ce interes am eu, SOTIE, sa aflu de amanta?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Brenda,tu itzi pui prea multe intrebari la un topic la care autoarea lui isi pune chinuitoarea intrebare"ce interes am eu,in calitate de SOTTIE,sa aflu ca sotzul meu are o amanta?"

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Citat:
citat din mesajul lui brendamitran
Cum se impaca adulterul cu credinta? Care invinge: credinta sau ispita?

BRENDA

Pai, in principiu nu se impaca nicicum.

Citat:
Ce te faci daca apare tentatia, daca chiar pici in greseala si esti in acelasi timp, foarte credincios?

Daca esti foarte credincios, asa cum zici tu, pur si simplu respingi din start tentatia. Omul cu adevarat credincios are inima PLINA de Dumnezeu, el a intors spatele pacatului si si-a intors fata catre Cel Sfant si fara de pacat. Cand devii cu adevarat credincios se petrece o transformare interioara, o 'innoire a mintii' care pur si simplu nu mai poate face loc pacatului in viata ta. Daca cu adevarat iL iubesti cu Dumnezeu, atunci nu ai cum sa iubesti si pacatul. Scrie atit de frumos in Biblie "caci nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine'. Ei bine, pentru omul care cu adevarat a ajuns sa simta si sa experimenteze acest lucru, e clar ca are si puterea sa respinga tentatia/pacatul. Pentru el a trai in adulter, in pacat, inseamna a-l rastigni din nou pe Hristos, inseamna a mai bate cateva cuie in palmele Mantuitorului, ori asta el NU o mai poate face, pur si simplu Nu mai este o optiune pentru el!!

Exista insa si multi oameni care isi spun credinciosi, insa in realitate sunt destul de departe de credinta. Credinta lor este, cum sa spun eu, o credinta 'intelectuala', in sensul ca da, cred ca exista Dumnezeu, poate chiar se duc si la biserica duminica de duminica, fac anumite ritualuri, insa credinta lor nu a coborit in inima. A ramas numai la nivelul intelectului. Acesta poate fi si cazul unor persoane care sunt incepatoare in credinta, de abia a inmugurit in creierul/inima lor sentimentul credintei si in acest caz, da, este posibil sa cada in ispita, pentru ca nu au avut suficient timp sa 'umble' cu Dumnezeu, sa experimente binecuvantarile si puterea LUI, sa se 'indragosteasca' de Dumnezeu.

Citat:
Care invinge: credinta sau ispita?

Pai invinge cea careia ii da omul voie sa invinga. Depinde numai de om ce vrea: Vrea sa-L urmeze pe Dumnezeu, atunci pe El il alege si credinta in El. Vrea sa se 'bucure' de tot ce ii ofera simturile, atunci alege in directia asta. Am citit o povestioara cu un baietel si un bunic:
Intr-o seara, un batran indian ii explica nepotului sau ce lupta teribila se da in interiorul fiecarei persoane. Si ii spunea asa: “Exista in fiecare dintre noi, doi lupi.
Lupul Raului. El este furia, gelozia, invidia, tristetea, regretele, aroganta, cupiditatea, vinovatia, inferioritatea, minciuna, orgoliul, superioritatea si egocentrismul..
Lupul Binelui. El este bucuria, pacea, iubirea, speranta, linistea, modestia, bunatatea, bunavointa, generozitatea, adevarul si compasiunea.”
Dupa o clipa de gandire nepotelul il intreaba: ”Bunicule, si care lup castiga?”
La care batranul ii raspunde simplu: “Cel pe care il hranesti!”

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

am scris un mesaj luuung si..l-am pierdut!
sintetizez ca nu mai am rabdare s-o iau de la capat:
brenda si eu cred ca-ti pui prea multe intrebari, care ar face subiectul unui alt topic, dar mi-e greu sa cred ca am afla ceva nou din el.
eu cred ca exista toate tipologiile pe care le-ai insirat. pe multe dintre ele le am in jurul meu si, de multe ori, ma bufneste risul, fiindca le recunosc si stiu ca nu le aduce nimic bun.
cunosc barbati care inseala for fun, altii care vor sa vada daca pot scapa neprinsi, altii ca s-au plictisit de monotonia casniciei sau nu-si mai iubesc sotia, dar deh, copiii, altii fiindca sunt incapabili sa iubeasca si atunci schimba femeile, nevrind sa accepte ca pb e la ei, etc. tot ce vrei exista sub soare.
si sa stii ca exista barbati, si nu putini, care recunosc. aaa... nu in fata sotiilor, da' in fata mea da! si, in mod sigur, si in fata prietenilor lor, barbati.
dar suntem off topic: intrebarea e de ce vrem noi sa aflam de amante!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Buna fetelor si Marius
Am gasit acest topic foarte interesant si am remarcat ca absolut toate (si Marius) avem aceeasi "gandire" normala cand e vorba despre a cerceta daca sotul are sau nu o amanta. Este un lucru firesc atunci cand cel pe care-l iubesti si cu care traiesti si imparti totul si mai ai si copii, te insala si tu vrei sa elucidezi cazul, de ce, de ce s-a ajuns la asta, ce are ea si ce nu-i ofer eu si asa mai departe.
Insa nu remarcati ca singura care nu area aceasta "logica" fireasca este hellen? Eu banuiesc ca mai sunt si alte elemente de care depinde acest confort al ei si de care se agata cu disperare, elemente pe care nu ni le-a spus. Cineva mai devreme o intreba din ce statut vorbeste, din cel ar sotiei sau al prietenei?

