Inmatriculare masina - update

Inmatriculare masina - update | Autor: Adriana mica

Link direct la acest mesaj

Hello,

Tocmai am achizitionat o masina de la firma la care lucrez. Am gasit pe net o multime de postari referitoare la procesul de inmatriculare, insa nici unul foarte actual si as avea nevoie de un update. Eu am inteles cam asa:
1. merg la RAR
2. merg la Udriste si dactilografiez fisa de inmatriculare si cererea de inmatriculare
3. platesc la CEC taxa de inmatriculare si taxa de certificat auto
4. merg la Administratia Financiara pt inregistrare fisa de inmatriculare
5. platesc RCA
6. merg la Udriste cu tot dosarul, il depun dupa ce platesc numerele.

As vrea sa stiu daca mai este ceva de facut, si daca "dactilografierrea" cererilor o pot face eu pe calculator. De asemenea, nu stiu de unde sa iau o varianta actualizata a acestora, in format .doc.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

nu stiu sa iti dau un raspuns exact, dar pot sa-ti zic sigur, ca dactilografierea nu o poti face tu, trebuie cmpletat formular tip, scris numai la masina de scris...au tanti-le alea de la udriste formulare de oricare, si tot atotputernicele tanti de acolo iti vor explica de-a fir a par ce ai de facut! ele stiu tot ce misca.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trutzi spune:

Eu stiam ca nu se mai fac inmatriculari la Udriste ci in Pipera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Si eu am achizitionat o masina de curand, dar eu pastrez numerele de inmatriculare. Care taxa nu o mai platesc?
Sunt in procesul de schimbare a numelui de familie, care va fi gata cam in 2 luni de zile, iar masina trebuie inregistrata intr-o luna. Dupa ce primesc noul buletin certificatul de inmatriculare ramane pe numele vechi sau trebuie schimbat? Eu as zice ca nu, deoarece e talonul masinii si nu e act de identitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Adriana,
Poti merge in Udriste ca sa-ti completezi dosarul la un birou dactilo, dar de inmatriculat, in Pipera te duci.
Fisa dactilografiata merge intai la Directia de taxe si impozite unde a fost inmatriculata, ca sa fie scoasa din evidenta si sa fie platit impozitul la zi; tot acolo, in afara de stampila pe fisa, primesti si un certificat fiscal. Te poti duce tu personal, daca ai o imputernicire de la firma, dar atentie, unele Directii au un formular specific pentru imputernicire (de ex. sect.3). Cel mai simplu, daca se poate, ar fi bine sa ai stampila la tine, pentru ca trebuie sa completezi si o cerere de radiere, din partea firmei.
Fisa merge, apoi, la Directia de taxe unde-ti platesti impozitul la casa, iar o cerere, iar o stampila pe fisa;
LaCEC platesti doar o taxa, cealalta la Posta (nu stiu exact, parca cea de 30 la CEC si cea de 50 la Posta
La RAR, pentru autentificare, nu uitra sa-ti faci programare.
Taxa pentru numere o platesti in Pipera, daca iti schimbi numerele.

Deci, primul drum: la un birou de dactilo, contra aprox. 30 lei iti fac aia dosarul exact cu ce trebuie, pentru taxe, politie, etc; tot acolo, si asigurare.

peanut, dupa ce iti schimbi numele (deci, buletinul) iti schimbi si restul actelor...nu uita de carnet! Talonul...nu stiu ce sa zic, in mod normal da, insa asta inseamna si mentiune in cartea masinii...mai complicat!

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput