Porumbul fiert si nefericirea

Porumbul fiert si nefericirea | Autor: denizel

Link direct la acest mesaj

E vara, vremea e superba (da, da, cu tot cu ploi) e anul cu cele mai multe mierle din ultimii zece ani , e anul in care se gasesc in piata cele mai multe rosii adevarate, cu gust de rosii de la bunica adica , nu exista sofer care sa nu-ti clipeasca recunoscator... din avarii pentru ca i-ai facut si lui loc in fatza ta, pepenii mai au pana sa se zahariseasca, exista demult ace atraumatice la stoma , exista antiperspirant fara aluminiu , marea tot a mare miroase (cel putin asa cred :)), inca exista de vanzare porumb fiert si... uf... www.dilemaveche.ro/index.php?nr=284&cmd=articol&id=11087" target="_blank">de aici incepand, de la porumbul fiert adicatelea, incepe drama .
O noua drama a lui Mandruta .

Mi-am facut un obicei din a nu mai citi articolele lui Mandruta din Dilema Veche, dar atat de mult a trebuit sa astept ieri dupa amiaza intr-un loc, incat, dupa ce am terminat de aprofundat toate subiectele din revistele lucioase , mi-am luat inima in dinti si, cu mana tremurand :)), am insfacat de pe masuta numarul deja citit din Dil. veche (deja citit, mai putin articolmandrutacitit :)))).

Soarele a inceput sa nu mai straluceasca, mierlele au tacut, tzarancile alea de rosii sanatoase si rumene isi pregateau imbufnate noul gust, cel de salau Meuniere, porumbii fierti si-au scuturat revoltati jugul milenar al sarii nemiloase si au inceput alinierea in regimente de kamikaze, care marsaluiau indignate si hotarate spre poarta Midia, simteam cum bebelusii pregatesc revolta contra sanosan-ului de supermarket, iar bionsen-ul ce tocmai scosese pe piata (supermarketului ) demult asteptatul antiperspirant fara aluminiu isi pregateste testamentul.

Burtosii se pomenesc uitandu-se cu dispret la propriile burti, bicepshioshii se pomenesc uitandu-se cu dispret la propriii bicepsi, femeile disperate de propriii prea multi copii se pomenesc intrebandu-se ce naiba mai asteapta de la viata, miile de trupuri se pomenesc uitandu-se cu dispret la terase si la trupurile de sex opus , toata lumea incepe sa chiuie de bucurie fiindca nu mai exista porumb fiert, ieeeeee!!!!!!, capetele au inceput sa creasca , iar tribul extinct al lui Mandruta, BUUUUUM!!!!!, RENASTE!!!!!!, creste si creste si cresteeee, adorandu-si si aclamandu-si Liderul care, dupa lunga agonie, si-a regasit bucuria de a trai .
Sper sa nu vina tocmai acuma tsunamiul ala pacatos .

Ce am vrut cu subiectul asta?
Nimic deosebit.
E doar o invitatie la a gasi resursele pentru a putea trai cu bucurie si la a gasi puterea de a-l intelege macar putin pe celalalt, pe cel mai putin norocos ca tine :).
Pentru ca, daca nu, vorba proverbului, atunci cand Viata iti arata luna, te trezesti holbandu-te fara noima la deget...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Unde esti Olguta12 sa-ti vezi Metaforelul???

Scuze off topicul insa n-are nici 10%din savoarea olgutei dar"scrie la ziar"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

denizel, n-am inteles nimic din textul tau, sorry, iar concluzia nu se pupa - in cazul de fata, Mandruta e ala nenorocosu caruia i s-a furat marea de altadata. cu porumbu' care-i chestia? eh.

in schimb, nu vad nika aiurea cu textul lui Mandruta (doar putina limba romana chinuita), citez esenta:

Lipseau acum 20, 30 de ani legiunile de fete care vorbesc cu buzelele tuguiate, cum au vazut la liderele de opinie ale cluburilor: „Extraordinar, si care-i problema?“. Nu e nici o problema, în afara faptului ca vorbele astea au ajuns sa înlocuiasca 90% din conversatia umana, tot asa cum plasticul a pus stapînire pe productia de absolut orice.
(...)
Oamenii care se lasau stapîninitii de loc au pierdut în fata celor care vor sa-l stapîneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

denizel, n-am inteles nimic din textul tau, sorry, iar concluzia nu se pupa - in cazul de fata, Mandruta e ala nenorocosu caruia i s-a furat marea de altadata.

