Porumbul fiert si nefericirea
Raspunsuri - Pagina 10
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ilse Denizel scuze dar eu sunt foarte calma atata tot ca poate nu abandonez asa usor cand cineva de alta parere decat mine incearca sa ma put it down(englezism stiu=sa ma puna la pamant), eu una prefer sa lupt pentru ideile mele, lucru care am vazut ca il "practici" si tu. eu si 3 banditi: ilse, sven si thor |
Ilse, poti sa lupti cat vrei tu, daca doresti te voi sustine, dar lupta on topic.
Uite, caut imediat topicul despre Romania si iti pun link, pentru a putea sa te plangi acolo de vacanta dezamagitoare pe care ai avut-o in Romania. E in regula acum?
Pe topicul asta nu vorbim despre gropile din Romania si Mailat, ci despre dreptul mancatorilor de porumb si al mamelor cu mai mult de 1 copil si ne-Dior-addicted sa mearga in vacanta la mare. La marea lui Mandruta .
ilse spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Ilse, poti sa lupti cat vrei tu, daca doresti te voi sustine, dar lupta on topic. Uite, caut imediat topicul despre Romania si iti pun link, pentru a putea sa te plangi acolo de dezamagirile din vacanta asta. E in regula acum? Pe topicul asta nu vorbim despre gropile din Romania si Mailat, ci despre dreptul mancatorilor de porumb si al mamelor cu mai mult de 1 copil si ne-Dior-addicted sa mearga in vacanta la mare. La marea lui Mandruta . Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Ok, nicio problema.
Discutii on topic in continuare va doresc.
eu si 3 banditi: ilse, sven si thor
Llaura spune:
Denzelo, eu incep sa cred ca tu ai ceva crush pt Mandruta, lasa-l naibii ca nici macar nu e foarte subtil. Eu-s in concediu si nu pot pleca foarte departe de domitzil si ma tot uit la emisiunile lui; nu-si face temele temeinic, habar n-are ce intrebari sa puna, invitatii trancanesc despre ce vor ei, telespectatorul pricepe ce vrea el, viata merge inainte.
Mai bine fa o petitie online sa-l dea afara de la Dilema, si noi o semnam, bine?
vikinga spune:
Nu Ilse, eu chiar ma refeream la articolul respectiv si eventual la alte articole/ interviuri/ bloguri citate pe aici si fiind cu aceeasi abordare prea aroganta de alien intelectual neinteles intr-o lume in care ei nu mai reusesc sa vada frumusetea din cauza saracilor de tot felul. Saraci cu duhul, in maniere, educatie, parfumuri scumpe, saraciti pt ca au copii ori batrini ce le roiesc in jur cu satelitii. Zici ca li se bate obrazul ca exista si isi permit neobrazarea sa le iasa in cale.La Mindruta inca inclin sa cred ca poate e numai virsta care-l face ca sa-i puta totul in locul amintirilor lui de tinerete, cind era tinar litoralul era frumos, fetele la fel, acum e totul urit si brusc si peste noapte au aparut manelstii! Mai sa fie! Acum vreo 10-15 ani eu zic ca parca era cam la fel, lume de tot soiul. Daca e asta si in cazul lui nu e de condamnat asa am zis multi din noi cind ne-am intors in satul bunicilor pe unde am copilarit. Ah pe vremea mea..ah cind eram eu copil..ori tinerel mindrutean..Romania are multe multe lipsuri si asta in functie cu ce tara o compari pentru ca se poate si mai bine dar si mai rau. Eu acum o accept ca pe oricare alta tara, cred ca am invatat atitudinea asta de la bine cunoscutul turist neamt, germania fiind numarul 1 in Europa cu milioane de turisti pe an care pleaca in toate directiile posibile. Oamenii care au cutreierat lumea vad multe aspecte altfel, nu vorbesc de ai de merg in resorturi ca acolo e aer de aeroport aproape, noroc de cite un palmier si o piscina ca in rest dupa o toropeala la soare de te trezesti buimac poti sa juri ca n-ai ajuns pe meleaguri exotice. Eu nu visez ca Romania sa fie o Elvetie, ar fi probabil minunat dar e imposibil. Is mai realista acum si-i accept dreptul sa fie o tara balcanica, cine-s eu sa neg orbeste influentele istoriei? Si nu ma refer la comunism neaparat ci mai ales la istoria singelui nostru, la influentele in temperamentul pe care-l avem asa in general. E ca si cum te mariti indragostita la 20 de ani de unul mai pitoresc, neingrijit si mai saracut si dupa