Durerea unei pierderi de sarcini (81)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns honeys spune:

QiaoBing imi pare rau sa aud prin ce treci.

Am trecut si eu prin acelasi lucru acum o luna, singura diferenta e ca eu obtinusem sarcina prin FIV. La 6s prima eco, masuratori ok, batai de inima lipsa, la 7s se marise (mi-a zis si dr ca nu e bine) si nu batea inimioara. Peste o sapt am facut chiretaj, am plans pe tot timpul interventiei, nu m-am putut stapani efectiv....

stiu cum e ...doare, nu-mi mai gases locul la nici un subiect pe mail, chiar il cautam pe asta ca aici imi e locul...

te imbratisez cu drag, atat pot face

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

Honeys, si eu te imbratisez. cine altcineva poate intelege daca nu cei care au trecut prin asa ceva. curaj in continuare.
eu o sa cer anestezie generala, nu cred ca o sa pot suporta sa aud tot ce se intampla in timpul interventiei.
intre timp am rezultatul la primul beta hCG, e 1295.08. O sa ma duc luni sa fac inca una. azi mi-a chinuit venele la ambele maini pana a reusit sa imi ia o eprubeta si deja am niste vanatai de toata frumusetea.
eu mi-am permis 2 zile de doliu intens, nu am facut nimic, am zacut si am plans, nici nu am prea mancat. acum vad ca neuronul meu incepe sa miste, sa ceara activitate si mi s-a facut si o foame de lup. saracul meu neuron, e trecut prin atatea perioade de doliu incat cred ca si-a dezvoltat un sistem de protectie. nu ma lasa sa ma autodistrug, asa ca o sa ma las pe "mana" lui.

----------------------------------------------
o extrauterina
o sarcina oprita in evolutie 6s

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR HETEROZIGOTA
MUTATIA -675 4G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA
MUTATIA -844G IN GENA PAI- I HETEROZIGOTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILEN spune:

QiaoBing,sper sa vi luni cu un BHCG urias fata de cel de alaltaieri. Daca nu ai dureri de burtica si/sau sangerari, semne ca organismul doreste sa elimine sarcina oprita, incearca sa gasesti puterea de mai mai gandi, intrucatva, pozitiv. Se stie ca, în general, organismul elimina natural sarcinile neviabile din primele saptamani, proces care debuteaza cu sangerari.
Inteleg bine prin ce treci pt ca si eu sunt incercata din plin de viata in aventura asta care se numeste ”dorinta/visul de a avea un puiut”, am avut toata viata mea doua sarcini, ambele extrauterine, la interval de 6 ani. La prima am ramas fara trompa, a doua a fost remisa cu metotrexat, situatie in care a trebuit sa urmaresc daca scade BHCG, semn ca sarcina a fost oprita in evolutie prin tratament si nu mi se va rupe trompa.
De parca nu ar fi fost destula depresia groaznica a noii extrauterine, colac peste pupaza, exceptand greturile, am avut toate reactiile adverse din prospectul metotrexatului (dr. a spus ca am fost o exceptie, prima). Aratam efectiv ca un cadavru in descompunere(rezultatul leucopeniei accentuate), aprope doua saptamani am putut manca doar cu paiul si, in final, mi-a cazut si parul (nu chiar chiar de tot pt ca era f des inainte).
Trompa e la locul ei, dar chiar daca o fi ramas permeabila (urmeaza HSG luna asta), nu se stie daca este si functionala din moment ce am avut deja o sarcina extrauterina pe ea.
Chiar acum, inainte de HSG, eu inca ma incapatanz sa mai sper ca urmatoarea va fi o sarcina normala, chiar daca am inceput sa pun deoparte banutii pt FIV, banuti pe care, de asemenea ma incapatanez sa sper ca, pana la urma, ii voi cheltui cu botezul.
Trebuie sa fim puternice, sa nu lasam greutatile sa ne doboare.

Mergi la inceput

Uff. AILEN, e ingrozitor prin ce ai trecut. Eu am avut extrauterina in 2000. Acum 2 ani alergand cu mama pe la toti medicii am aflat ca 2 dr de la spitalul Universitar (fost Municipal) aplica o metoda non-chirurgicala de tratare a sarcinilor extrauterine cu salvarea trompei.

Se numeste
Terapie endovasculara a sarcinilor ectopice
se face la compartimentul de angiografie, in cadrul sectiei de radiologie
Dr. Rares Nechifor si Dr. Bogdan Dorobat
Poate ajuta pe cineva informatia.

