Am si eu o mare dilema. Va rog sa ma ajutati ca sa stiu ce demersuri fac in continuare.
Tocmai am fost anuntati de catre conducere ca va trebui sa reducem cheltuilile cu salariile, adica ficare om va trebui sa intre in concediu fara plata 5 zile/luna. Concediul asta fara plata se reflecta si pe cartea de munca adica apara ca o intrerupere a activitatii si a contributiilor catre stat. daca eu apar cu intreruperile astea, mai beneficiez de indemnizatia de crestere copil?
Imi este cam teama sa nu o dau in bara si sa raman fara indemnizatie.
va rog sa ma ajutati cu un raspuns ca trebuie sa fac valuri cat mai repede pe aici.
Multumesc
Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici
www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut
7+
Da afecteaza. Pentru aceste situatii recomand reducerea salariului cu echivalentul respectiv si mentinerea normei sau reducerea normei de lucru cu echiventul respectiv si mentinerea perioadei lucrate. Deci sa nu apara perioada fara plata.
Exemplu:
1. Salariu realizat 1.000 ron pt 8 ore/zi - 21 zile lucratoare
Se doreste reducerea cheltuielilor cu 200 ron/luna
A. reducerea salariului de la 1.000 la 800 ron pe o luna cu mentinerea perioadei de 8h/zi si perioada efectiv lucrata 21 de zile si readucerea incadrarii de la 800 la 1.000 luna urmatoare
sau
B. reducererea normei de lucru de la 8 ore la 6 ore/zi cu mentinerea incadrarii la 1.000 ron si 21 zile efectiv lucrate.
1.000 * 6/8= aprox. 750 ron la 21 zile lucrate.
Ceea ce este esential e sa nu apara concediu fara plata deci perioada neasigurata. Se pot reduce cheltuielile si pin cele doua variante de mai sus care au ca rezultat reducerea costurilor fara sa afecteze legal alte drepturi.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa