Sfidare platita cu moartea

Sfidare platita cu moartea | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Hai sa incerc sa anim putin forumul pe ziua de azi!

Aduc in discutie un subiect care cred ca va starni ceva polemici pe aici, dar mi se pare extrem de important pentru societatea romaneasca din zilele noastre.

Recent, intr-o comuna din Romania un politist impusca mortal un tanar. Aparent o stire ca oricare alta. Intrand putin si citind articolele scrise pe aceasta tema descopar ca tanarul impuscat era un fost (actual?) infractor care il ameninta si hartuia pe politist.
Nu intamplator probabil politistul fiind cel care ii intocmise cu ani in urma dosarul penal ce-l bagase la "racoare" pe tanar.

Ca sa scurtez povestea, politistul extrem de obosit dupa ture repetate, amenintat si hartuit de tanar, cedeaza nervos si il impusca pe acesta. Acum vine intrebarea: in situatia de fata, exista circumstante atenuante pentru fapta politistului sau dimpotriva?

Stau si ma gandesc cu cata superioritate le vorbesc smecherasii oamenilor legii! Cu cata detasare sunt ignorati politistii de catre pustani de bani gata, de catre infractori cu "spate"...
Chiar zilele trecute un vecin (tanar...pana-n 30 de ani) a avut chef de petrecere in miez de noapte (in cursul saptamanii) si a considerat ca nimeni din bloc nu mai are chef de somn. Tipete, muzica la maxim, balamuc! Politia a fost sesizata, s-a prezentat, le-a dat avertisment, la 10 minute dupa plecare aceiasi situatie. S-au intors, au aplicat amenda si apoi s-au declarat neputiciosi! Mai mult de atat nu au voie sa fac, legal! Si atunci? Suportam? Traim in Romania si trebuie sa ne lasam la voia celor fara de lege?

In mod sigur si incontestabil politistul din comuna a facut un act mult exagerat. Si cu toate astea exista loc de multe discutii pe marginea subiectului...

Edit: Pentru mai multa claritate gasiti aici povestea: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/862282/Politistul-pistolar-fusese-sicanat-de-victima-sa/

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

am citit si articolul si comentariile ulterioare...
parerea mea e ca politistul are circumstante atenuante, ca ar trebui trasi la raspundere si seful lui si primarul, pentru ca Oancea e o comuna mare, si nu e normal sa fie lasat pe we doar un politist de datorie...
Tragic, o viata pierduta (hm, de argumentat, deja pierduta, dinaintea glontului?!) si o alta nenorocita. Mi-e ca nu am vazut finalul la povestea asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

nu stiu daca oboseala psihica poate fi o scuza ca a impuscat pe cineva. o data ce accepta aceasta meserie, ar trebui sa stie ce il asteapta. plus ca daca nu sta bine la psihic, ar trebui sa se recalifice.
si eu am inceput cu o meserie in tinerete, nu mi-a placut, m-am reorientat. nu aveau de ce sa sufere altii ca eu eram frustrata la job...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Atat tanarul ucis cat si politistul sunt victime ale coruptiei din Romania.
E inadmisibil ca un politist corect, care si-a facut datoria si nu a cazut la invoiala cu infractorul, sa fie apoi amenintat, hartuit si injurat cu orice ocazie.
E inadmisibil ca cel care tocmai s-a intors din inchisoare sa hartuiasca politistul si nimeni sa nu ia nici o masura (of, cred ca e de cosmar ce se intampla prin sate...).
Si e inadmisibil ca un politist sa fie sfidat si injurat.
Ca sa nu mai spun ca e inadmisibil ca ei, politistii, la randul lor, sa injure cetatenii. Dar asta-i alta poveste....

Pe de alta parte, e inadmisibil ca politistul (epuizat, enervat, cum era el) sa-l omoare pe huliganul ala.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu am sa citesc stirea pentru a nu fi influentat de o modalitate de a scrie.
Opinia mea este urmatoarea:
1. Daca era sicanat, agresat etc etc exista proceduri legale prin care sa determini acuzarea si in functie de dovezi pedepsirea vinovatului
2. Nu ai dreptul sa omori pe nimeni pe principiul ca esti enervat, sicanat... nu exista o astfel de motivatie legal admisa deci din punctul meu de vedere fapta comisa de aceasta persoana (nu are relevanta statutul) este omor si se pedepseste conform legilor in vigoare.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Eu il inteleg pe politist.

