HPV si conceptia

HPV si conceptia | Autor: Chiqitita

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

Ma inscriu si eu in randul celor care isi doresc cu ardoare un copilas si sper ca in curand sa ma inscriu si in clubul celor care astepta un bebe.
Inainte de astea, am si eu niste nelamuriri: de curand am fost diagnosticata cu displazie pe colul uterin, HPV prezent si medicul mi-a recomandat tratament cu Aldara (pe care, apropo, nu l-am gasit deloc in farmaciile noastre). Imi doresc enorm de mult un bebelus si sfatul doctorului "lasa, mai asteapta cateva ca esti tanara" m-a dat mult de tot peste cap, mai ales ca eu ma dusesem sa obtin o confirmare a sanatatii mele. Acum, va intreb pe voi... care stiti, care cunoasteti... prezenta acestui virus afecteaza fertilitatea/ viitoarea sarcina? Pot face acest tratament de imunizare cu Aldara daca raman insarcinata?

P.S. Medicul meu tocmai a intrat in concediu si nu il pot contacta pt a-mi raspunde tuturor intrebarilor.

"FERICIREA te indulceste, INCERCARILE te intaresc, TRISTETEA te face mai uman, GRESELILE te smeresc, SUCCESUL te mentine in forma, dar numai DUMNEZEU te face sa mergi mai departe!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sophie76 spune:

Draga chiqita, ai fost diagnosticata cu dsiplazie de col uterin si HPV in urma unui test Papanicolau, ce indica testul L SIL, H SIL ,sau ce grad ? Colposcopie ai facut? tipare pentru HPV ai facut ca sa vezi daca tulpinile de HPV sunt oncogene sau nu? Abia in urma acetsor analize cotoborate ( papanicolau+ colposcopie+tipare) poti avea un diagnostic corect.
Ti se poate recomanda tratament cu imunomodulatoare gen isoprinosine si ovule intravaginale (am auzit si de tratamentul cu Aldara ,dar din cite stiu nu se comercializeaza oficial in Romania), testul Papanicolau se repeta din 6 in 6 luni pentru a se observa evolutia.
Daca in urma tratamentului gradul de risc nu cedeaza(adica acel H SIL - high risk se mentine) se poate face o conizatie sau o electrorezectie ,se indeparteaza tesutul afectat, repet asta doar daca riscul se mentine ridicat.Acesta a fost si cazul meu.Eu am facut conizatie, si acu sper la bebe. Doctorul meu mi a aminat conizatia tocmai in speranta ca voi ramine insarcinata, cum nu s a intimplat a trebuit sa facem procedura si acum ma pregatesc de FIV, eu avind infertilitate din cauza inexplicabila.
Idee e ca HPV sau displazia nu te impiedica sa ramii insarcinata si sa duci o sarcina la capat, chiar in cazul conizatiei, in momentul in care ramii insarcinata se face cerclaj pt a sustine sarcina.
Mie ultimul papanicolau facut mi a iesit normal, nemaipunindu se in evidenta nici prezenta virusului.
Pentru informatii mai cauta aici pe topicuri despre cervicita si HPV, stiu ca sunt pentru ca si eu le am studiat.
Multa sanatate si bafta

sophie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlinaColan spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chiqitita

Buna tuturor,

Ma inscriu si eu in randul celor care isi doresc cu ardoare un copilas si sper ca in curand sa ma inscriu si in clubul celor care astepta un bebe.
Inainte de astea, am si eu niste nelamuriri: de curand am fost diagnosticata cu displazie pe colul uterin, HPV prezent si medicul mi-a recomandat tratament cu Aldara (pe care, apropo, nu l-am gasit deloc in farmaciile noastre). Imi doresc enorm de mult un bebelus si sfatul doctorului "lasa, mai asteapta cateva ca esti tanara" m-a dat mult de tot peste cap, mai ales ca eu ma dusesem sa obtin o confirmare a sanatatii mele. Acum, va intreb pe voi... care stiti, care cunoasteti... prezenta acestui virus afecteaza fertilitatea/ viitoarea sarcina? Pot face acest tratament de imunizare cu Aldara daca raman insarcinata?

P.S. Medicul meu tocmai a intrat in concediu si nu il pot contacta pt a-mi raspunde tuturor intrebarilor.

"FERICIREA te indulceste, INCERCARILE te intaresc, TRISTETEA te face mai uman, GRESELILE te smeresc, SUCCESUL te mentine in forma, dar numai DUMNEZEU te face sa mergi mai departe!"

Draga Chiqitita, sfaturi medicale nu-ti pot da dar pot sa-ti multumesc pentru ca ne-ai destainuit povestea ta si, fara sa vreau sa te supar, cumva m-ai convins sa fiu de acord ca fata mea sa fie vaccinata anti-HPV, in campania Ministerului Sanatatii. Auzisem atatea povesti despre subiectul asta de nu mai stiam ce sa fac. De obicei nu ma las usor influentata de zvonuri dar acum am stat mult sa ma gandesc. Multumesc mult, in numele meu si al lui Cezar, sotul meu.

Sanatate multa, Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

Am o prietena care a fost diagnosticata cu hpv - a facut colposcopie - i-au scos partea de tesut afectata - a facut vaccinul anti hpv ( ca sa fie protejata impotriva altor tulpini ale virusului - sunt multe) - doctorii i-au spus sa nu ramana gravida o vreme - iar luna trecuta a ramas! Asa ca o speranta exista! desi spermograma sotului era indoielnica, ea diagnosticata cu HPV si uite ca totusi minunea s-a produs!
Eu am un test HPV pozitiv - cand am vazut am zis ca nu e posibil si am repetat - mai ales ca e tulpina 16 sau 18 care e cancerigena - rezultatul testului 2 - negativ. Amandoua PapaNicolau - frotiu grad 1, colposcopie perfecta - ce sa mai cred - astept sa treaca 6 luni sa repet!
Iti tin pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

Dana_bebe,

Chiqitita, sophie76 are dreptate in tot ce ti-a spus. Si eu sunt trecuta prin asta. Daca ai nevoie de Aldara, eu mi-am luat din franta, dar nu am mai apucat sa fac tratamentul. Daca te intereseaza da-mi un PM. De asemenea, medicul mi-a recomandat vaccinarea cu Cantastim, pe care l-am gasit cu greu, dar pe care nu il mai fac pentru ca sunt gravida. Eu sint cea despre care spunea Dana_bebe.

Ideea e ca nu e bine sa lasi problema asa, consulta mai multi medici. Eu inca mai astept rezultatele la testele HPV si papanicolau de dupa electrorezectie, si am emotii pentru ca la mine infectia a afectat endocolul si operatia nu a scos tot de acolo. Bafta multa!

Mergi la inceput