor inexistent. dar nu celelalte mame sunt vinovate pentru violenta mamelor violente, ca sa fie clar.
anca74 spune:
Bun, let’s see:
viviana, intr-adevar situatia mea de acasa nu este prea usoara. Muncim zi lumina, si eu, si barbatu-meu, si ajungem terminati de oboseala seara acasa.
Nu prea mai avem atunci, nici eu, nici el, resursele necesare sa ne ocupam de fetita cu blandetea si rabdarea arhicunoscute a mamelor romance.
Asta nu inseamna ca ne paruim copilul de cum il luam de la gradinita si pana in momentul in care merge la nani.
Stiu ca amazoanele de pe forum deja au ajuns la aceasta concluzie, dar nu-i cazul. Sincer.
Multumesc frumos pentru idei de gestionare a puiului mic.
citat din mesajul lui daniela_b Deci hai sa nu le dispretuim pe cele care vin si spun ca se poate si altfel decit impartind la Paste si la Craciun palme, privind in jos la ele. Nu foloseste nimanui. |
daniela_b, nu dispretuiesc pe nimeni. Singurul lucru care-mi displace profund sunt remarcile artagoase si obraznice, generalizarile la greu si extremele.
Situatia explicata de mine si disecata de voi este intr-o zona mai gri asa. Din pacate, insa, voi incercati sa o vedeti fie neagra –neagra, fie alba cu picatele roz.
Doar cateva fete pana acum au sesizat corect nuanta.
citat din mesajul lui daniela_b Apropo. Anca, te intrebasem mai acu' citeva pagini dar cred ca nu ai observat: ii dai o palma peste pampers ca sa o doara sau asa incit sa nu o doara ci doar sa o sperie? Astept raspuns, daca ai timp, te rog. |
Cand imi mai scapa cate o palma peste pampers-ul copilei mele, nu o fac cu intentia precisa sa o invat ceva anume. Pur si simplu, vreau sa se opreasca din traznaia pe care o face.
Evident, intai ii vorbesc pana mi se duce gura la urechi, apoi ridic vocea, apoi o avertizez de 3-4 ori sa inceteze si, daca sunt cu nervii prastie in momentul respectiv, iar ea tot cu a ei o tine, pac! palmuta peste pampers.
Inteleg dorinta ta de a diseca acest act al meu, stiu ca suna extrem de original, si aproape ca ma simt ca la o vizita la psiholog.
Sa-ti mai spun ca o fac din frustrare ca nu reusesc sa ma fac inteleasa si ascultata altfel de copilul meu decat in acest mod?
Banuiesc ca nu e cazul. Stiu ca intrebarea ta se vroia in directia afirmatiei mele de mai sus.
Quod erat demonstrandum.
Luna1, merci pentru comentariul tau si pentru faptul ca poti relativiza cat de cat contextul.
Ca sa-ti raspund,
citat din mesajul lui Luna1 Acum te intreb un lucru si te rog raspunde-mi sincer: cat de de vinovata te simti dupa ce aplici palmuta? |
Destul de vinovata. Nu atat de vinovata incat sa-mi fie rusine de copila mea, dar destul incat sa vreau sa schimb approach-ul.
Am oroare sa repet, dar uite ca o fac : nu-mi place sa dau palme peste pampers dar, uneori, nu gasesc alta modalitate de a o face pe copila mea sa inceteze un comportament care ma deranjeaza mult de tot la un moment dat.
(alta) Exemplificare : ma trezesc zilnic in jur de 5 :30 AM.
Pregatesc micul dejun pentru tot familionul, imi fac un dush pe fuga, imi trezesc barbatul, scot hainutele fetitei din dulap si i le pregatesc pentru noua zi la gradi, dau fuga sa o trezesc, o pup bine, o schimb la fund, o asez la masa, ma chinui sa-i indes cateva lingurite din mancare in gurita bine stransa, ea imi da peste mana si rastoarna mancarea pe jos.
Incep vizibil sa ma enervez fiindca ma uit la ceas si suntem deja in intarziere, o avertizez ca incepe sa mi se ridice tensiunea la cap, ea trece imediat la miorlaieli fara lacrimi, iar cand nu sunt atenta trage de fata de masa si rastoarna ceaiul/laptele si alte traznai de pe masa...
Ii mai indes cateva lingurite in gurita fiindca deh, fufele de la gradinita privata pentru care platim sutele de dolari pe luna nu le servesc micul dejun si nu pot s-o las cu burta goala pana la pranz...
Uneori vomeaza, alteori plange aiurea pana cedez eu nervos si zic ca nu-i mai dau sa manance.
In vremea asta, barbatu-meu pregateste haleala la serviciu pentru amandoi, duce toate catrafusele la masina.
Io, fiindca m-am blocat pe mancarea copilei, sunt inca in pijama, ciufulita, transpirata si deja un pachet de nervi ca o sa ajung iar ca Zura nebuna la serviciu.
Barbatu-meu urla de afara ca daca nu iesim in 5 min el pleaca fara noi.
Copila face ca "Animal" din The Muppet Show...
O iau de o aripa, arunc farfuria murdara in chiuveta, o imbrac numai eu stiu cu ce viteza supersonica, i-o predau sotului care scoate fum deja langa masina, ma impiedic pe scari sus sa arunc un tzol pe mine si sa ma duc naibii la serviciu...
Astfel, in jur de 9 AM, dupa ce am stat in trafic vreo 2 ore ca niste tantalai, el ma depune in tromba in fata cladirii in care lucrez, dupa care demareaza precum Cruella din 101 Dalmatieni si se duce la serviciul lui.
Iar eu raman prostita si ma uit la hainele mele shifonate, la parul meu ciufulit (noroc ca-s creatza si, din avion, nu se vede)... oare asa o sa-mi petrec urmatorii ani? Intr-o perpetua fuga?
Io n-am timp nici sa ma epilez, nici sa-mi tai unghiile, nici sa merg sa ma tund, etc. De machiat ma machiez cum pot, intre o groapa de pe autoruta si un stop la o intersectie.
N-am timp de mine. Ma si mir cum de ma mai iubeste barbatu-meu in halul in care arat.
Cum naiba sa nu fiu stresata?!
Si asta nu-i decat dimineata. Sa vezi ce cool este cand ne intoarcem de la serviciu, obositi morti, cu copila care urla non stop de foame pe bancheta din spate, traficul imbecil la orele de varf, frigiderul gol, casa cu fundul in sus...
Sa mai zic sau you get the picture?
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
Deianira spune:
Intr-adevar, aveti un program haotic si incarcat, dar totusi, in timp ce sotul te asteapta la masina si scoate fum nu-ti trage o palma ca sa te misti mai repede .