Si eu imi pierd firea de multe ori, asa ca mi-am impus sa nu-mi iau niciodata vreo arma, ca cine stie ce naiba fac cu ea

Despre vecinii care dau muzica exagerat de tare si nu au nici o teama de nimeni, m-am saturat pana peste cap.
Din pacate nu exista o solutie pt ei si nici pt noi.
Si eu cateodata am nervi si nu ma controlez, stiti si voi cum e, intervine secunda aia cand lucrurile o iau razna si nu mai poti sa te intorci asa usor la momentul initial cand nu ai zis o tampenie sau nu ai facut-o.

Prea tarziu apoi...deja ai facut o tampenie si nu poti derula pe inapoi sa o eviti.

Denizel, este grav ca politistul l-a ucis pe acel tip, si din pacate nu putem judeca cum a fost corect sau cum trebuia facut.
Asta e...secunda fatala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Marius, aceste proceduri legale despre care vorbesti, in ce tara functioneaza? La noi in mod sigur nu!

Nu sustin principiul legea junglei, nu sustin ca ar trebui sa ne facem singuri dreptate! Insa trebuie sa admiti ca de multe ori suntem singuri in fata unor situatii extrem de frustrante. Si avem de ales intre a intoarce spatele si ne face ca nu vedem (asa cum multi o fac!) sau a lua atitudine de unii singuri (absolut eronat sa intelegeti ca sunt de acord cu lege facuta cu arma in mana).

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Cine traieste in Romania stie ca procedurile sunt apa de ploaie. Si eu am o vecina care da muzica la maxim in ficere zi, la orice ora. Avantajul meu este ca avem ap pe diagonala si intre mine si ea sunt doua apartamente goale, dar tot se aude. Nu am ce sa ii fac, dar nici nu ma duc sa o impusc. Norocul meu este ca stau bine cu psihicul si ca jobul nu este atat de stresant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din pacate, politistul o va pati, pentru ca nu are scuze.
Fara sa stim exact ce s-a petrecut, aproape orice om din tara asta, in care infractorii sunt mai presus de lege si politie, va tinde sa compatimeasca pe politist, pentru ca suntem exasperati de smcherii prezenti in permanenta in jurul nostru.
Si politistul si impuscatul sunt victime ale sistemului social, deficitar, din Romania.
In mod sigur, istetii astia din media care anunta ca "un politist a impuscat un tanar ca asculta muzica prea tare" sunt niste diletanti; cauzele sunt prea multe si prea complicate pentru mintea lor ingusta...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui trutzi

Cine traieste in Romania stie ca procedurile sunt apa de ploaie. Si eu am o vecina care da muzica la maxim in ficere zi, la orice ora. Avantajul meu este ca avem ap pe diagonala si intre mine si ea sunt doua apartamente goale, dar tot se aude. Nu am ce sa ii fac, dar nici nu ma duc sa o impusc. Norocul meu este ca stau bine cu psihicul si ca jobul nu este atat de stresant.

Fals - exista baza legala si se aplica daca stii cum sa o faci.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu nu prea-s de acord ca ar trebui sa simt...compasiune? simpatie? mila? pentru politist.
1. Politistul e politist, nu infractor, nu ucigas platit, nu criminal. Uniforma lui ar trebui sa reprezinte ceva. Psihicul lui ar trebui sa fie stabil. Adica de la un politist eu personal cer mai mult decit de la nea Gicutza de maninca seminte in fiecare noapte in fata blocului.

2. Sa admitem ca e ok ce a facut politistul inseamna sa cream un precedent periculos. Sa ii gasim scuze e acelasi lucru. Oricit de plin ar fi paharul, ca politist mai mult decit ca..civil, nu reactionezi asa.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput