ne lamuriti cum e cu pfa ?

ne lamuriti cum e cu pfa ? | Autor: gabriela_tutuianu

Link direct la acest mesaj

buna ziua

doresc sa ma lamuresc cum este sa fii autorizat pfa si ce legatura are cu indemnizatia de crestere a copilului . cei 200 ron se primesc oricum .

prietena mea are un pfa . mergem noi in 2006 sa facem contract la sanatate - contributii calculate la venit , si la forteke de munca unde se rasteste la noi o functionara ca venim sa cerem bani degeaba de la stat pentru cresterea copilului . pe atunci nu era vorba de nici un copil , ma rog ... ne spune ca nu este obligatoriu sa incheiem aceste contract , ca isi vor da ei seama si vom primi o amenda minima si de atunci vom incepe sa platim .

trec niste ani si ramane insarcinata fata . naste anul trecut si nu beneficiaza de nici un ajutor din partea statului ptr cresterea copilului - ma rog nu stateau deloc pe roze - si acum a primit o instiintare de la ei cum ca trebuia de atunci din 2006 sa faca acest contract , iar doamna constipata - aceeasi - ne spube ca nu a spus ea asa ceva , cert este ca are de plata vreo 40 de milioane din urma si ca trebuie sa-i plateasca musai . de unde ? de ce?

si asa cei care am avut curajul sa nu mai suportam toti desteptii in functii de ocnducere angajati pe pile sau interese politice suntem priviti ca paria , lenesii statului , care stie doar sa ne jupoaie , dar si asa INTREB: NOI CE DPERTURI AVEM ca obligatii avem suficiente ? iar bani aducem la bugetul de stat cat aduce tot biroul ala de la fortele de munca intr-un an?

cum ramane cu ea saracuta ? trebuie sa plateasca ? atunci beneficiaza de indemnizatie ?

multumesc mult . sper ca imi va rasounde cineva , ca marius ma ignora de vreo 3 ani . felicitari marius , esti un tip destept ...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

nu prea am inteles, cum a fost pana la urma: v-ati dus la casa de sanatate in 2006 si pentru ca o functionara de la inspectoratul teritorial de munca (ce legatura are CAS cu ITM in cazul unui PFA?) v-a spus ca nu e cazul de facut contract cu CAS, ati lasat-o balta si nu ati mai facut contractul?

iar acum CAS solicita contributia la sanatate 6,5% din veniturile realizate pe 3 ani + penalizarile de intraziere sau din salariul minim pe economie, cum s-a ajuns la suma de 40 milioane?

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

la cas am facut contract si am platit in fiecare an .

problema este cu itm pentru ca legea spune ca orice persoana care inregistreaza venit trebuie sa faca contract de asigurare sociala sau asa ceva - ptr care sa plateasca contributie la pensii si somaj de minim 92 lei / luna . cu tot cu penalitati vreo 40 milioane cat mai repede , daca nu aceasta suma creste in fiecare zi datorita penalitatilor .

Mergi la inceput

Aaaa, am inteles acum, avea contract numai cu casa de asigurari de sanatate... intr-adevar asa e legea, daca nu a fost salariat si avea PFA trebuia sa incheie contract de asigurare si cu casa de pensii... cu agentia de somaj parca era optional, insa... Mai nasol este ca daca nu a avut venituri pe PFA nu va beneficia nici de indemnizatie de crestere a copilului... practic, contractul cu casa de sanatate nu-i acopera decat servicii medicale gratuite (medic de familie, spitalizare)...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 24+

Mergi la inceput

mu;tumesc ptr rasouns .

si care e diferenta intre a avea sau nu venit ? ptr ca marius spune ca indiferent daca ai sau nu venit oricum nu beneficiezi de indemnizatie .

daca ai venit - ai forma de venit si nu beneficiezi , iar daca nu ai venit ai forma de autorizare care poate genra venit , deci nu . in final cum este ca eu nu inteleg nimic?!?!

nu are un alt serviciu , iar cartea de munca este la itm-fortele de munca cu care a incheiat un contract .

multumesc anticipat

Mergi la inceput

Eu stiu doar ca de cativa ani legea s-a schimbat, si daca inainte primea indemnizatie CIC daca aveai contract de asigurare sociala prin care plateai lunar contributia cas si cass- chiar daca nu obtineai venituri si acele contributii erau calculate la o baza de calcul inscrisa in contractul de asigurare, de cativa ani (cred ca de la 1 ian 2007) obtinerea idemnizatiei CIC a fost conditionata de obtinerea a unui venit supus impozitului pe venit (in acceptiunea Codului Fiscal) in cele 12 luni anterioare nasterii copilului. Si aici au fost inlcuse: veniturile din salarii- chiar si cu jumatate de norma sau cu 2 ore pe zi, venituri din pfa, etc- intra pe pagina creata de Marius si citeste acolo toate tipurile de venituri.

Avalon 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabriela_tutuianu

mu;tumesc ptr rasouns .

si care e diferenta intre a avea sau nu venit ? ptr ca marius spune ca indiferent daca ai sau nu venit oricum nu beneficiezi de indemnizatie .

daca ai venit - ai forma de venit si nu beneficiezi , iar daca nu ai venit ai forma de autorizare care poate genra venit , deci nu . in final cum este ca eu nu inteleg nimic?!?!

nu are un alt serviciu , iar cartea de munca este la itm-fortele de munca cu care a incheiat un contract .

multumesc anticipat

"niciodata nu e prea tarziu"

Te rog sa perecizezi unde ti-am scris asa ceva?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

multumesc marius.

eram curioasa sa vad daca imi vei raspunde . undeva acum vreo 2 ani cand s-a ivit situatia parca asa explicai in multe raspunsuri de-ale tale , caci mie nu mi-ai rasouns niciodata direct .

inca o data multumesc .

Mergi la inceput

multumesc avalon .

am sa incerc sa citesc tot ceea ce gasesc cu privire la aceasta situatie si daca vii putea sa ajut . dar cum timpul este intotdeauna scurt , poate pe saptamana viitoare .

Mergi la inceput