data vreintoarcerii la serviciu

data vreintoarcerii la serviciu | Autor: bernix

Link direct la acest mesaj

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie privind reintoarcerea la serviciu din CIC la implinirea varstei de 2 ani a copilului?
Care este aceasta data: cea la care copilul implineste 2 ani sau ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani?
Mentionez ca sunt functionar public.
Multumesc!

Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra_k spune:

In ziua cand implineste copilul 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Citat:
citat din mesajul lui petra_k

In ziua cand implineste copilul 2 ani.

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Nu sunt de acord.

Eu stiu ca CIC dureaza pana la data cand copilul implineste 2 ani iar intoarcerea se face incepand cu ziua urmatoare...

Marius cred ca ne poate lamuri mai bine.

Am sa caut si eu in lege sa vad exact.

Ana & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

annablue ai dreptate. CIC tine pana in ziua in care copilul implineste 2 ani. Deci prima zi de lucru este prima zi lucratoare incepand cu aceasta data.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Este vreo diferenta in sectorul de stat si cel privat?
Mie mi s-a spus ca trebuie sa ma intorc in ziua in care implineste copilul 2 ani. (firma privata).

annablue In ce lege este mentionat acest lucru? Mersi de raspuns.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Alex are nevoie de ajutorul nostru

Bazar pentru Mihaita Bogdan Sebi Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Citat:
citat din mesajul lui kid

Este vreo diferenta in sectorul de stat si cel privat?
Mie mi s-a spus ca trebuie sa ma intorc in ziua in care implineste copilul 2 ani. (firma privata).

annablue In ce lege este mentionat acest lucru? Mersi de raspuns.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Alex are nevoie de ajutorul nostru

Bazar pentru Mihaita Bogdan Sebi Ema

Nu conteaza ce fel de firma e... de stat sau privata.
De vina sunt doar persoanele de la contabilitate care nu stiu exact legea si nici nu se preocupa sa afle.
de aia ti-au spus asa.
Concediul este pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului - care se intampla in ziua in care copilul a implinit 2 ani... Deci de 2a zi mergi la lucru si iti faci cerere de reintrare in activitate. Ca te duci apoi fizic sau iti mai iei zilele de concediu ramase inainte de a intra in prenatal... sau medical daca vrei sa ma tragi de timp (stiu ca se mai practica) asta e alegerea ta.
La noi in general asa se practica, departamentele de financiar de la firmele mai mici (chiar daca cu pretentii) se bazeaza pe angajati ca acestia se vor interesa pt ei si le vor aduce "la nas" legile si detaliile necesare.
Nu mai stiu exact unde am citit explicatia asta, dar cred ca in cea care detaliaza exact cu CIC si restul. Daca cauti putin, sigur o gasesti pe Google. Acum fug ca ma solicita piticul.
Pupici!

Ana & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanacarmen spune:

Marius, am o nelamurire: CIC se spune ca este de 2 ani, dar nu intri in CIC in ziua cand ai nascut copilul pentru ca-ti iei concediu postnatal. In acest caz, de ce nu se incepe contorizarea zilelor de CIC din momentul terminarii concediului postnatal?
Concret- am nascut in februarie, am intrat in CIC in iunie. De ce sa pierd atatea luni, sa nu mai pot sta cu copilul acasa, pana cand practic se fac cei 2 ani integrali de CIC? Adica sa ma intorc la servici in iunie, nu in februarie.
Practic si statul iese in castig- nu-mi plateste indemnizatia de 85% 2 ani intregi si nu mi se pare corect- ori sunt - ori nu sunt 2 ani....
Este sti****t clar in lege ca data de intoarcere este in momentul implinirii a 2 ani ai copilului ?

multumesc

Mergi la inceput

Unde scrie ca CIC tine doi ani?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Deci pana la urma cum e cu reintoarcerea la munca? Vad ca sunt mai multe pareri, insa nu zice nimeni nimic de vreo baza legala.
Asta ma omoara si pe mina ca nu stiu Unde/daca scrie asta in vreun act normativ. Interpretand logico-gramatical, eu zic ca prima zi de lucru ar fi ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani, insa cei de la serviciu nu sunt de acord cu mine.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bernix

Deci pana la urma cum e cu reintoarcerea la munca? Vad ca sunt mai multe pareri, insa nu zice nimeni nimic de vreo baza legala.
Asta ma omoara si pe mina ca nu stiu Unde/daca scrie asta in vreun act normativ. Interpretand logico-gramatical, eu zic ca prima zi de lucru ar fi ziua urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani, insa cei de la serviciu nu sunt de acord cu mine.

Legea 257/2008
[...]
beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului īn vārsta de pāna la 2 ani
[...]
Logic si cum vrei tu... daca azi copilul implineste 2 ani ieri nu a avut doi ani deci ai concediu, azi implineste doi ani deci ai concediu pentru ca maine are doi ani si o zi si prin lege scrie "pana la doi ani" nu pana la doi ani si o zi sau pana la doi ani fara o zi.
Mie astea mi se par aiureli.

Mai mult:
OUG 148/2005 (modificata apoi prin actele normative stiute) spune clar cand inceteaza plata indemnizatiei pentru CIC: in ziua URMATOARE celei in care copilul implineste 2 ani.
Art. 11. Plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.

Deci, de ce discutii preliminare? Sau ti-au respins cererea? Daca da, cu ce temei?

Pagina legislativa

Mergi la inceput