ce te uiti vreo 10 ani la telenovele te acresti de el reprosindu-i din virful limbii ca nu-i frumos ca brad pitt, gelat si parfumat ca bombonelul de backam si bogat ca un onasis. Nu-s acri cei ce vad lipsurile Romaniei ori mai exact ale oamenilor, cei ce iau atitudine ori sunt infuriati de nedreptatea si saracia vietii oamenilor simpli, manelisti ori ba chiar nu ar trebui sa mai conteze, casnice date cu nush ce parfum cu unul ori n copii.. Mai trebuie sa aud ca nu te mai opereaza doctorul daca esti manelist ori nu te dai cu dior. Lipsa de profesionalism al unui pretins formator de opinie, intelctual aparte cum se crede acolo in loja lui de sus aia mi-a tipat in articolul ala. Daca scria pe un blog cum zicea si Denizel ori era la o bere cu prietenii era altceva, nu ne interesa. Si de fapt nici asa nu e un mare bai dar observ ca e de fapt un curent, tribul ala chiar exista nu e o gluma.Probabil indienizarea noilor ajunsi s-a transmis si la elita intelectuala, toti cu bone, menajere, soferi, bacsisuri date in scirba din 3 degete in stinga si in dreapta, moneda scapata prin geamul limuzinei crapat asa 2 cm cit sa nu se contamineze de la cersetori si lumea de afara, ploconitul saracilor/ subalternilor in fata lor ca in fata boierilor si asta zilnic! toate zapacesc saracutii oameni bogati material dar vad eu si intelectual de deja privesc toti in jos cu prea mare scirba ca stapinii pe plantatie. Bleah bleah ia uite dom'le sarantocii au indraznit sa ne polueze vacantele dear! Ia sa coste toate serviciile astea mai mult, menajera vreo 300€ plus impozit inca pe atit, atunci ar fi numita "doamna care ma ajuta la curatenie nu fata ori femeia-n casa ", cind or sa coste munca/ serviciile prestate de oamenii simpli, cind si aia or avea bani sa indrazneasca sa-si scoata capul in lume atunci poate nu ar mai sari in ochi numai columbeanu si monica lui, cind platesti cum trebuie serviciile unei maseoze, coafeze, menajere si nu-mi mai vin in cap acum alte exemple de gen, cu siguranta mai creste respectul daca nu pt munca aluia macar pentru existenta lui.E o chestie de preferinte pina la urma, mie una mai tare mi-e drag un destept, instruit, un vrajitor intelectual care poate in modestia lui sa stea la vorbe si cu un om simplu. Un scriitor cunoscut l-a ajutat odata pe tata zapacit complet intr-un aeroport mare din germania, inafara ca tata nu e intelectual mai are si accent moldovenesc, combinatie periculoasa pt un mindrutean mai ales ca are si burta si nici cu parfum de firma nu se da. I-a daruit si carti, i-a dat si nr de tel, l-am sunat sa-i multumesc si mi-a zis ca i-a apreciat tatalui meu calitatile omului direct, sincer si simplu si zicea si el ca au discutat cu placere tot drumul. A gustat chiar din chiftelele facute de mama! A fost interesanta discutia cu el pe tema Romaniei.Se poate si altfel si aia vad eu ca fiind maturitate intelectuala de lider nu sclifoseli jalnice de Barbie alungat din castel printre cenusarese. Vikinga 18+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
buli spune:
oh, mie mi s-a cam acrit (sic!) de blazati, de aere superioare
daca il vezi pe nea caisa ca arunca hirtia pe jos, ca asculta muzica la max, du-te frate si spune-i clar frumos, in fata, cu maxima politete sa nu mai faca. in 70% din cazuri se corecteaza.
dar chiar ma enerveaza atitudinea asta de strimbdinnassuperior si trec mai departe, "las ca te atac eu la gazeta sau pe blog, mirlanule!"
nu toata marea e asa. e chestie de optiune. mergi la fitze, ai fitze.
eu stiu niste locuri la mare unde e fain de tot, dar nu vreau sa le dezvalui in totalitate, vreau sa ma bucur inca de ele
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura Mai bine fa o petitie online sa-l dea afara de la Dilema, si noi o semnam, bine? |
Io o sa-i scriu la un moment dat lui Andrei pLesu, dar nu va zic voua cand, ca sa ma bucur doar eu de eveniment .
gaba-rema spune:
Nah! ca DREPTATEA e de partea lui Mandruta! Chiar si cand credea el ca "nu e nici o sansa de tsunami peste Marea Neagra", iaca, aparu una mica-mica de tot, cu CUTREMURUL ista !
