bebe chiuie

Buna,
baietelul meu de 8 luni a inceput sa tipe (un fel de chiuit), e felul sau de a se exprima, atat in casa, cat si in parc sau pe strada unde poate fi deranjant pentru ceilalti; nu stiu cum sa-l fac sa inceteze; trebuie sa-mi fac griji?
Raspunsuri

Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gologanii Buna, baietelul meu de 8 luni a inceput sa tipe (un fel de chiuit), e felul sau de a se exprima, atat in casa, cat si in parc sau pe strada unde poate fi deranjant pentru ceilalti; nu stiu cum sa-l fac sa inceteze; trebuie sa-mi fac griji? sandra |
Daca asta este modul lui de a comunica, de a se exprima, de ce vrei sa il faci sa inceteze? Care e problema ta cu chiuitul lui? E perfect normal sa faca asa, nu are nici o buba la cap, daca asta era ingrijorarea ta.
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me

marius spune:
Pai e sanatos de ce sa-ti faci griji? Bucura-te
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Alexa Ioana spune:
iar referitor la deranjatul celor din parc sau de pe strada... fii serioasa !
copilul e ok, se exprima (probabil e super incantat ca isi aude vocea), deci bucura'te !

beshter spune:
Dar pentru cine ar putea fi 'deranjant'? Acum isi da seama ca poate sa tipe, e vrajit atat de puterea vocii lui cat si de reactiile celor din jur. E absolut normal si trebuie sa te bucuri, nu sa te gandesti cum sa-l faci sa taca.
Sanatate maxima!
You cannot both dance and not pay the piper.

gologanii spune:
Da, cred ca am exagerat!
Dar oare inainte sa aveti puiuti erati tot atat de permisive?(nu cred ca am gasit termenul potrivit)
E clar ca el se bucura, dar ma gandeam ca poate nu e chiar ok; o sa studiez fenomenul (adica pe rares)
pupici,

Alexa Ioana spune:
permisive in ce sens ? e clar ca nu ai gasit termenul potrivit
de cand ma stiu, de fiecare data cand am auzit cate un bebe chiuind (ce'mi place termenul. il si vizualizez pe bebe cu ochii razand ), sau un copilut povestind "sfatos" sau cantand, am zambit cu drag... ce poate fi mai frumos decat un bebe fericit ?
fii'mea, la 8 luni, nu chiuia defel. (ma rog... poveste mai complicata la noi). crede'ma, eram disperata. si nu pot sa'ti spun cat de fericita am fost cand am inceput sa'i aud glasciorul...
bucura'te pentru orice progres, pentru orice achizitie... si gandeste'te ce ingrozitor ar fi daca nu ar chiui deloc

szivarvany spune:
Bucura-te ca ai un copil sanatos si fericit si care comunica !
Chiar nu stiu ce ai vrut sa exprimi cu deranjatul, ti-a facut cineva observatie pe strada ?
Fa abstractie si bucura-te de ce ai
Semneaza mama unei nevorbitoare
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

trischa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gologanii Buna, baietelul meu de 8 luni a inceput sa tipe (un fel de chiuit), e felul sau de a se exprima, atat in casa, cat si in parc sau pe strada unde poate fi deranjant pentru ceilalti; nu stiu cum sa-l fac sa inceteze; trebuie sa-mi fac griji? sandra |
Inseamna ca bebe e vesel si fericit, iar aici nu vad decat motive de bucurie.
Cat despre restul....ia fi tu atenta la ce e pe strada...lumea merge sau sta,vorbeste tare,incet sau deloc,altii asculta muzica in casti si pe langa,masinile ambaleaza motoarele sau auzi pe cate unul claxonand,santiere destule unde e zgomot mai mult sau mai putin,mai trece cate o salvare sau o masina de politie cu semnale acustice si luminoase,se mai intampla se mai certe stangul cu dreptul si sa te intinzi pe jos,iti mai vine cateodata sa dai cu poseta de pamant...sau nu.
Concluzia...ästa-i zgomotul strazii,un chiot de bebelus aici e ca un ciripit de pasare.
edit ca am uitat..ce cauta subiectul asta la ,,cabinet PSI,,??

Burtocika spune:
Eu inteleg perfect ce vrei sa spui, nu trebuie sa-ti faci griji Nu esti unica persoana surprinsa de reactiile copilului ei si care se gandeste cum sunt ele receptate de lumea inconjuratoare. Ai dreptate, uneori oamenii uita ce inseamna sa ai copil mic si nu prea sunt toleranti.
La varsta asta e normal sa chiuie, asa se exprima. Daca reactia asta persista si cand mai creste, atunci nu stiu cat de normala mai este ... De exemplu fii-mea de 3 ani si cateva luni are astfel de reactii chiuitoare, si nu mi se pare ok. Dar stiu ca le are pentru ca bunica ei o incurajeaza, si pe mine ma enerveaza la culme sa vad cum chiuie una la alta fara nici un sens ! Ca si cand ar fi delfini si asta ar fi modul lor de comunicare ! Si fac lucrul asta pentru ca bunica o considera in continuare bebe mic, si ii "vorbeste" ca atare, prin chiuituri si cuvinte stalcite de "bebe", si normal ca fetita ii raspunde la fel.
Este singura persoana cu care are reactia asta, cu ceilalti se poarta normal, vorbeste ca un copil de varsta ei.
Atunci cand chiuie, tu raspunde-i normal, ca unui copil mare, vorbeste cu el, fara sa te prostesti, foloseste cuvinte corecte si fraze scurte, simple si pe cat se poate repetitive. Se pare ca ajuta mult la dezvoltarea vorbirii bebelusului.
Boghi
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

ariel_7000 spune:
daca mai e cineva deranjat de dragalaseniile lui, spune-i sa vina sa-l vada pe al meu cand urla de zici ca e sirena pompieriei . garantez ca o sa le treaca greturile
mami de alexutza (10.04.2003)si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"