Prietena mea are CANCER
Raspunsuri - Pagina 4
ariel_7000 spune:
Curaj Chiccutza! Tata a fost suspect de LNH si slava Domnului!!!! a 4 a biopsie negativa! NU ESTE LNH! a fost doar o magarie de inflamatie puternica cu "masca" de LNH.
din ce am sapat pe net am gasit date referitoare la un medicament care da rezultate f bune la LNH si anume Mabthera. De asemenea, am dat de numele unui medic bun, care am inteles ca e si OM pe deasupra: Dr. Niculescu de la Fundeni.
Despre LH din pacate nu am informatii...
Doamne ajuta sa-i fie bine! si tie 

ca ii esti aproape. are mare nevoie de tine acum.
Laura, multa putere si speranta! 2 luni am trait cu frica in mine si cu groaza ca tata ar putea avea LNH. Abia a 4 a biopsie a fost cea care a inchis dosarul, cu verdictul "sanatos". Sper din suflet sa aud ca si la mama ta nu este cancer 
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
chiccutza spune:
prietena mea este mai bine.azi a avut ultima chemio,dupa care va merge la un control pregatitor pentru radioterapie.speram ca totul sa fie bine

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
POZE
CristinaGoji spune:
Scuze Chiccutza ca ma bag peste subiectul tau, dar as avea si eu nevoie de un sfat legat de aceasta boala. Pe scurt, e vorba de mama mea, diagnosticata in 1 sept cu cancer, in urma unei operatii de urgenta pentru ocluzie intestinala, in 6 sept a mai fost operata o data pentru hemoragie gastrica. Medicii nu-i mai dau nicio sansa si o externeaza pe motiv ca nu mai au ce sa-i faca. Problema e urmatoarea - ea nu stie ca are cancer, medicii ne-au recomandat nici sa nu-i spunem deocamdata, fiind f. slabita dupa aceste 2 operatii. Ce sa fac? Ii spun? Nu-i spun? Daca-i spun, CUM??? Ea nu a prezentat simptome de cancer pana la data primei operatii, nu stiu cum va reactiona la aceasta veste...pe de alta parte, daca mi s-ar intampla mie, as prefera sa stiu. Si timpul ma preseaza sa iau o decizie. Sambata plec la ea (e destul de departe) si daca-i dau vestea, as vrea sa fiu langa ea.
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
"We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing."
Author unknown
gaba-rema spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CristinaGoji Scuze Chiccutza ca ma bag peste subiectul tau, dar as avea si eu nevoie de un sfat legat de aceasta boala. Pe scurt, e vorba de mama mea, diagnosticata in 1 sept cu cancer, in urma unei operatii de urgenta pentru ocluzie intestinala, in 6 sept a mai fost operata o data pentru hemoragie gastrica. Medicii nu-i mai dau nicio sansa si o externeaza pe motiv ca nu mai au ce sa-i faca. Problema e urmatoarea - ea nu stie ca are cancer, medicii ne-au recomandat nici sa nu-i spunem deocamdata, fiind f. slabita dupa aceste 2 operatii. Ce sa fac? Ii spun? Nu-i spun? Daca-i spun, CUM??? Ea nu a prezentat simptome de cancer pana la data primei operatii, nu stiu cum va reactiona la aceasta veste...pe de alta parte, daca mi s-ar intampla mie, as prefera sa stiu. Si timpul ma preseaza sa iau o decizie. Sambata plec la ea (e destul de departe) si daca-i dau vestea, as vrea sa fiu langa ea. |
Eu nu i-as spune ca are cancer. Va avea un soc si s-ar putea sa nu mai coopereze ca sa se refaca. s-ar putea sa nu mai lupte daca afla.
Si nu fi asa sigura ca tu ai dori sa stii ca ai cancer... asa ti se pare acum, ca ai prefera sa stii, dar ītr-o situatie concreta, lucrurile pot arata altfel...
iepumic spune:
Bun, si cum convingi un om care are cancer ca trebuie sa faca chimio si radioterapie daca el nu stie? Ca doar nu o crede ca are o simpla raceala, nu?
Din pacate de azi ingros randurile celor care au nevoie de sfaturi pentru a-si sustine rudele/prietenii in lupta cu aceasta boala. Am aflat ca mama are cancer, stadiul III-B, orice-o insemna asta ca medicul nu a fost capabil sa-mi explice. Asadar incerc sa ma documentez cat pot ca sa nu facem greseli si sa nu pierdem timpul. Chiar nu stiu ce altceva as putea face...ea are o reactie de respingere...nu e genul "lugu-lugu", n-a fost niciodata...si probabil nu suporta sa o cocolosim fiindca mereu a fost cea care a avut grija de altii. Dar sper sa inteleaga ca suntem trup si suflet langa ea si ca facem tot ce putem ca sa-i fie ei bine. Si timpul este esential...