Desi sigur ea traieste si gandeste intr-o alta "sfera" decat noi celelalte.
Si ca sa fiu mai explicita o sa va dau exemplu partea financiara solida si statutul pe care poate sa-l ofere sotul (si o siguranta a casniciei legata prin cine stie ce contracte prenuptiale sau cine stie ce pierde sotul daca o lasa) - asta nu stiu la hellene pentru ca nu o cunossc dar astea sunt unele din elementele care diferentiaza casniciile obisnuite de cele "formalizate".
Acum vedeti si voi cate vedete au fost inselate sau insala si "traiesc" cu gandul ca nu e asa (ba mai vin si in presa si spun ca ele nu cred ca au fost inselate desi vad clar pozele sotilor lor cu amantele in ziare) si isi continua, din diverse motive casatoria ca si cum nimic nu s-a intamplat. nu vreau sa dau exemple dar Loredana Groza, Raduleasca si cate si mai cate .....De columbeanca ce sa mai zicem.... dar se complac in ideea ca ele nu au fost inselate sau nu au inselat si isi continua casatoria pentru ca la baza au contracte prenuptiale care-i leaga financiar sau au un statut cu sotul sau cu sotia pe care daca l-ar pierde ar fi nimeni pe strada, etc.... Aici nu mai poate fi vorba despre o casnicie normala ci despre stranse legaturi de afaceri amestecate cu un contract nuptial ....care dau aceas stare de confort si acea siguranta in a spune ca amanta este inferioara sotieie...
Ati observat cu cata siguranta vorbeste Helene despre aceasta inferioritate si ea stie sigur despre ce vorbeste pentru ca ea din start a vorbit numai despre o aventrura de 5 min.... poate are deja si cazul pe tapet si atunci pers respectiva a fost trecatooare si ea ramane in continuare "cu tortul".....
Asa ca voi vorbiti despre niste casatorii normale, iar siguranta ei imi da sa inteleg ca provine dintr-o alta "structura logica" care nu are de-a face cu a noastra.
Numai bine si cat mai putine amante si amanti...Pana la urma toti isi primesc rasplata pentru faptele lor... inclusiv cei care au inselat, dar si cei care s-au complacut in situatia de a fi inselati fara sa ia atitudine...

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

...480...de ce nu i-ai trimis pe privat un mesaj si vorbesti cu "noi" desprea "ea" ca in clasica barfa?...putea-i sa spui " buna hellene_n"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

...."gandirea normala " e o bola care se ia sau un curent la moda?
ba nici pe mine nu ma intereseaza daca sotul meu are sau nu, pt ca pur si simplu nu ma intereseaza...poate sa traga trei de el...si te rog sa ma crezi ca nu am contract prenuptial si cred ca mai interesat e sa se tina el de mine...drept rasplarta pentri lipsa de atitudine visez si eu la un amant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta

...480...de ce nu i-ai trimis pe privat un mesaj si vorbesti cu "noi" desprea "ea" ca in clasica barfa?...putea-i sa spui " buna hellene_n"

Chiar asa.Subscriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Nu am avut timp sa citesc tot ce s-a scris, dar vreau sa raspund strict la intrebarea din titlu: Ca sa nu iti traiesti viata cu "ochelari de cal". Pai daca al meu sot ar avea o amanta, da, vreau sa stiu. Ca sa pun punct unei minciuni care se vrea a fi 'casnicia' noastra si sa eliberez omu' de toata povara casniciei, sa fie liber sa se duca la amanta, fara sa-si bata capsorul sa inventeze scuze pe unde se duce si ce face. Punem punct si nu mai trebuie sa dea explicatii nimanui, decat lui insasi. Sotului meu i-am spus din prima zi ca eu nu fac pe detectivul si nici nu-mi traiesc viata in paranoia imaginandu-mi scenarii de inselari si de "prinderi", nu e un joc, e viata mea/ a nosatra; e liber sa ma insele, DAR sa vina acasa sa imi spuna ca m-a inselat sau ca are de gand (fff serios are de gand) sa o faca. Atunci punem punct si ura si la gara! Atat! Atata timp cat ii ofer respect si nu il insel, am pretentia sa ma respecte la fel.

Edit: nu, nu accept nici aventuri de-o noapte! Ca asa se-nvata omu' si are cate-o mica aventura de-o noapte in fiecare saptamana...

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

480, au dreptate fetele, Balanta si celelalte

mie mi se pare ca o iei prea personal

revin cand am timp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta

subscriu! ce sa fac, balanta, daca rezonam?
hellen si-a expus parerea ei, noi pe a noastra.. nu stiu care dintre noi are casnicia normala, fiindca nu mi-e clar ce inseamna normal in zilele astea si nici in societatea noastra.

acuma.. putin off topic, dar cred ca merita facuta precizarea!
fiindca ma deranjeaza cind se vb in necunostiinta de cauza:
in legislatia noastra NU exista contract prenuptial! adica, nu este un act recunoscut de legislatia romana in vigoare. si daca le-a trecut unora prin cap sa faca vreo intelegere notariala, desi niciun notar intreg la cap si care tine la dreptul lui de a practica, nu cred ca ar face asta, este un act lovit de nulitate in cazul unui divort, care se judeca conform Codului Civil. valabil si pt Raduleasca, Columbeanu si orice alt bogatas din tara asta. Codul civil roman spune ca fac obiectul partajului, in cazul divortului, bunurile, mobile si imobile, dobindite IN TIMPUL casatoriei, care sunt considerate comune sotilor. Nu bunurile si nici banii dobinditi INAINTEA casatoriei, cum e la americani. De aia ei au nevoie de contract prenunptial, ca sa nu imparta tot ce au dupa 1,2 ani de stat cu sotul/sotia.
I rest my case... cum zice americanu'..
Ma iertati, sunt jurist de meserie si ma deranjeaza cind se vb pe linga lege..

Mergi la inceput