La France (63)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anuscha2009 spune:

Corina, Anami Multumesc frumos de raspunsuri.


Nu stiu ce sa zic Anami, am vorbit cu o doamna pe un site al comunitatii romane, care are pregatire juridica cred eu si mi-a confirmat faptul ca nu pot iesi din Romania fara acordul tatalui. Practic nu pot inscrie fetita la scoala. Fapt care pe mine ma demoralizeaza foarte mult. Nu stiu daca ar fi imosibil, dar aproape inposibil tot mi-ar fi, situatia juridica a fetei mele este un pic incurcata si nu stiu daca mai am nervii necesari un unui proces.
Probabil am sa o fac pentru ca imi doresc foarte mult sa traiesc in Franta, dar acum imi este foarte greu sa diger aceasta piedica.

Anami ai putea sa o intrebi pe prietena ta daca am putea discuta in privat? adresa mea de mail este bogdanaanna@yahoo.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anami spune:

Uite aici :
http://www.ambasada.ro/legislatie/10/calatoria-cu-copii-minori.html
E cum iti spuneam , in conditiile in care copilul este incredintat spre crestere si educare prin hotarare judecatoreasca, ramasa definitiva si irevocabila.
Daca situatia este cum zici- incurcata, cel mai bine ar fi sa consulti un avocat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Draga Anna ,pe unde mai esti in hotarirea ta de a te stabili aici ?
Nu ai mai scris de ceva timp ,urmaresc cu interes posturile tale ,ceau ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Buna fetelor.
Si scuze ca dau buzna la voi in 'Franta' dar am o intrebare legata de propietatile franceze si mosteniri.
Pe scurt: eu si sotul meu vrem sa cumparam o propietate in Franta.Noi avem testament dar am aflat ca tb sa facem neaparat un testament frncez.
M-am ingrozit cand am citit ce presupun legile in Franta.In testament nu poti lasa ce vrei tu si cum vrei tu ci propietatea poate ajunge la parinti, copii din alte relatii ba chiar unchi si matusi si bunici!!! INDIFERENT de ce lasa decedatul in testament.Cel mai putin primeste sotul supravietuitor care de cele mai multe ori este nevoit sa vanda pe loc pt a despagubi partile.Si de multe ori ajunge cu copiii in strada sau intr-un apartament minuscul.
Am inteles ca ar exista anumite 'tricks' cum ar fi 'en tontine' care prin care poate lasa totul sotului supravietuitor.

Voi cum ati facut? Cum fac oamenii in general in Franta?
Chiar mi-e greu sa cred ca toti sunt de acord sa munceasca toata viata si absolut tot ce au acumulat sa fie impartit cu parintii decedatului / cumnati/ copii ( chiar in cazul in care decedatul are copii numai cu sotul supravietuior tot nu se poate vinde pana cel mai mic are 18 ani, daca cuva sotul supravietuitor decide ca tb sa vanda).
Iar despre cazurile in care vreo soacra sau copil din alta relatie ar avea pretentii la partea lor pe loc si nu exista alti bani sa ii despagubesti chiar nici nu vreau sa ma gandesc unde poate ajunge un sot supravituitor si eventual cu copii mici.
Cum se poate intampla asa ceva intr-o tara ca Franta???
Ce aveti stipulat in testament ca sa va asigurati ca bunurile voastre ajung numai la cine vreti voi si nu aiurea pe la cumnati si bunici in defavoarea sotului/ sotiei??

Lara w10+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Lara, in Franta bunurile dobintite de un cuplu in timpul casatoriei si in absenta unui contract de casatorie sunt proprietatea ambilor soti in parti egale. In caz de deces supravietuitorul are drept la jumatate si inca putin. E aproape automat obligat sa vinda, daca mostenitorii celui decedat isi cer partea. Cum voi sunteti cu copii, copiii vor fi unicii mostenitori (ascendenta e mostenitoare - adica soacra, fratii daca nu exista descendenta).

In orice caz in contractul de cumparare notarii (aici notarii sunt de incredere) stipuleaza daca exista sau nu contract de casatorie si daca da, care e cota fiecarui in bunul cumparat.

Eu te-as sfatui sa scrii unui notar si sa-i ceri parerea (serviciul s-ar putea sa fie cu plata).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Mik, iti multumesc de raspuns.

Dar nu e chiar asa de simplu la noi.Uite la asta ma refeream :

'...two main problems of French succession law are that you cannot always: (a) automatically leave property which is governed by French succession law (‘your French estate’) to your surviving spouse or other chosen heir; or (b) prevent your children and certain other individuals from inheriting a certain proportion of your French estate. The term ‘children’ means any descent by an existing or previous marriage or other relationship. If a child predeceases you, ‘children’ also includes his or her issue (your grandchildren), regardless of their age. The problem with young beneficiaries is that it is usually impossible to sell or otherwise dispose of your French estate until they are all 18 years old.'

Sotul meu are 2 copii dintr-o relatie anterioara carora le-a lasat deja o casa, le va mai lasa bunuri si bani in trust funds dar in testamentele pe care noi le avem pt casa si celealate buniri din UK ( casa muncita 100 %de mine si sotul meu ) sotul meu stipuleaza clar ca ca totul imi ramane mie si testamentul meu stipuleaza ca totul ii ramane lui.Exact din motivul ca primii au primit casa si daca vor avea parte in plus 1) nu ar mai fi egal la toti copiii si 2) eu ar tb sa vand si sa ma mut unde?? cu 2 copii mici in conditiile in care muncesc cot la cot cu sotul meu deci nu m-am mutat in casa lui cumparata dinainte si nici nu am folosit sume de bani provenite in vreo vanzare anterioara etc.Ba mai mult, voi mosteni 2 propietati in RO banii din a caror vanzare devin comuni .
Acum fireste ca mi se pare normal ca pana la urma de munca parintilor mei sa beneficieze nepotii lor si, oricate sentimente de simpatie as avea pt ei- nu alti copii.Cand sotul meu va primi mostenire de la parintii lui va da un procent considerabil si egal cu cel pt copiii nostri copiilor din aceasta relatie.Pe loc, tocmai ca sa nu fie dezavantajati la o eventuala partajare ulterioara cand banii se vor fi cheltuit.Si pe ei ii va ajuta ca vor primi bani cand au nevoie de ei nu cand au deja tot ce le trebuie si au 50-60 de ani plus.Iar cand ceilati bunici (din partea mamei lor) vor lasa mosteniri - fireste vor beneficia numai ei.
La fel a procedat si cu prima casa.A preferat sa renunte pe loc la jumatatea lui.

