Ce parere aveti despre acest articol
Raspunsuri - Pagina 2
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui catale Am citit tot articolul si nu o data... si inteleg ce vrea sa spun autoarea. Nu gasesc nimic care sa generalizeze si unde sa spuna toate mamele care stau acasa peste 6 luni... Chiar si in citatul lui gecko: "CELE CARE DE LA BUN INCEPUT s-au declarat neajutorate si n-au muncit DECAT ATUNCI CAND... si SOTUL CU SALARIU MARE ... ori cele care oricum nu stiau sa faca mai nimic..." Nu cred ca este descrierea voastra. |
Citez: "Ma uit in jur si vad ca raman acasa, dupa ce nasc - mai multa vreme, cu lunile, cu anii - nu neaparat cele care stiu sa fie mame bune, nu obligatoriu femeile care isi iubesc mai mult copiii decat cele care se intorc la slujba, ci acelea care nu au joburi de care sa depinda bunastarea familiei, rasfatatele pe care le intretin barbatii sau cele care oricum, isi urasc locul de munca. Eu nu am cunoscut nicio femeie instarita si cu o situatie echilibrata financiar, cu un loc de munca decent si in care dreptul la concediu bine platit sa faca parte din politica companiei, care sa vrea cu orice chip sa se intoarca la serviciu lasand acasa un prunc de mai putin de o luna, cum am facut eu, si-atatea alte femei. "
Nu sunt generalizari, sau nu mai stiu eu sa citesc?...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
Bedrosmart spune:
Mai, stiti ce e asta? Emanciparea femeii dusa la extrem, egalitatea intre sexe a ajuns "femeia e mai egala decat barbatul" si, zic eu, "atentie ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se implineasca".
Atata ne-am luptat, noi femeile, sa ne fie recunoscute meritele, inteligenta si capacitatea fireasca de a face aceleasi munci ca si barbatul, ca am ajuns in situatia absolut absurda sa consideram, chiar noi, prin reprezentantele gen madam Nastase, ca "statul" acasa cu plozii chiar asta e, un STAT si nicidecum o munca grea, fara de odihna, zi si noapte, ca sa nu mai zic de responsabilitatea de a-ti educa odrasla asa cum se cuvine. Cat despre munca in gospodarie, aia, dragele mele, nici nu se pune la socoteala, dupa cum bine stiti, e o bagatela sa faci curat, mancare, ordine, mai ales cand le faci printre piciorusele vreunui copilas de 1-2 ani. O BAGATELA!
Marturisesc cu mana pe inima ca as fi dat orice sa am un sot care sa ma intretina, da, care sa-si intretina familia si care sa-mi permita sa stau acasa cu copilul meu mai mult decat cele 6 luni pe care cu greu mi le-am permis. Am venit la serviciu OBLIGATA de nevoile financiare si zau ca mi-e mila de cele care cred vreun moment ca o cariera e mai importanta decat un copil si o familie. Da, am facultate, am slujba, am cariera! Ei, si ce? Oare o sa-mi ridice cineva statuie pentru chestia asta?
Ce-o fi crezand Alice din Tara minunilor? Ca disparea presa romaneasca daca nu se apuca ea sa mai creeze o minunata revista glossy din care sa afli ce ruj fermecator de 3 milioane poti (nu, trebuie neaparat) sa-ti cumperi din salariul pentru care muncesti din greu, in timp ce copilul a ramas acasa cu o bona oarecare? Stati putin, oare nu de asta trebuie NEAPARAT sa ne intoarcem la serviciu? ca sa avem bani sa cumparam revistele cele lucioase si, respectiv, produsele care-si fac reclama in sus-zisele reviste? Ca, uite, daca nu aveti cariera, sunteti DE DISPRETUIT.
Iar barbatii, ce sa zica ei sarmanii? Cred si eu ca le convine cum s-a schimbat roata vietii. Pe vremea bunicilor mei era dispretuit tatal de familie care nu reusea sa-si intretina familia si a carei sotie era obligata sa-si ia oslujba, azi e de bonton sa declari raspicat ca o femeie nu-i femeie daca nu e slaba, coafata, aranjata si (cel putin) CEO la vreo multinationala. Si musai, dar musai independenta financiar.
