Extindere CASCO pt UE

Extindere CASCO pt UE | Autor: Laura25

Link direct la acest mesaj

Vrem sa plecam in concediu in Grecia. Avem asigurare CASCO pe masina cu care iesim din tara, dar am inteles ca ce avem noi e valabil doar in Romania, ca ar trebui sa facem o extindere a asigurarii care sa o faca valabila in uniunea europeana. Stiti ceva despre aceasta extindere? Cam cat costa si cat de 'valabila' e daca chiar, Doamne fereste, avem vreun accident?

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Vrem sa plecam in concediu in Grecia. Avem asigurare CASCO pe masina cu care iesim din tara, dar am inteles ca ce avem noi e valabil doar in Romania, ca ar trebui sa facem o extindere a asigurarii care sa o faca valabila in uniunea europeana. Stiti ceva despre aceasta extindere? Cam cat costa si cat de 'valabila' e daca chiar, Doamne fereste, avem vreun accident?

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

In principiu mergi la asiguratorul vostru si el va invata cum trebuie sa procedati. Completati un formular ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

In cazul in care ai casco si RCA la acelasi asigurator esti o fericita ca aproape toti asiguratorii iti dau si extinderea casco pt ue bonus.
In celalalt caz, adika CASCO la un asigurator si RCA la altul te costa, mergi la asigurator si platesti extinderea, eu la Alliantz am dat pt o luna(nu se face pe mai putin) extindere casco 10% din valoarea asigurarii pe un an, adika 230roni in cazul in care pe an platesc 2300 roni.
Pentru al doilea caz mai exista o varianta mai putin ortodaxa, dar folosita de unii, eu nu am avut curaj, iti faci asigurare rca pe o luna la asiguratorul al care ai casco si in cazul asta ai bonus extinderea, dar la cum s-a scumpit acum rca nu stiu daca mai merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Alinam, nu se poate dubla asigurarea RCA, exista baza de date comuna , Cedam, in cazul in care scapa totusi de vigilenta asiguratorului si i se emite o polita, o sa fie descoperita ulterior, nu se platesc daune in cazul in care apar, deci e facuta fix degeaba.

Laura, daca ai si casco si RCA la aceeasi societate, ai si extinderea teritoriala casco, gratuit.
Daca sunt incheiate la societati diferite trebuie sa cumperi extinderea casco de la societatea la care ai casco, costa intre 8 si 15% din prima anuala casco, pentru minim 1 luna.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Noi avem la BCR si daca ai rca-ul si casco la ei ai extinderea gratis, dar si daca e asa... tot trebuie sa mergi pana la ei sa-ti dea nu stiu ce hartie. Altfel nu stiu cum se calculeaza...

Eliana cu Elena (23/10/04), Andrei & Mihai (03/03/07)[/size=1]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Noi avem Casco si RCA la Omniasig si avem extindere gratuita de casco prin toate tarile Europei mai putin Moldova si inca o tara, dar nu am actele la indemana. Mai avem si o carte de service unde e trecut un nr ca sa sunam daca ramanem cu masina in drum si ne tracteaza gratuit pana la primul service.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Masine e de fapt a tatalui meu ( a noastra e mai veche si nu ne incumetam sa plecam cu ea la drum asa lung) si nu stiu inca detalii legate de politele de asigurare, daca le are la acelasi asigurator sau nu. In we aflu si detaliile astea. Oricum, m-ati ajutat mult. Multumesc!

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Papanash, stiu ca nu este legal si corect, dar crede-ma ca se face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Intreb si eu: de ce nu-ti poti face RCA de doua ori (la doua firme)? Ce, furi ceva?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Asa am zis si eu, explicatia ar fi: daca toate lucrurile sunt ok si nu ai nevoie sa folosesti rca-ul in perioada respectiva, nu se supara nimeni ca faci rca de doua ori, dar in cazul in care ai nevoie sa folosesti rca-ul apare problema: care asigurator iti repara masina?, amandoi? am auzit un caz in care asiguratorii s-au inteles si au reparat masina pe din doua, dar ce te faci daca te trimti de la unu la altul? oricum stiu ca nu e legal, poate intre cineva care lucreaza la asigurari si ne lamureste ce si cum. A si mai e o treaba, asiguratorii fac rca pe o luna doar la masini noi, adika cumperi masina si pana ii faci actele si inmatricularea ai timp o luna si rca pentru masina cu numar provizoriu, desi nici asta nu stiu daca e asa legea sau daca asa vor asiguratorii, poate eu vreau sa folosesc masina doar o luna si dupa sa o casez, nu?

Mergi la inceput