despre stimulare ovariana si ovitrelle

despre stimulare ovariana si ovitrelle | Autor: ana_maria500

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor.
Am si eu o intrebare sau mai multe pentru cele care sunt dispuse sa discute.
Eu luna aceasta dupa multe incercari (piedici) am reusit sa fac o stimulare cu clostibegyt (z5 - z9 a CM) . In ziua a 9 am avut foliculi pe stanga de aprox. 11 mm (vreo trei) iar pe dreapta unul de 14mm.
In ziua a 12-a am avut unul dominant pe stanga de 14 mm iar pe dreapta unul de aprox. 19 mm. Doamna doctor mi-a recomandat sa fac o injectie "ovitrelle" in ziua 12 sau 13 a CM. IN ziua 12 nu am apucat sa o fac. Sper sa nu fie tarziu. Maine mai de dimineata (ziua 13) am sa o fac, iar dupa aia......."la munca".Doctora mi-a spus sa am contact sexual cam la 36 de ore dupa. Nu stiu acum cat de precisa este treaba. Sper sa imi reuseasca luna aceasta sa raman insarcinata.
Acum intrebarile : voi care ati mai facut tratamente de stimulare sau fertilizare ce fel de tratament luati si sub ce schema ? Cum raspundeati la tratament? Care v-au fost sansele de reusita?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peta spune:

Salut. Eu am facut timp de 4 luni stimulare cu ova-mit 1/2 tableta pe zi (e tot clomifen) din z2 pana in z7, si in z14 sau cand aveam foliculul suficient de mare pregnyl. Tratamentul a fost ok, adica am avut in fiecare luna folicul care a crescut suficient, dar tot nu am ramas. Luna tracut am schimbat tratamentul, am facut injectii cu puregon 50 ui/zi din z3 pana in z12 si in z13 injectie cu gonasi (inlocuitorul pregnylului). Si de data asta am avut un folicul care a ajuns la maturitate si acum astept rezultatul. In ultimele 2 luni am facut si inseminare artificiala.
Tu de ce faci stimulare? Nu ovulezi natural? Faci si inseminare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria500 spune:

Buna . Eu din analize reiese ca am rezerva ovariana dar nu stiu sigur cand ovulez si daca ovulez in fiecare luna. Nu am facut analize cateva luni la rand sa vad.Inseminare nu fac pt ca nu vrea sotul. Eu fac stimulare in ideea ca pot controla niste lucruri, adica sa se intample anumite lucruri cand vreau eu, bineinteles in masura in care imi permite corpul. Eu mai am un baiat si sunt putin dezamagita ca nu mai raman chiar asa de usor desi nu am o varsta inaintata si nici sotul.
Sa vad ce imi iese luna asta.

Mergi la inceput

Din cate am inteles injectiile care se fac pentru ca foliculul sa se rupa au acest efect la 12-48 ore, cel mai probabil la 36 de ore, dar depinde foarte mult si de marimea folicului. Daca foliculul este deja mare si matur e posibil sa se sparga de la sine si sa elibereze ovulul.
Bafta multa, sa ma tii la curent!

Mergi la inceput

Merci mult de tot pentru urari. Din dupa amiaza aceasta am trecut la treaba. Rezultatul o sa il vad cam in 2-3 saptamani . Sper sa fie un rezultat pozitiv.

Mergi la inceput

Bafta multa.
La mine din pacate nu a fost sa fie luna asta. Luna viitoare vreau sa fac pauza, sa nu mai iau tratament fiindca plec in concediu si nu ma pot duce la monitorizari si oricum cred ca e mai bine sa mai iei cate o pauza sa se mai curete un pic si organismul.

Mergi la inceput

Buna . Se pare ca nici de data aceasta n-a fost sa fie. O sa mai pot incerca abia peste vreo 4-5 luni. Asta este...........bebe se pare ca se lasa cam asteptat.

Mergi la inceput

imi pare rau, dar de ce abia peste 4-5 luni? Eu luna asta n-am facut tratament si cred ca nu am avut ovulatie. Maine plec in concediu si probabil ca nici luna viitoare nu o sa iau tratament ca o sa-mi vina cat sunt plecata, dar as vrea sa ma duc la monitorizari.

Mergi la inceput