Never say never !!
PS: pt.cei din Dobrogea, rezidenti sau turisti: am glumit, bre ... n-o sa vina nici un tsunami... poate daca trage vreun delfin un prtz mai tare .
buli spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
Io o sa-i scriu la un moment dat lui Andrei pLesu, dar nu va zic voua cand, ca sa ma bucur doar eu de eveniment . Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
da zi macar parola: "adamclisi"
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
denizel spune:
inimioaraextincta2009 :))
vikinga spune:
Mah si cu manelele la mare care razbat de pe la terase ori de prin masini, acu' daca am fi sinceri prin toate partile sudice e cam la fel. In taverenele grecesti nu am auzit niciodata muzica clasica si chiar am locuit acolo un an si ceva, culmea ca romanii asculta un sirtaki ceva manincind mincare traditionala si vin acasa tare multumiti ba mai cumpara si CD-uri. In Spania cam la fel, in sud flamenco e cintata intii de gitanii lor, muzica gemind de influentele arabesti combinate cu specificul locurilor si al oamenilor. Andalusia ramine superba si tare rau i-ar sade unui sclifosit intelectual spaniol caruia-i pute tot pe acolo din cauza raguselilor si tinguirilor specifice ori cum le-ar numi unul ca el. Mie flamenco mi se pare hipnotizant si nu tre sa fie neaparat dansat ca arta ci chiar si in satrele de gitani in jurul focului la fel de puternica e impresia.Am prietene sirboaice, am auzit ca si pe la ei e la fel, muzica sirbeasca e la urma urmei fel de unduitoare si tinguitoare si razbate de peste tot.Manealele romanesti au la fel influente balcanice, cintate de rromi au si influenta traditiei lor, unde mai pui ca manelistii cica se inspira de fapt din muzica greceasca, turceasca parca si indiana si adapteaza pe urma furtul asta in arte stilului lor. Ce sa-i faci, concurenta e mare muza se tine ascunsa si romanul e se stie "descurcaret" si mindru de asta. In Turcia nu am fost ce stiu e din vreo 3-4 tari arabe ori din nordul africii, muzica aluia de rind e tot buriceala, mladioasa din git si solduri, la fel auzi in taxi, ori la vreo cafenea ori ceainarie unde stau la narghilele si povesti. In Cairo am avut o singura data ocazia sa particip la un concert al Filarmonicii din Cairo, a fost ceva divin dar nu asa ceva se asculta pe strazi ori in aglomeratii. Ca turist maxim dai prin unele locuri peste Britney Spears ori muzica americana comerciala. Sa o intrebam si pe Sabina ce crede:)? Ar zice ca din punct de vedere al compozitiei e manea americana pe pariu, am intrebat-o eu mai de mult de aerosmith ori altceva rock si mi-a zis ca e si ala tot un fel de manea. Ni se pare noua ca ascultam muzica de calitate doar. Facuse o data Sabina un chestionar aici pe DC, fete 'ntelectuale aproape toate si sper ca nu ma insel dar din ce am zarit eu acolo in rezultate cultura muzicala cu adevarat de calitate aveau f f putine forumiste.Cred ca in Italia e asa o alta atmosefra muzicala in aer dar lasa ca fonic tot poluat la maxim e. Si peste tot muzica asta specifica rasare de oriunde in aglomeratii, in locuri turistice, unde-i gramada de oameni, ca in rest in cartierele bune mai retrase, ori in satele linistite alta e atmosfera si asta indiferent de tara.Liniste si alt stil in locurile publice eu am intilnit doar la marea nordului in franta, germania, danemarca, probabil si in olanda o fi la fel dar acolo nu am ajuns inca. Cu toate ca de ex si muzica nemteasca in anumite momente poa' sa fie asurzitoare si-ti trebuie ceva bere ca sa-i faci fata, cine a fost la Oktoberfest stie, topaielile de petrecere de prin Bayern iar nu-s muzica de inalta calitate. Pt calitate oriunde in lumea asta platesti bani buni, la teatru, opera ori de vrei liniste si cint de pasarele alegi locurile pustii. Asta e, ori veniti pe insula mea.Vikinga 18+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo