La France (63)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Bonjour la frantzuzoaice
Vad ca nu e prea multa lume pe aici,eu reusesc sa intru acum pentru ca sint in concediu medical (o entorsa).Vroiam sa stiu ce parere aveti despre vaccinul contra gripei porcine,ca ne umfla astia capul de citeva zile deja. Mergeti sa va vaccinati? ca eu nu am curajul,mai astept sa vad ce si cum.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Buna fetelor
E drept ca nu prea intra multa lume pe aici..pacat dar asta e.
Si cum intrebai Corina eu una nu ma vaccinez deloc, nu am facut-o niciodata nici pentru gripa normala si no chance pentru asta pentru ca cc pe aici nu prea am vazut multe cazuri (or fi dar nu stiu unde),apoi cine stie ce o fi in vaccinul lor si ce e mai important pentru mine e detsul de cald prin zona deci sanse de o gripa sunt destul de mici cu toate ca in decembrie plec la Romanica..si cu toate astea raspunsul e nu..Poate cele care aveti copii ganditi altfel.
O zi buna tuturor..

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Corina, multa sanatate si refacere rapida! Noi nu ne vaccinam, sotul meu si cu mine, si nu o sa-i vaccinam nici pe copii. Doctorita de la "médecine du travail" e foarte anti vaccin in general, toata lumea o stie, acum o luna, cind sotul meu a fost la control, l-a luat de la usa, sa nu cumva sa se vaccineze. O cunostinta a avut gripa, si bineinteles, am intrebat daca a avut "gripA". Mi-a zis ca doctorul nu i-a dat sa faca analizele necesare, cica sint foarte scumpe, 80 euros, se fac doar in cazul in care exista suspiciuni. Ei i-a dat medicamentele normale, obisnuite pt asa ceva si i-a spus ca daca trece boala cu ele e OK, daca nu, sa vina din nou s-o consulte.

Piolica, bine ai venit pe La France! Cum ti se pare Saint Etienne? Eu am stat acolo o luna, in 93, si mi se parea super, dé, primul oras francez pe care-l vedeam. Am revenit in trecere acum vreo 5 ani si n-am mai regasit farmecul de atunci, am impresia ca a devenit un fel de banlieu a Lyon-ului. Mik, de pe forum, locuia in St Etienne, acuma vad ca scrie din Mexic.

Fetelor, am vazut ultimul film al lui Radu Mihaileanu, "Le concert", e super, vi-l recomand din toata inima!

Mergi la inceput

Buna dimineata,
Sint cam in urma cu stirile din Ro,dar se pare ca saptamina viitoare se merge la vot. Am fost de fiecare data,dar acum sint pe linga.Habar nu am cine candideaza.Cred ca de data asta nu ma deplasez.
Voi ce parere aveti? Mergeti la vot?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Eu nu merg la vot. Pe linga aspectul practic (pasaport expirat), mai e aspectul moral. Nu mi se pare corect ca sa impun presedintele "meu" unor persoane care traiesc in România si vor suporta consecintele votului meu. Ei vor suporta, nu eu, caci obictiv vorbind, ca-i X-lescu sau Y-lescu, din Franta toti par la fel.

In alta ordine de idei, apropo de medici români. Am citit de dimineata in ziarul local un articol despre o comuna din Loiret, cauta sa atraga medici prin acordarea de imprumuturi studentilor, acestia fiind obligati sa vina sa se instaleze in acea comuna dupa terminarea facultatii. Am fost putin mirata, pt ca nu foarte demult am aflat ca in comuna respectiva se instalase o doctorita românca. Citind articolul in intregime, am descoperit ce s-a intimplat: doctorita românca a plecat dupa citeva luni din cauza de "dificultati de integrare". Pacat, in Loiret, avem cu adevarat nevoie de medici generalisti :-(.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Marox, nu mi se pare de niciun fel Saint Etienne. Oamenii sint simpatici pe aici, dar atit! Orasul mi se pare mic si nu pe gustul meu. Am auzit ca acum citiva ani orasul avea un alt farmec, pacat ca l-a pierdut. Noi vrem sa ne mutam la Lyon, poate la anu'. Insa ca sa facema asta eu ar trebui sa-mi gasesc un job la Lyon, ca nu ar avea sens ca sotul meu sa faca naveta la Saint Etienne numai de dragul de a sta la Lyon. Insa cum avem de gind bb2, nu stiu ce o sa se aleaga din planurile noastre. Oricum, bb2 e mult mai important, asa ca dam bataie.

Nici eu nu merg la vot, de fapt nici nu stiu unde as putea vota.

Chatonel, cred ca acum citiva ani ne-am mai intilnit pe un forum, sincer nu-mi mai amintesc cum se numea, era unul mai dur, cu tot felul de smecheri care stiau tot si de toate. Poate-ti amintesti tu cum se numea, stiu ca era pe un domeniu .org, mai mult de atit nu-mi mai amintesc.
Sa-ti traiasca Izia, e un nume foarte frumos.

O seara frumoasa!

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui piolica

Chatonel, cred ca acum citiva ani ne-am mai intilnit pe un forum, sincer nu-mi mai amintesc cum se numea, era unul mai dur, cu tot felul de smecheri care stiau tot si de toate. Poate-ti amintesti tu cum se numea, stiu ca era pe un domeniu .org, mai mult de atit nu-mi mai amintesc.
Sa-ti traiasca Izia, e un nume foarte frumos.

O seara frumoasa!

Mamica fericita de bebelina Elsa

multumesc!
banui ca ne-am vazut pe http://sictir.org/ :)
ce nick aveai?

Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
fetelor noi ne-am mutat in St Malo, zona este frumoasa, ne-am acomodat destul de repede, Marius lucreaza.Mai greu este cu internetul, acum asteptam sa iasa actele sotului si apoi sa incercam sa facem un contract.Voi ce companie imi recomandati?Amvazut ca vodafone e destul de bun.
In rest suntem bine, ma dispera astia cu campania lor de vaccinare
bancile au un sistem ciudat, adica nu pot lua banii de pe cec din 35 ca am deschis cont in 22, benzinariile blocheaza cardu cu 130 de euro timp de 1 saptamnadar ma rog nu poate fii totul perfect
va pup pe toate si sa ne auzim cu bine
a inca ceva, pentru cele care aveti case proprietate, cat este asigurarea la o casa de 100de m2 si cat impozitul
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Olim, sa va fie de bine instalarea.
Nu prea am inteles ce si cum cu cecul si cu cardul dar ma rog.

Asigurarea casei, se numeste Assurence Habitation si in general nu costa enorm. In functie de ce si cum asiguri.Direct assurence nu e rea ca pret.
Apoi impozitul pe casa...asta comuna unde locuiesti stabileste.

Mergi la inceput

Vodafone? pt internet? nu am auzit!
Dar se pare ca "free" e bun ,ai si ro inclus ,deci poti telefona cu forfait -ul lor.
Proprietarii de case platesc 2 taxe:taxe fonciaire+taxe d'habitation(asta contine si "la redevance"-adica un fel de taxa pt televiziunea de stat).Locatarii platesc doar taxe d'habitation,dar asta e diferita de la oras la oras(poti sa ii intrebi pe vecinii tai cit platesc,asta ca sa ai o idee).
Nu am inteles care-i treaba cu banca,te-ai exprimat un pic cam ciudat,daca poti reexplica!!!
Bine ai venit in Franta!!!Sper sa nu fiti dezamagiti!!!

Mergi la inceput