Produse romanesti - sunteti nostalgici?

Produse romanesti - sunteti nostalgici? | Autor: iepumic

Link direct la acest mesaj

Salutare! As vrea sa stiu parerile voastre, in special ale celor care locuiesc peste hotare, legate de produsele romanesti.

Exista produse 100% romanesti de care va este dor, care va aduc aminte de casa (ca "madeleine" lui Proust in "In cautarea timpului pierdut") si pe care ati dori sa le puteti avea la indemana si acolo, in strainatate?
Eu recunosc ca, multa vreme, am fost foarte atrasa de produsele straine: ambalaje faine, reclama cat cuprinde, brand-uri de renume...insa dupa ani buni am revenit la produsele romanesti care mi se par mai bune, mai accesibile. Nu in ultimul rand, asa cum francezii sau alte natii, cumpara cu mandrie produse autohtone, de ce nu am stimula si noi, romanii, economia romaneasca, de ce nu am face si noi reclama produselor romanesti, de ce nu ne-am mandri cu ele, chiar si peste hotare?
Asadar...care sunt produsele care va fac sa va identificati cu Romania, de care va este dor si pe care v-ar placea sa le puteti cumpara acolo, in strainatate?

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

All's Well That Ends Well.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Pai avem deja un bun vanzator de produse romanesti,eu una sunt clienta lor ,in special de sarbatori!
lautarul.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

:) super tare. Am o prietena in Konstanz, sa-i spun si ei!

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR

Mergi la inceput

iepumic, eu al comandat de la ei ; varza murata pt. sarmale, branza telemea, bors ,leustean,bomboane pt. brad si am fost super incantata de livrare, calitate si pret.

Mergi la inceput

Inteleg ca se pot comanda la ei si produse care nu sunt pe site?

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici

Mergi la inceput

Tocmai am aruncat un ochi pe site, gasesti toate produsele, mergi in dreapta sus si selecteaza limba romana, pe urma in stanga selecteaza alimente, iar pe bara de sus vei gasi un motor de cautare, baga ce ai nevoie si vezi daca au.

Poate ca acum nu le au pe toate dar in perioada sarbatorilor ,vei gai cam tot ce nu-ti trece prin cap.
AA, am luat si zacusca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Categoric sunt produse romanesti fara de care nu pot rezista prea mult Oricat de mult mi-ar placea branza Cheddar de aici, nu se compara cu cascavalul Rucar, branza de burduf sau telemeaua de oaie..
Sau branza de vaci cu smantana si mamaliga.. Sunt gusturi si arome cu care am crescut si care ma vor urmari toata viata. Tot timpul mirosul de sarmale sau de cozonac la cuptor imi vor aduce lacrimi in ochi. E mai mult decat doar o mancare pentru mine, pentru mine e.. acasa...
In Londra am norocul sa existe mai multe magazine romanesti, asa ca am de unde sa iau varza murata, frunze de vita de vie, muraturi, pasta de mici, mustar, salam de Sibiu, preparate din carne, unt, eugenii, pufuleti, bors, cimbru, leustean..
Fiica mea e la fel. Avea aproape 5 ani cand am plecat din tara si nu a uitat gusturile astea. Zice ca mancarea romaneasca e cea mai buna si o face sa se gandeasca la Bica Iar cand mergem la magazinul romanesc, pe primul loc sunt.. pufuletii.

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Mie nu imi merge in Romana. Dar ma descurc suficient cu germana sa inteleg butoanele de pe site.

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici

Mergi la inceput

Iepumic, daca ai de gand sa faci o afacere in acest domeniu sa stii ca este loc, eu cand am cautat prima oara un site cu produse romanesti ,mi-a luat ceva timp,iar concurenta nu face rau, ajuta la cresterea calitatii serviciilor si a produselor.

Mergi la inceput

Lara, iti multumesc si tie de feedback.
Dar in afara de produse alimentare...de ex. produse cosmetice, de marochinarie, carti si altele...? Dintre acestea nu ti-a ramas nimic intiparit in memoria de consumator de orginie romana?

Iepumic
Noi pozici cu Iepi-Mici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Mie mi-e dor de tot ce inseamna Ro, de dus in magazinele noastre si scotocit pe rafturi si citit in ROMANA.
De rasfoit o carte in librarie, in liniste si tihna.
Cred ca de asta mi-e cel mai dor.
Am reviste ca Mami, Baby, Good food, Viva si Cosmopolitan, pe care mi le trimite mama lunar, prin posta si tin minte ca am fost tare fericita cand, tot prin posta, am primit de-acasa, 2 pungi de seminte Nutline, nu mai conta ca au fost taxele postale 300 si ceva de mii. Mama tot mama. Asta ptr ca intr-o discutie pe net cu ea-i spusesem printre altele, ca tare as mai manca niste seminte.
Despre produse cosmetice, asa cum ai spus si tu, imediat te inveti cu ce-i mai bun.
Folosesc marci bune aici, nu fac reclama, dar cand ajungem in vacante in Ro, am grija sa mai scap si cate o crema de calcaie Elmiplant, sau un Apidermin luat de la Plafar, bineinteles ca nu renunt nici la ceaiurile 100% naturale de acasa si mereu imi iau cateva cutiute, gen tei, galbenele, cozi de cirese, la care adaug si un borcanel de miere de albine, musai de salcam.
Aaaa, era sa uit vopseaua de oua, Carmin. Din asta musai tot prin posta trimisa de mama. In fiecare an se minuneaza islandezii cum de ousoarele mele sunt atat de frumos colorate si de ce facem noi atatea culori?!

Si inca ceva, simt mirosul vacantelor petrecute in Ro mult timp dupa ce ajungem inapoi aici, dupa ce miros rufele care au fost spalate acasa si care-si pastreaza mirosul inconfundabil de Persil+Silan, miros specific de "acasa". De fiecare data pastrez cate ceva si cand dau intamplator peste, miros cu mare placere hainutele si ajung in trecut si visez.
Sper sa intelegi, iepumic , ca sigur nu sunt coerenta. Sunt probabil chestii prin care trebuie sa treci ca sa le poti intelege exact.
Te si sper ca ti-am putut fi de folos.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput