verighete
In toamna implinim 10 ani de la casatorie. Am crescut. Ne-au crescut si mainile, asa ca nu ne mai incap verighetele . Stie cineva unde am putea sa le largim? Mai sunt mesteri aurari? Sau trebuie sa ne uitam dupa altele?
Multumesc!
Raspunsuri
CorinaDani spune:
Buna,
Le poti largi la orice atelier/centru de reparatii si confectionare bijuterii.
Singura problema (pe care am avut-o si eu) este urmatoarea : daca va trebui sa le largiti prea mult, verighetele vor "crapa" cu certitudine, oricat de bun ar fi mesterul aurar. Pe mine m-a avertizat de la inceput d-na de la bijuterie si mi-a cerut acordul verbal, in cazul in care verigheta se rupe, sa mi-o lipeasca. Asa a facut, a costat in jur de 40 RON cu tot cu lipit verigheta mea si lustruirea ambelor verighete. La gramaj pierderea a fost mai mult decat neglijabila (verighetele au fost cantarite inainte si dupa operatiuni).
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
stefiuta spune:
Buna Tisina si la mai multi ani!
Stiam eu cateva, cred ca mai sunt si acum.
Era un astfel de centru la Sala Palatului, vis-a-vis, la coloane.
Altul in pasajul de langa Palatul Telefoanelor, chiar in capat, pe dreapta. Si inca unul pe Brezoianu, de la statia ratb de la Cismigiu te intorci putin inapoi si faci stanga, imediat dupa magazinul clubului Steaua, nu stiu daca mai e magazinul asta, dar ca punct de reper.
Mai stiam unul pe langa Politia Capitalei dar nu stiu daca mai e.
Sper ca nu te-am bagat in ceata si te-am putut ajuta.
leuta
rory76 spune:
Ca tot veni vorba, daca ne facem alte verigi, trebe sa le sfintim? Unii zic da, altii ba...cum e?
"Trust no one!"
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rory76 Ca tot veni vorba, daca ne facem alte verigi, trebe sa le sfintim? Unii zic da, altii ba...cum e? "Trust no one!" |
Depinde numai si numai de voi, respectiv cat de credinciosi sunteti sau nu. O faceti (sau nu) pentru voi, nu pentru altii...
Nu va mai luati dupa "gura satului"...Crezi ca stie cineva, pe strada, ca verighetele voastre noi sunt sfintite sau nu ?
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Cinezee spune:
Am vazut ca multe bijutrii au si reparatii , oriunde in bucuresti chiar si pe langa fostu magazin cocoru este un centru unde iti poate repara o bijuterie de aur
Despre sfintit exact cum au spus fetele , daca tu simti ca asa vrei fao , nu conteaza ce spune lumea ,in final depinde de la om la om ce si cat de credincios este
pana la mai putin de O LUNA
oana_n spune:
Tisina multi ani fericiti inainte.
Si eu sunt interesata de chestia cu schimbatul verighetelor. Insa as vrea sa le si sfintim.Daca face cineva asta sau a facut poate posteaza aici. Ca as vrea sa stiu cum se face exact.
Tisina spune:
Multumesc tuturor. Acum, noi mai avem o problema: verighetele noastre au o lucratura mai dificil - zic eu - de "largit". E o combinatie de aur alb cu aur galben (cel alb pe mijloc), cu jumatati de buline tesite pe laturile aurului alb (imi e greu sa descriu ). S-o baga cineva la marit?
Si daca ajungem la schimbat de verighete, cum facem sa le sfintim? Cum se procedeaza?
trutzi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tisina Si daca ajungem la schimbat de verighete, cum facem sa le sfintim? Cum se procedeaza? Tisina |
Va duceti la un preot si ii spuneti ca vreti sa va sfinteasca verighetele, ii explicati ca le-ati dat la marit.
O sa faca o scurta rugaciune care este si pentru casa, sanatate, copii, spor, s.a. E destul de emotionant, dar si foatre frumos.