somer. am voie PFA?

somer. am voie PFA? | Autor: cristinamh

Link direct la acest mesaj

buna (marius),

psl help, caci la AJOFM sector 3 habar n-au sa ma lamureasca...

sunt somera, cu indemnizatie pana in ianuarie inclusiv.

am voie sa am venituri intr-o anumita limita? de ex, indemnizatia e 450 ron. pot incheia un contract de colaborare, cu 300 ron/luna?

am intebat la depunerea dosarului, mi-au zis ca nu am voie ca persoana fizica. si, in calitate de somer, am voie "activitati autorizate". numai ca ametitii aia n-au stiut sa-mi spuna daca pot sa-mi fac PFA si sa emit pe luna o factura de 300 ron...

chestia e ca-mi mai pica contracte micute, si mi-ar fi de mare folos sa pot da o factura, sau sa semnez un contract.

poti sa ma ajuti?

tnks (again)

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca valoarea contractelor obtinute(facturate) fara TVA sunt mai mici decat indicatorul social de referinta al asigurarilor pentru somaj pt acea luna e OK. Baza legala legea 76/2002 pct. IV alin.c

c) nu are loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decāt valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, īn vigoare;

Info:
IX. Indicatorul social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, denumit īn continuare indicator social de referinta, reprezinta unitatea exprimata īn lei la nivelul careia se raporteaza prestatiile banesti, cu exceptia indemnizatiei de somaj, suportate din bugetul asigurarilor pentru somaj, acordate atāt īn vederea asigurarii protectiei persoanelor īn cadrul sistemului asigurarilor pentru somaj, cat si īn vederea stimularii anumitor categorii de persoane pentru a se īncadra īn munca, precum si a angajatorilor pentru a īncadra īn munca persoane īn cautarea unui loc de munca.

Aceasta valoare o poti afla la AJOFM.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

Mergi la inceput