Probleme cu chiriasa!
Buna ziua
Pe scurt, am pe cineva in chirie, cu contract bineinteles dar care a "uitat" sa plateasca chiria de vreo 3 luni. N-am de lucru si ma duc pe la apartament si cand ma uit la intretienere constat ca nu e platita din ianuarie
, curentul idem, mai, mai sa ne taie curentul.
Bat la usa, nu raspunde nimeni. Sun pe mobil, singura legatura cu chiriasa, nimic, ba suna, ba era telefonul inchis. Asta vreme de vreo doua saptamani.
Printr-o minune mi-am amintit unde lucreaza, am sunat acolo si i-am lasat mesaj sa ma contacteze urgent. Eu tot de buna credinta ca poate si-a pierdut telefonul sau i l-a furat.
I s-a comunicat rapid, ca pina seara m-a anuntat ca-mi plateste (azi) cheltuielile.
Azi ma uit in cont si nimic
, respectiv o iau de la capat, sunat, sunat si iar sunat..in van.
Ce sa fac?
In apartament nu am intrat, i-am respectat dreptul de folosinta a proprietatii.
N-am decat un telefon mobil dupa care nu se sinchiseste sa raspunda si o adresa din provincie. Ideea e ca Trebuie sa-mi recuperez banii conform intelegerii din contract+cheltuielile aferente.
Cum se procedeaza in astfel de situatii? Voi deschide proces, dar unde o instiintez?
Multam frumos!
Raspunsuri
CorinaDani spune:
Buna,
Nu stiu ce spune legea si ce scrie in contractul vostru de inchiriere, dar eu as proceda in felul urmator :
Ea, ca si chirias, si-a asumat niste obligatii fata de tine, proprietar. Din moment ce le-a incalcat cu buna-stiinta si din rea-vointa, ai dreptul sa-ti recuperezi macar locuinta.
Asadar, daca as fi in locul tau, m-as duce frumusel la apartament, as intra (sper, spre binele tau, sa nu fi schimbat chiriasa incuietoarea de la usa...), as verifica daca nu lipseste ceva (nu ai precizat daca apartamentul este sau nu mobilat) sau daca nu a fost deteriorat ceva prin casa, as chema un mester sau poate te descurci pe cont propriu sa schimbi incuietoarea de la usa, apoi pleci fara sa lasi nici-o vorba sau mesaj.
Si vei vedea ce rapid isi va aminti chiriasa ta numarul tau de telefon...cand va sosi la apartament si va vedea ca nu se mai potriveste cheia ei...
A, si daca nu-ti este prea rusine (la urma-urmelor este dreptul tau sa-ti recuperezi banii de chirie si plata utilitatilor folosite de chiriasa) ai putea sa te duci la locul ei de munca, la serviciul personal/resurse umane, sa incerci sa vezi daca poti obtine macar promisiunea unei popriri pe salariul acesteia - poate in felul aceste chiriasa isi va baga mintile in cap si iti va plati toate datoriile, uneori este suficient doar sa ameninti ca vei apela la autoritati pentru a-ti face dreptate...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )