Produse romanesti - sunteti nostalgici?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Tot citindu-va mi s-a facut pofta! Si mi-am dat seama ca sunt anumite produse romanesti sunt de neinlocuit...unul dintre ele ar fi ciorba. Nimic nu te scoate mai cu succes dintr-o pasa proasta decat o farfurie cu ciorba! cel putin pe mine...

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

mama ce bunatati
iepumic, felicitari pentru initiativa si spor la afaceri sa ai
eu cer sau aduc cand mergem, eugenii, carne afumata, secretul gustului, magiun de prune,pufuleti, napolitane, biscuiti po****ri, halva, turta dulce, ciocolata laura si poiana, mai nou cu rom, cimbru, marar, leustean, slaninaaaaaaaaaaceapa rosie de casa, usturoi, faina de porumb, gris, telemea, cascaval rucar, branza de burduf, cas de oaie, telemea, pasta de mici,coaste afumate, fasole uscata, fanta de struguri si socata ca aici nu exista, carti, revista Practic in bucatrie, Draga mea, gulie, hrean radacina, pastarnac, am adus chiar ardei galbeni pentru umplut, am mai gasit niste condimente bune, am adus si paine pe vatra si gogosi cu branza dulce si sarata, am venit cu avionu
Mai gasesti unele produse in magazine romanesti, dar in zona noastra nu sunt si e mai greu cu aprovizionarea, doar cand mergem la vreo 150 de km la oras mai luam.mama ce pofta mi-ati facut tot insarandnoroc ca pe 5 septembrie mergem in tara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiriki spune:

Mie mi-e dor de pufuleti,branza telemea, afumaturi...mi-e dor de toate
. cel mai mult mi-e dor de-o ciorba de burta sau de perisoare , facute de mama .
Iepumic mult succes daca te apuci de afacere

AMR 4z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

Mama am intrat di nou sa vad ce le mai lipsesc altora si asa o pofta mi s-a facut de mancare dar din aceea de acasa...
MMMMMMMMMM ce bune ar fi niste sarmale cu smantana si mamaliga...
Vrabia malai viseaza ca varza nu am si aici nici carnea nu are gustul ca acasa...
Ii spuneam Ancai ca eu mi-am adus si pate de ficat de casa ca parca nimic nu este ca o felie de pate cu branzica si un pic de ceapa.
Bors la plica am adus si eu dar nu fac prea mult ciuorba ca la astia zici ca s-a inventat numai carne fara os. Sira nu se mananca din cauza la sindromul vacii nebune. Dar frate ce are oaia cu vaca... Neh all in one nici un os sau daca sunt sunt ultar raschetate de carne...
Mai intru ca asa imi miroase a mancare de casa cand citesc... Cred ca ma ingras numai citind.
Va pup!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

tuinea,in Dublin este magazin romanesc, au varza murata deobicei si altele, e la 2-3 ore de condus de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Cristinica, asa frumos povestesti ca mi-ai facut o pofta de ciorba.....mmmm....da' pe caldurile astea nu prea pot manca, astept racoarea.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

All's Well That Ends Well.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Apropos de pufuleti. Imi amintesc acum o intamplare din 2003.
Fusesem la posta sa trimit un colet in strainatate. Langa mine 2 oameni mai in varsta, cu o cutie destul de mare, pe care incercau sa o impacheteze, caci trebuiau sa treaca mai intai, pe la vames sa controleze continutul. Tocmai aflasera ca ditamai cutiocul trebuia ambalat in hartie, caci asa era regula.
Vamesul ii invita sa prezinte continutul coletului spre verificare, inainte de a-l sigila. Cei doi ridica cutia si nu stiu cum o scapa si continutul cade pe jos. Toti am facut o fata - mirati de continut: -pungi de pufuleti - cat sa incapa in toata cutia.
Vamesul: " Ce faceti cu atatia pufuleti? Dar n-aveti voie sa-i trimiteti!" D-na - ii explica, ca fiica ei din Germania e insarcinata si tare pofteste pufuleti, asa ca il roaga insistent sa-i accepte coletul spre expediere.
Povestea are un final fericit, caci cei doi soti reusesc pana la urma sa trimita pachetul in strainatate, nescapand de emotii si peripetii.

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Si mie imi aduce mama pufuleti, eugenii, carne macinata ca asta de aici e fara grasime multa si nu iasa sarmalele calumea, sunt seci, suc de soc si lamaie Bibo(e singurul suc acidulat pe care il bem), branza de bivolita, cas, de multe ori vine de acasa cu patrunjel, pastarnac ca cica sunt mai bune din Ro desi eu nu simt diferenta, varza murata, mici si cam atat.Cam asta e ce imi doresc din Ro.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

malai gasesc la magazine la produse italienesti.
bors imi trimit de acasa la plic.
leustean nu am, as vrea.
covrigi de aia calzi de pe strada ce uneste lipscani cu dambovita, imi lasa gura apa
pufuleti si seminte alka ne aduce un prieten cand vine.
mai nou ne aduce salam de sibui si cascaval de ala impletit afumat.

foi de varza de sarmale nu gasesc insa fac un fel de musaca de varza cu varza acra fidelutza de la magazin. trebuie insa combinata cu varza dulce, e prea sarata si acra.

pantera, carnea de sarmale nu mai iese ghiulea daca pui multa apa si ulei in ea. si orez. asa ziceam si eu ca tine, insa a facut maica-mea sarmale aici si erau super! eu mai pun costita afumata in ele.

care ziceai de pate? in belgia se gasesc tot felul de pateuri - si crema si de casa, superbe. mult mai bune ca orice pate de am mancat in romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.chiriac spune:

mie imi lipsesc doar icrele..atit..restul ...se fac de "c...---" cind cumparam si aruncam..cum era?! ati uitat? eu nu!

Mergi la inceput