Dar ce muncim noi impreuna vrea sa fie al nosrtru si al copiilor nostri astfel ca la final fiecare copil sa primeasca parti egale de propietati comparabile ca valoare si sume de bani identice.Si evident nimeni sa nu ajunga fara locuinta sau in conditii proaste.

Si asta e problema cu testamentul francez.Noi nu putem stipula acolo ca totul vrem sa ramana celuilat.Chiar daca nu exista copii din alte relatii nu poti sa ii excluzi nici pe copiii proprii.
Pe care de fapt nici nu ii excludem , in cazul in care murim amandoi totul vrem sa ramana copiilor.Insa atata timp cat unul dintre noi traieste mi se pare normal ca sa dispuna de casa si alte bunuri, daca asta este dorinta noastra comuna.Insa dupa legea frenceza nu e posibil (legal vb nu e permis).
Sa nu mai vb ca daca mori in Franta cu propietate franceza si celelalte bunuri detinute in alte tari inafara de imobiliare (conturi in banca de ex) se supun legii franceze.Indiferent ca stipulezi tu in testament expres ca vrei sa ii ramana sotului/sotiei.Sau poate chiar altcuiva, depinde de situatie.

Ma gandesc totusi ca mai sunt persoane in aceasta situatie si ca cei mai multi nu vor si nu pot sa vanda ca sa despagubeasca pe nimeni si in general ar dori sa li se respecete acesta ultima dorinta de a lasa ce vor si cui vor in testament.Motiv pt care am citit ca exista diverse 'ways 'round it' dar nu le intelg deloc.
Scuze ca m-am intins atat dar inainte de a abandona total ideea de a ne muta in Franta ( aveam un plan concret , cu vanzare , locatia unde vroiam sa cumparam, transfer serviciu etc si chiar eram convinsi ca aolo ne vom stabili domiciliul peste 2,5 ani) as dori totusi sa mai aflu cateva pareri.

Lara w10+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Lara, consulta un notar sau un avocat specializat.

Editez ca sa adaug ca la ambasada/consulatul francez gasesti notar (daca e comunitatea de francezi mare) sau macar adrese de avocati specializati si in drept succesoral francez.
Si ce scriai (in engleza) e adevarat, copiii din alta casatorie nu pot si privati de mostenire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Lara asa este legea franceza dar in cazul vostru nu vor intervenii parintii, unchii si alte neamuri doar copii vostrii si ai sotului.Iar faza cu testamentul nu merge pentru ca o anumita cantitate din mostenire sa-i spunem asa, merge obligatoriu catre copii(adica 4 in cazul sotului tau si 2 in cazul in care tu mori).Tot ce puteti obtine prin testament este o cantitate disponibila (quotite disponible) pe care unul dintre voi o are in cazul mortii celuilalt.Ea este egala in cazul tau cu 1/3 din suma totala a mostenirii iar in cazul sotului tau cu 1/4.
Din cate imi amintesc eu cum nu aveti doar copii din mariajul vostru nici nu puteti alege varianta ca in cazul din care i se intampla ceva sotului tau (Doamne fereste) tu sa ramani in casa adica sa ai usufructul casei.Daca aveati doar copii vostrii puteati alege aceasta varianta.Orice ati face copii sotului tau vor intervenii mereu in mostenirea lasata de el.

Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Da, Cait , ai dreptate.

Sotul meu a sunat un prieten care e si el stabilit in Franta de cativa ani si a confirmat cele spuse de tine si cele ce am gasit si noi pe net.
Nu ar fi fost o problema daca el nu le-ar fi lasat deja partea lui de mostenire si nu le-ar fi facut trust funds separat de asta si alte aranjamente.Tocmai ca sa nu existe discutii / persoane dezavantajate daca Doamne fereste se intampla ceva cu el.
Banuiesc ca francezii stiu treburile astea si nu lasa nimic in plus la divort ...nici pomeneala sa cedeze totul...si sa mai dea si pe parcurs ..Si atunci pare fair sa lase la final parte la fiecare copil.
Si oricum sotul meu (si eu de altfel) are o problema in a i se dicta ce sa faca cu banii lui.Adica -imi spunea aseara- ca daca vrea ii asa si pisicii.
Si mie mi se pare aiurea sa iti dicteze legea cui sa ii lasi...
In Franta vroiam tocmai pt ca stilul de viata parea mai relaxat, decat in Uk ,mai lejer, si tb sa recunosc ca si casele si mai ales curtile sunt mult mai mari...

In fine se pare ca din pacate o sa ramanem in UK .Sau mai bine zis o sa ne intoarcem in UK dupa 2, 5 ani caci temporar suntm putin mai departe....





Lara w10+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Lara din pacate asta este Franta f conservatoare si nu nedreptateste pe nimeni..dupa ei si mai ales dornica sa-ti ia o gramada de impozite in cazul mostenirilor daca nu ai aranjat cateva ways round it inainte.

Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#

Mergi la inceput