Pe vremea mea insa 2 medici nici nu si-au dat seama ce am, iar cea de la salvare o lalaia ca poate am apedincita bla-bla cand eu ii spuneam clar ce diagnostic am si ca ceva nu e in regula si sa plecam la spital, ca vorbim pe drum. Daca ascultam de dr pe care am avut-o dupa aceea 10 ani acum aveam trompa, numai ca am fost prea incapatanata sa accept ca mi se poate intampla asa ceva si am sperat ca poate nu e adevarat. Nu mai fac asa ceva. Si acum la fel, dr a zis sa mai stam 1 saptamana pana la ciuretaj, mai mult pt linistea noastra. Nu am cum sa o elimin pt ca mi-a zis sa nu intrerup tratamentul cu progesteron. Fizic ma simt bine, nu mai am nici bruma de simptome pe care le-am avut la inceput - micile intepaturi/apasari in burta care cred ca erau de la dilatatia uterului. Iar bHCG ... e infima. Atat aveam si in 2000 cam prin 4s. acum ar trebui sa fiu in 7s. Nu imi mai fac nici o iluzie. Nici nu mai repet luni analiza. Nu mi s-au refacut venele si trebuie sa le am pregatite pt marea incercare de miercuri.

o extrauterina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

qiao bing, imi pare foarte rau ca trebuie sa treci si tu prin asta

si eu am cerut anestezie generala, dar m-a convins drul ca nu e nevoie. mama m-a cronometrat, am lipsit din salon fix 8 minute, atat a durat totul, dupa inca o ora plecam acasa. doare doar pana iti face anestezia locala, in rest nu simti nimic (fizic).

sa ai ajutor acasa in primele zile, eventual sa faci procedura intr-o vineri. ca trebuie sa stai cat mai linistita si sa nu faci efort. si nu e bine sa stai singura.

mama de Carol (29.12.2008) si 7+

Mergi la inceput

sdcristian doar 8 minute ? Chiar si asa or sa mi se para o vesnicie. Acum 4 ani cand a trebuit sa fac un chiuretaj terapeutic dr a vrut cu generala ca sa poata lucra fara stres. Sotul zice ca am stat inauntru cam jumatate de ora, dar nu stiu cat a durat procedura, pt ca s-au pierdut minute bune de catre anestezis incercand sa imi puna si mie branula intr-o vena. M-am ales cu 8 vanatai pe ambele maini de ziceai ca sunt batuta.
Mi-am luat concediu, asa ca o sa stau cuminte, singura, in casa. O sa stau cu moscaitul de laptop in pat si o sa bantui pe DC.
Ufff, asa as vrea sa ma trezesc si sa zic ca totul a fost doar un vis urat si Zgaiba e bine sanatos si creste in grafic, fara probleme

o extrauterina

Mergi la inceput

Gata, a trecut si asta. Dr nu a vrut sa imi faca cu generala, a zis ca exista risc de sangerare si, din cauza ca e mai aderenta, dureaza mai mult si nu vrea sa ma tina atat sub anestezie. Am primit inainte o perfuzie cu ketonal, algocalmin si diazepam si ... hai la distractie. A fost ingrozitor. Am simtit tot. Mi-a facut 4-5 doze de anestezic local si parca au fost cu apa de ploaie. Am strans din dinti cat am putut, m-am mai vaitat, sper ca nu l-am stresat prea tare pe medic. Am cerut si cariotip din ce recolteaza ... din nefericire am si vazut "proba" cand a scos-o. Pe urma m-am uitat numai in tavan.
Am un mare vid in cap ... asta e bine. Nu ma mai gandesc la nimic. O fi de la diazapam sau cand a aspirat mi-a tras si gena responsabila de durere fizica si psihica ?

---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_scu_78 spune:

Buna seara fetelor ma numesc Maria am 32 de ani,iar pe 18 noiembrie a trebuit sa fac chiuretaj pentru ca sarcina mea s-a oprit in evolutie.
Astazi se implinesc 3 saptamani de cand am primit vestea cea groaznica.
Trebuia sa am 12+4 saptamani dar mi sa spus ca sarcina s-a oprit din evolutie la 9s.A fost groznic nu fizic ci psihic .Am asteptat mai mult de 4 ani sa raman insarcinata poate daca as fi ramas mai usor insarcinata ma resemnam mai usor , dar imi vine sa urlu cand ma gandesc ca cine stie peste cat timp voi reusi sa raman din nou.
Stiu ca voi sunteti singurele care ma puteti intelege si stiti ce inseamna o astefel de durere.

Mergi la inceput

Maria imi pare sincer rau ca si tu te alaturi "clubului" nostru.
Te inteleg prin ce treci. Striga-ti durerea si pe urma sterge-ti lacrimile si ia-o de la capat. Ne mai impiedicam, cadem, dar trebuie sa ne ridicam si sa continuam drumul cu capul sus.
Eu am 41 de ani si azi am trecut prin chinurile chiuretajului dupa o sarcina oprita in evolutie.
Nu iti pierde speranta, ai tineretea de partea ta. Minuni se intampla atunci cand te astepti mai putin, le intalnesc din ce in ce mai des in jurul meu si mi s-a intamplat chiar mie (chiar daca nu a durat decat 6 saptamani).

---------------------------------------------
2000 - extrauterina
2010 - sarcina oprita in evolutie 6s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_scu spune:

Multumesc de raspuns iti sunt alaturi cu gandul si stiu ce este in sufletul. Astept sa treaca sarbatorile si sa merg la control in 28 sa vedem cand putem incerca din nou.Sper doar sa nu mai trebuiasca sa astept 4 ani.
La mine bucuria a durat 1luna , am aflat ca sunt insarcinata la 7 saptamani ,cand mi-am facut un control de rutina si am avut surpriza de a vedea o inimioara batand.Din pacate a incetat sa mai bata destul de repede.

Mergi la inceput