Nu ma intelegeti gresit, nu sunt adepta femeilor meduza sau capuse si chiar eu personal sunt tare departe de imaginea asta. Dar hai sa incercam sa mai vedem totusi padurea, in ciuda copacilor care ne obtureaza privelistea.
Da, fiecare isi organizeaza viata, respectiv cresterea copiilor, dupa cum crede de cuviinta si dupa cum ii permite situatia de acasa, dar de aici si pana la a jigni pe cele care fac munca cea mai frumoasa din lume, eu zic ca e cale tare lunga.
Uite cine ne sunt creatoarele de opinie! Halal sa ne fie!
Bedrosmart
P.S. Stiam eu de ce nu citesc stupidele astea de reviste goale de continut.
ellej spune:
Este o reactie de aparare; a fost probabil tratata drept carierista sau mama denaturata sau ceva de genul asta pentru ca s-a intors repede la serviciu
Dar e o reactie deplasata, dupa parerea mea, intrucat procedeaza la fel ca si acuzatoarele, adica generalizand si jignind aiurea.
Edit: oare isi plateste politele "online"?
Mare e gradina lui Dumnezeu si multe animale sunt in ea :)
iileana spune:
Cred ca articolul poate fi citit si altfel, in cheia regretului ca "Stiu sigur ca as fi vrut si as vrea sa stau mai mult cu copiii mei, asa cum orice femeie intreaga la cap ar vrea. Dar, intr-o lume a supravietuirii...." etc.
Triunghiul portocaliu *
fritz spune:
Am citit si eu articolul si sunt de aceeasi parere cu iileana. Eu chiar nu vad unde le jigneste pe cele care stau acasa cu copiii... Mie mi se pare ca le " invidiaza", pentru ca ea nu a putut sta acasa cu ai ei, din motive financiare. Eu asta am inteles...
micha08 spune:
"Stiu sigur ca as fi vrut si as vrea sa stau mai mult cu copiii mei, asa cum orice femeie intreaga la cap ar vrea. Dar, intr-o lume a supravietuirii, nu-si permit luxul si bucuria asta decat ori cele care de la bun inceput s-au declarat neajutorate si n-au muncit decat atunci cand au avut cate-un zvac creativ care le-a trecut repede - si sotul cu salariu mare, cazut in adoratie, le-a indemnat sa renunte la orice le-ar putea tulbura linistea sufletului lor delicat si fragil si sa se dedice copiilor, daca asta nu le angoaseaza prea tare-, ori acelea care oricum nu stiau sa faca mai nimic, si, decat somere, mai bine in concediu, ori cele putine, rare, geniale sau descurcarete, care au muncit indeajuns si cu folos inainte, in asa fel, incat sa poata sta linistite acasa un an, doi, fara sa se teama ca, intr-o zi, vor ramane fara bani de pampersi."
....EU ASTA CONSIDER CA ESTE O JIGNIRE. Clasificarea asta (sa nu spun adjectivul pe care il gandesc!!). Daca te-ai intors la servici fie esti asa, fie asa, fie asa... (spune autoarea articolului)
Eu fac parte din categoria celor care si-au schimbat radical optica asupra vietii dupa nasterea copilului meu. M-am intors la multinationala (care uitase sa-mi ridice statuia,hi!!!) la numai cateva luni de la nasterea copilului meu. Numai ca am refuzat sa mai fac ore suplimentare (adica nopti) iar in momentul in care managementul mi-a refuzat dreptul dat prin lege de a sta 6 ore la birou (cu toate ca eu aveam acasa un copil pe care inca il mai alaptam) mi-am dat seama ca trebuie sa plec. Si am plecat de acolo, fara regrete, fara sa plang dupa o cariera intr-o multinationala. Cu toate ca nu eram super-bogata, cu toate ca nu aveam acasa un sot care sa ma intretina......