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR
All's Well That Ends Well.
mianna spune:
| citat din mesajul lui iepumic stadiul III-B, orice-o insemna asta ca medicul nu a fost capabil sa-mi explice. |
multa sanatate mamei si putere sa treaca peste ce va urma. presupun ca e vorba de un cancer de san. III B e stadiul in functie de dimensiunea tumorii si ganglionii afectati. in acest caz, sau tumora a fost mare, peste 5 cm diametru, sau sunt afectati ganglioni mai la distanta, sau ambele. multa putere si tie. ai dreptate, cel mai important e sa stie ca sunteti langa ea.
pepene spune:
iepumic ( dar si ceilalti ), sanatate multa, si voua putere 
pt. mama ta, sa stie ca sunteti acolo, dar totodata sa o indemnati sa inteleaga ca e inca in putere, e inca independenta, chiar daca o menajati, sa simta ca are inca o activitate importanta si un impact valoros. intr-un cuvant, ajutati-o sa se simta "in control". si ma refer la orice, daca mai lucreaza , atunci la serviciu, altfel, in familie, chiar cu ceva aparent neinsemnat " ca a gatit pt. voi". e foarte important pt. psihic, si chiar si pt. fizic, ca oamenii sa simta un oarecare control asupra vietii lor, mai ales intr-o astfel de situatie care destabilizeaza.
p.s. am citit povestea ta mai demult, sper ca sotul este "supportive" macar in momentele astea. 
iepumic spune:
mianna, este cancer uterin cu complicatii dar nu stim inca cat de mari sunt aceastea. Stim doar de hidronefroza la rinichiul stang si ca e prins ureterul stang. Speram sa nu se fi extins mai mult, vom afla asta dupa ce face si RMN maine.
pepene, sotul meu este foarte "supportive" in aceste momente. Cu toate ca suntem amandoi cu psihicul la pamant...
Iepumic 
Noi pozici cu Iepi-Mici
www.blogger.com/profile/15682496647701150608" target="_blank">CRISTINA ARE NEVOE URGENT DE AJUTOR
All's Well That Ends Well.
Eleni spune:
| citat din mesajul lui CristinaGoji Scuze Chiccutza ca ma bag peste subiectul tau, dar as avea si eu nevoie de un sfat legat de aceasta boala. Pe scurt, e vorba de mama mea, diagnosticata in 1 sept cu cancer, in urma unei operatii de urgenta pentru ocluzie intestinala, in 6 sept a mai fost operata o data pentru hemoragie gastrica. Medicii nu-i mai dau nicio sansa si o externeaza pe motiv ca nu mai au ce sa-i faca. Problema e urmatoarea - ea nu stie ca are cancer, medicii ne-au recomandat nici sa nu-i spunem deocamdata, fiind f. slabita dupa aceste 2 operatii. Ce sa fac? Ii spun? Nu-i spun? Daca-i spun, CUM??? Ea nu a prezentat simptome de cancer pana la data primei operatii, nu stiu cum va reactiona la aceasta veste...pe de alta parte, daca mi s-ar intampla mie, as prefera sa stiu. Si timpul ma preseaza sa iau o decizie. Sambata plec la ea (e destul de departe) si daca-i dau vestea, as vrea sa fiu langa ea. Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006) Vladic Daria "We do not stop playing because we grow old; we grow old because we stop playing." Author unknown |
Cristina, eu trec prin asta. in decembrie 2008 mama a fost operata de ocluzie. Au deschis-o, au gasit cancer de colon cu metastaze hepatice extinse, i-au dat intre 3 si 6 luni, si au zis ca nu are sens sa ii facem ceva ca o chinuim degeaba.
Am decis sa nu ii spunem ce are. Nemaiputand sa ii facem nimic, am decis sa nu ii spunem. Si mama traieste inca. Nu e mai bine, nu s-a intamplat nici o minune, ficatul ii este in continuare plin de metastaze, dar ea stie ca e sanatoasa si se poarta ca atare. Si medicii sunt uimiti cand o vad la controlul de 3 luni.
Stiu ca nu mai e mult.Dar stiu ca nespunandu-i am castigat niste luni.
Daca vrei sa vorbim, putem pe PM sau pe mail sau altfel. Da-mi un semn si sunt aici.
alina023 spune:
Cristina, Iepumic, Eleni, multa sanatate celor dragi si multa putere voua ca sa-i puteti ajuta cat mai mult!
Si eu sunt de parere ca un bolnav in momentul in care afla ca are cancer intr-o faza avansata abandoneaza lupta (in multe din cazuri, stiu ca sunt si exceptii). Asa s-a intamplat si cu tatal nasei mele care s-a stins de curand din cauza unui cancer pulmonar. Pur si simplu nu a mai luptat pentru ca a considerat ca oricum nu are nici o sansa si macar sa se duca mai repede.
Inca o data, multa sanatate si putere!
Alina, mami de Ana Antonia
(06 Dec 2007) si Luca nazdravanul
(14 Feb 2003)
Ana, minunea mea iubita
Luca, iubitul mamei drag! 
Povestea nasterii Anei 
Emma este iubire!