Camera foto digitala

Camera foto digitala | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Vreau sa cumpar una noua ca cea veche s-a stricat. Am avut un Canon A60 de cand s-a nascut cea mica adica din 2003 si am fost foarte multumiti de ea, inca si acum o luna facea niste poze perfecte dar acum cateva saptamani am vazut ca nu se mai inchide si deschide obiectivul si bineinteles ca face niste poze incetosate rau. A mai avut o data defectul asta dupa o tranteala dar acum nu recunoaste nimeni ca a scapata-o pe jos.
Oricum vreau sa cumpar alta si sa fie ieftina ca oricum va fi mai performanta decat asta si de asta eram perfect multumita.
Acum va cer sfatul asupra marcii ca m-am uitat la eMag si am pus ochii pe un Samsung de vreo 300 si ceva, e si un Canon la un pret asemanator... eu aveam o idee fixa cum ca Olimpus e super/mega/excelenta ca marca de camere foto dar nu vreau nici sa-mi prind urechile in ea sau sa-mi scoata mai stiu eu ce format de poze sa trebuiasca sa mai instalez programe in comp..... si sa nu prea depaseasca 400 ron ca nu vreau sa dau mai mult.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Eu zic sa mergi pe Canon, scot aparate foto foarte bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai depinde ce marime vrei , ce poze vrei sa faci .
EU vroiam ceva mic , de bagat in buzunar pt. spital si am ales un Kodak M 883 .
Cateodata daca fac pe manual si nu pun setarile bine imi iese cu pureci, daca te uiti atent vezi ca nu e f. clara.
Dar are si filmare , are vreo 20 si ceva de tipuri de scene,ISO 3200 , poze panoramice , stabilizator , amd. Ecranul este enrom(asta e un alt criteriu dupa care l-am ales).
Prietenul meu in schimb vroia un aparat mare , semi-profi, asa ca am luat tot un Kodak , seria Z.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

din cite stiu eu, olympus are carduri de memorie diferite de a celorlalte camere si cam de 2-3 ori mai scumpe
tb sa fii atenta si la asta.
in plus e mai bine sa aiba camera acumulatorii ei, altfel dai la bani pe baterii ...
panasonic mai sint bunute la preturi ok

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Am un Nikon(li 16)ieftin si nu mi-a creat probleme.E simplu,zoom bun,stabilizator de imagine ,iar restul minunilor nu stiu sa le folosesc.Am pe calculator si poze facute cu un Olimpus(destept aparat,insa triplu la pret) si cu Canon si nu vad diferenta(eu stiu ca sunt pozele facute de x sau y,atat).Nu fac reclama insa am patit faza cu deschisul obiectivului si pozele incetosate(dupa o tranteala)l-am trimis la service luni prin curierat,m-au anuntat marti ca iese din garantie si de vreau reparat contra cost(60 ron) iar joi aveam aparatul acasa.Poate merge reparat cel vechi de spui ca erai multumita de el.Cauta pe net service-ul si suna-i!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Nu am pretentii de poze profesioniste si chiar prefer sa nu trebuiasca sa fac eu prea multe reglaje si sa invat prea multe la el ca n-am chef sa-mi bat capul. Vreau sa fie macar ca cel vechi de care eram foarte multumita, singurul neajuns era ca facea filmele de maxim 3 minute si cam proaste calitativ. Sora mea are un Olimpus si face niste filme excelente, ca si cu camera video. Pozele ei par la fel de bune ca ale mele chiar daca sunt de 5-6 ori mai mari ca spatiu pe disc. Probabil ca au o mult mai mare rezolutie dar eu nu vad la ale mele vre-un defect, si oricum camera mea se putea regla si la o rezolutie mai mare si noi am ales una medie ca sa incapa mai multe poze in memorie.
Am mai reparat-o odata tot pt defectul asta dar atunci parca a platit sotul 100 ron, asa ca consideram ca la ce preturi sunt camerele acuma si la cat de veche e asta nu mai merita.
Deci despre Samsung nu aveti nici o parere? Eu sunt foarte incantata de telefoanele mobile Samsung dar despre camere foto nu am auzit nimic.
Pana la urma poate as alege tot un Canon A...cel mai mic nr, ca sa ma descurc mai usor cu utilizarea lui.... probabil ca renunt la visul meu cu Olimpus dar Samsungurile alea de la eMag parca se cam baga in fatza... de aici si dilema...

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Di ensiunea pozeor o poti regla tu. Asta mic al meu e de 8 MP dar de obicei fac poze de 5-6 MP.
Vreau sa spun ca am niste poze facute acum 8 ani cu un Genius de 1 MP, pe vremea aia nu avea nimeni aparat foto digital si era ceva fantastic. Unele nu au ieit f bine , dar la altele nu poti face diferenta.

Daca nu rei cu reglaje iti recomand sa iei ceva care sa-ti ofere optiunea de auto , miscare , film , portret la vedere. Spre exemplu la Sony , Kodak (numai pe astea 2 le mai tin minte) , exista un buton de reglaj acre se roteste si tu iti alegi cum vrei. In miscare ca sa nu fie in ceata, portret de aproape , auto sa se regleze automat, etc.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

eu am avut doua canon si de nici unul n-am fost prea incantata

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

noi am avut pana acum 2 canon si un olympus.
un www.digitalcameratracker.com/wp-content/uploads/2007/01/canon-a460.jpg" target="_blank">canon a460 si un www.livingroom.org.au/photolog/images/thumbnails/olympus_d535z_front.jpg" target="_blank">olympus c370. din aceeasi clasa de preturi. in jur de 300 de lei. canon mult-mult mai bun. olympus-ul avea filmare doar fara sunet, ecran mic, card xd. ambele mergeau cu acumulatori R6 (AA), ceea ce e f recomandat, pt ca iti poti cumpara mai multi, sa zicem macar 3 perechi si cand pleci la drum ii inacrci pe toti, si daca se termina ii schimbi. daca vei alege o camera cu acumulator propriu, eu zic ca e un dezavantaj, ca daca se descarca...mai poti folosi aparatul din nou abia dupa ce ajungi undeva si il lasi cateva ore la incarcat.
e preferabil sa alegi o camera care foloseste card sd...sunt mai ieftine. canonul merge cu sd.

momentan, noi avem un www.photographyblog.com/images/products/canon_powershot_sx100_is_1.jpg" target="_blank">canon sx100..de care suntem extraordinar de multumiti. a fost vreo 900 de lei cand l-am luat noi, acum cred ca s-a mai ieftinit.

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

noi am avut un canon ixus si am fost foarte multumiti. pozele foarte clare, filmul cu sonor si imagine buna. dar, dupa 1.5 ani s-a stricat, scotea pozele albe, l-am dus la service unde am asteptat vreo 3 saptamani sa-l repare. a mai rezistat un an, iar acum vreo 2 luni s-a blocat obiectivul. iar la service, de fapt unicul din tara, unde fara sa se uite la el ne-a spus ca trebuie schimbat si costa 400 ron. in conditiile astea am luat un sony, dar nu e acelasi lucru. pozele ies foarte bine, dar calitatea filmului lasa de dorit. in momentul in care descarc filmul in calculator se vede "in reluare".
asa ca, daca cei de la canon mai autorizeaza un service devin client fidel .

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina

Mergi la inceput