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui micha08 "Stiu sigur ca as fi vrut si as vrea sa stau mai mult cu copiii mei, asa cum orice femeie intreaga la cap ar vrea. Dar, intr-o lume a supravietuirii, nu-si permit luxul si bucuria asta decat ori cele care de la bun inceput s-au declarat neajutorate si n-au muncit decat atunci cand au avut cate-un zvac creativ care le-a trecut repede - si sotul cu salariu mare, cazut in adoratie, le-a indemnat sa renunte la orice le-ar putea tulbura linistea sufletului lor delicat si fragil si sa se dedice copiilor, daca asta nu le angoaseaza prea tare-, ori acelea care oricum nu stiau sa faca mai nimic, si, decat somere, mai bine in concediu, ori cele putine, rare, geniale sau descurcarete, care au muncit indeajuns si cu folos inainte, in asa fel, incat sa poata sta linistite acasa un an, doi, fara sa se teama ca, intr-o zi, vor ramane fara bani de pampersi." ....EU ASTA CONSIDER CA ESTE O JIGNIRE. Clasificarea asta (sa nu spun adjectivul pe care il gandesc!!). Daca te-ai intors la servici fie esti asa, fie asa, fie asa... (spune autoarea articolului) Eu fac parte din categoria celor care si-au schimbat radical optica asupra vietii dupa nasterea copilului meu. M-am intors la multinationala (care uitase sa-mi ridice statuia,hi!!!) la numai cateva luni de la nasterea copilului meu. Numai ca am refuzat sa mai fac ore suplimentare (adica nopti) iar in momentul in care managementul mi-a refuzat dreptul dat prin lege de a sta 6 ore la birou (cu toate ca eu aveam acasa un copil pe care inca il mai alaptam) mi-am dat seama ca trebuie sa plec. Si am plecat de acolo, fara regrete, fara sa plang dupa o cariera intr-o multinationala. Cu toate ca nu eram super-bogata, cu toate ca nu aveam acasa un sot care sa ma intretina...... |
Pai poate pe doamna ar ajuta-o sa inteleaga ceva exemplul tau...
Naty
ladyJ spune:
Da, articolul este o exprimare nefericita si are dreptate Ellej, miroase ca platitul de polite si nitica frustrare.
Pai, adica in ERA SUPRAVIETUIRII, doar cele care sunt proaste, lenese sau intretinute(a se remarca sensul negativ) isi permit sa stea acasa cu copiii lor???
Se inseala doamna, amarnic! Eu personal cunosc mamici care nici proaste si nici nesimtite nu sunt, si au ALES sa stea acasa cu copiii chiar daca lipsa salariului se simtea considerabil in bugetul familiei! De ce? De aia! Pentru ca VROIAU sa-si vada copilul crescand. Alegerea fiecareia nu trebuie neaparat catalogata ca fiind cu intentii ascunse pe baza de prostie si lenevie.
Ba chiar cunosc jurnaliste care stau acasa cu copilul, scriindu-si articolele de la PC ul din sufragerie cand copilasul doarme. Si alea-s lenese, doar pentru ca nu isi plimba nurii prin redactii si doar pentru ca nu se duc la tot felul de mondenitati?
Nu stiu ce intentie a avut autoare, caci cuvintele sunt mestesugarite(mda, talentul). Oricum, a iesit un talmes balmes din care fiecare intelege ce vrea.
natynic spune:
Asta remarcasem si eu, LadyJ, ca in fond doamna are o profesia care ii permite bine-mersi sa munceasca acasa la o adica, daca vrea...Si cunosc chiar mai multe mamici care fac asta si jos palaria in fata lor! In alte profesii insa, orice ai face asta nu se poate...
Ma rog, filozofie multa dar eu pana una-alta am postat acolo un comentariu cu o simpla intrebare: cu cine si-a lasat copiii in grija cand s-a intors la munca? Oare si privind astfel lucrurile putem generaliza? exista o solutie universala, sau cumva copiii femeilor cu cariera se cresc singuri? Asta asa, ca tot a fost si pe DC recent o apriga dezbatere despre bona cea periculoasa...
Naty
cristi_2003 spune:
am remarcat si eu de dimineata articolul si m-am simtit jignita personal
inainte de bebe am lucrat mult, jobul imi ocupa toata ziua. nu sunt rasfatata de un sot bogat, venitul adus de mine conteaza la noi in casa, nu am un job doar asa ca sa am unde pleca dimineata. si stiam sa fac multe si le faceam bine.
si am ales sa stau acasa in concediul de maternitate
atata doar ca la locul meu de munca toate veniturile sunt declarate, totul este trecut in cartea de munca si e perfect legal, asa ca nu suferim financiar.
Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)
http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png
http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/