Tara din suflet ...

Tara din suflet ... | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Tara din suflet
Toti avem ascunsa in suflet o tara. Este locul unde am auzit pentru prima oara un glas cald chemindu-ne pe nume - spatiul unde am facut primii pasi nesiguri, ajutati de zimbetul mamei...
Tara din suflet este locul unde povestile pe care le-am ascultat in anii devreme ai copilariei isi gaseau loc si spatiu. Harap Alb, Greuceanu, Prislea cel Voinic....vorbeam cu ei deseori...Si tu iti amintesti nu-i asa?

Nu, nu am intentia de a va face sa intelegeti ce e tara din suflet pentru ca stiti cu totii. Atita doar ca cei cu har o descriu mai bine decit altii. Unii o picteaza, altii o cinta, altii o povestesc... cei mai multi - ca noi, ca tine - o poarta cu ei in fiecare zi, sub gene, fara macar sa stie de ea.

In anii copilariei, tara era cuvintul pe care cartile de scoala il foloseau poate cel mai des. Era prima si ultima lectie din manualul de citire, era poezia cu care incepeam fiecare an, era compunerea in care ne chinuiam sa spunem cit de mult o iubim....Nu stiu insa daca atunci o iubeam.

Stiu, despre tara se vorbeste in cuvinte putine. Desi tara din suflet ne umple inima, e un sentiment despre care ne e greu sa vorbim.

Tara din suflet este o combinatie fermecata de imagini, de sunete, de gusturi si de culori. O insiruire de imagini care Incepe cu coronitele de plastic impartite in careul din curtea scolii, amfiteatrele reci ale studentiei cu noptile albe din sesiuni, se continua cu clipele de fericire amestecata cu frica din acel Decembrie, sampania de dupa alegerile toamnei din 1996, dezamagirea crescanda a prezentului...Si mai degraba, un cos de mere ionatane, neatinse de bruma toamnei, mirosul cald al sarmalelor, al colindelor de craciun, cozonacul cu mac al matusilor...

Tara din suflet? ... Tara din sufletele noastre calatoare este o Romanie alcatuita din vise si amintiri. Tara din suflet este spatiul de care nu putem sa ne despartim niciodata, oricit de departe ar fi diminetile si noptile in care ne ratacim... Tara din suflet este locul de unde nu am plecat niciodata dar unde vrem mereu sa ne intoarcem....

--------------
De ce scriu asta? Din nostalgie. Geocities (de unde a inceput pentru www.geocities.com/CapitolHill/3564/album.htm" target="_blank">mine povestea pe internet) se inchide (!!! uluitor) - acolo am scris prin 97 despre tara din suflet ... Imi iau deci de acolo textul si il aduc pe DC.

Odata cu gestul in sine, realizez ca au trecut 12 ani...
Ce s-a schimbat de atunci? Cum e tara voastra din suflet?

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

tara mea de suflet este alaturi de copilul meu...oriunde. Si alaturi de linistea mea sufletesca. Daca este pe Marte? Acolo sa fie.

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi

www.de-azi.ro

inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

quod me nutrit me destruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Am citit aseara ,am mai citit si azi inca odata,mam gandit mult la tara mea din suflet.
Noi am locui in multe tari in ultimii ani,as putea sa enumar doar cateva,Ungaria,Franta,Costa Rica ,Germania actualmente.
nde m-am simt cel mai "acasa" a fost costa rica,tara pe care o port in suflet este romania fiindca acolo a inceput totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

tara mea de suflet este romania.
romania, ar zice unii? romania, ma mir si eu!?
da, dar romania mea, cu amintirile mele, cu actorii mei preferati, cu iarba verde (se mai gasesc locuri neatinse de mitocanii care-si lasa urmele peste tot, din nefericire), cu oamenii minunati pe care i-am intalnit si care inca mai exista...cu desprecopii.com (de unde am invatat multe).
restul, nu face parte din romania mea, este un cosmar care astept sa se risipeasca cu fiecare clipa!
ce-mi doresc cel mai tare este ca romania mea din suflet sa devina intr-o zi romania de zi cu zi, palpabila, vizibila, unde binele si frumosul sa domneasca.
sper sa mai apuc, n-am decat 35 de ani!

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Tara mea de suflet este...un sat. Satul bunicilor mei unde fiecare dimineata avea miros de struguri copti si rosii parguite. Miros de paine de la brutaria vecina si mirosul prafului rascolit de picoarele noastre goale jucand elastecul. Mirosul rufelor proaspat spalate cu soda de rufe si mirosul de tamaie care venea de la biserica de peste drum. Mirosul trandafirilor de dulceata pe care bunica ma ruga paradoxal sa nu-i miros (era o superstitie de a ei), dar din care iesea o dulceata fantastica. Miros de nuci verzi. Mirosul graului copt. Pui mici si galbeni de abia iesiti din gaoace si catelusi care se impleticeau printre picioare si fredonau coditele intr-un ritm numai de ei stiut.

Asta e tot ce mi-a ramas in minte. Mirosul. Pe care nu am reusit sa-l regasesc niciunde. Tot mai sper ca intr-o buna zi o sa reusesc sa surprind macar o farama din aromele care mi-au incantat copilaria.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Tzara din sufletul meu este Romania. Poate pentru ca nu mai traiesc acolo ca sa ma doara, poate pentru ca sunt departe de ea, poate pentru ca o privesc cu nostalgie ...

Acolo mi-am lasat parintii, acolo am toate rudele, acolo am toate amintirile, acolo este ACASA. Si din pacate ajung ACASA mult mai rar decat imi doresc.

Am un singur regret - tara din sufletul meu nu este si nu va fi niciodata in sufletul copiilor mei. Abia daca voi reusi sa-i determin sa vorbeasca corect romaneste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Am un singur regret - tara din sufletul meu nu este si nu va fi niciodata in sufletul copiilor mei. Abia daca voi reusi sa-i determin sa vorbeasca corect romaneste.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Tara din sufletul meu nu este Romania, din pacate.
Probabil greu de inteles, insa tara din sufletul meu, tara de care m-am indragostit si de care ma simt legata, e o tarisoara frumoasa, calda si primitoare din Africa, e vorba de Tunisia. Nu vreau sa detaliez si nici sa explic de ce simt ceea ce simt si de ce ma simt legata sufleteste de aceasta tara. E suficient doar sa spun ca va ramane in sufletul meu.

Criss si Alex (11.05.2003)

Printisorul meu

EMMA, printesa primaverii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Tarile mele de suflet: România, tara in care m-am nascut, chiar daca intr-o perioada comunista deplorabila, am prins tot ce a fost mai greu si penibil de suportat: crizele de tot felul, foametea, mizeria, saracia, armata pentru fete.
Si apoi Franta, tara mea adoptiva, tara in care mi-am intilnit sotul, am devenit mama si in care traiesc, zic eu ca nu prea rau ;)

In sufletul meu nu am ascuns o tara (intreaga), ci doar citeva persoane foarte dragi mie si inimii mele! Nu conteaza din ce tara ar fi si in ce tara s-ar duce...

Bijoux passion
Adélie la p'tite souris

Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Romania indiscutabil , pentru ca amintirile mele din copilarie, adolescenta si dupa nu se pot separa de acel loc, pentru ca de acel loc nu pot desprinde imaginea parintilor mei, a batranului tei din curtea parinteasca si a tot ce a insemnat pentru mine odata acasa !
Sunt legata de Romania si doar prin simplul fapt ca acolo este locul meu de nastere - care efectiv nu se poate schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

tara mea de suflet este alaturi de copilul meu...oriunde. Si alaturi de linistea mea sufletesca. Daca este pe Marte? Acolo sa fie.

Foarte bine spus
As adauga si sotul, ca e baiat bun si el
(as prefera o planeta mai "prietenoasa" dar merge si-un Marte asa de antren si voie buna)

Dana mama lu' Radu Stefan

Hobby

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"

"Man in the Mirror" - Michael Jackson

Mergi la inceput