Desigur, i s-a furat marea de altadata .
In loc sa vina spre el adieri de Farmec 17 si Bellatrix, il tortureaza adieri de deodorant de supermarket . "Oribil si vulgar pute gloata care ma inconjoara, moncherule!"
Of, cata drama o sa mai poata purta bietul Mandruta pe umerii aia tinuti la distanta de hoardele barbare care au dat navala la salile de fitness?
Culmea e ca aia cu bicepsi n-au burta . Dar.... burtile il deranjeaza pe Mandruta .
Uf, e din ce in ce mai greu pentru domnia sa . "Vreau bicepsi, dar nu vreau tricepsi. Ba nu, nu vreau bicepsi, dar nu vreau nici burti. Ba nu, ba nuuu, ba nuuuuu. Vreau... io vreau.... io vreaaaaaau...... aaaaaah...." :))))))))

Citat:
cu porumbu' care-i chestia? eh.

eh...
Ti-as recomanda sa mai citesti o data articolul, dar nu pot fi atat de cruda. Nici macar cu tine :)).

Citat:
in schimb, nu vad nika aiurea cu textul lui Mandruta

In schimb, eu am vazut. Am voie, da?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

toata lumea are voie, inclusiv Mandruta - ca despre asta e vorba. daca tu vezi mierlele si el nu mai vede porumbeii, daca tu studiezi din scoarta-n scoarta reviste lucioase, iar lui ii miroase naspa porumbul fiert, ETC ETC...e doar o diferenta de perspectiva. vrei sa votam acum ca perspectiva ta e mai breaza ca a lui sau ca el, mandruta fiind, deci tie antipatic, e clar ca nu poate fi decat ciuca bataii pentru public, sau cum? pe mine forma ma zgarie pe retina, si la tine, si la el. iar continutul e acelasi, si la tine, si la el. bine, tu cu bicepsii, el cu burtosii, tu cu "ace atraumatice la stoma"(btw, ce-s astea?); dar, care e problema, de fapt?

si eu vreau vama veche si 2 maiul asa cum erau inainte de invazia porumbilor cu burta si bicepsi. si lanturi grele de gat si manele asurzitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
vrei sa votam acum ca perspectiva ta e mai breaza ca a lui

nimic

desigur ca nu. Pe asta de unde ai mai scos-o????
Conchita, repeta dupa mine: Denizel nu vrea sa iasa in evidenta, Denizel nu vrea sa iasa in evidenta, Denizel isi spune parerea ei diferita de a lui Mandruta, Denizel isi spune parerea ei diferita de a lui Mandruta, Denizel..... :))))

Problema e ca mi se pare grobian, grotesc, vulgar si de prost gust sa consideri ca faci parte dintr-un trib extinct pentru ca cei de langa tine folosesc parfum de la supermarket, mananca porumb fiert, au burta , au multi copii si, odata ajunsi la mare, mananca la o terasa* si sa fac amor cat pentru tot anu'.
Deh, maica, nu toti s-a nascut poeti .

* mai tine cineva minte parcarile din Mamaia (inainte de '89), in care bietii oameni dormeau in masina si aveau legate vreo 3 gaini in copacul de langa masina? :(
cand se gătau gainile, se gata si sejurul la mare.
Eheee, atuncea sa fi fost Mandruta gazetar si sa fi avut vreo cateva flinte indesate in bracinar... .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Autorul articolului si autoarea subiectului ar trebui sa se ia frumos de manutza si sa mearga week endul asta la festivalul Folk You. O baie de normalitate si o gura de frumos fac minuni, nu alta. Si o sa priceapa pesemne si unul si celalalt ca unu si burtile sunt contribuabili onesti, cu tot cu indecenta lor inestetica (Mircea Badea nu-i singur i***t din Romania bag de seama), si doi, ca smekerul de la volan face ca estetica beemveului sa se duca pe apa sambetii (exista expresie mai potrivita, dar ma jenez).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Denizel, e la moda pe vremurile astea ca “mamsaturatistilor” formatori de opinie din Ro sa li se aplece atat de tare de tarisoara lor incat sa simta nevoia de a se transforma peste noapte in filozofi de ocazie.
Sunt tare sensibili bre, sictiriti si suparati nevoie mare ca trebuie sa imparta aceeasi tara cu specimene ca noi.

Si pe buna dreptate s-au saturat de noi, astia multi si de fiecare data ori prea grasi ori prea slabi, prea facuti sau nefacuti, transpirati sau parfumati mult prea mult pentru gustul lor.

Suntem grasi de mahari sau nesimtiti ce suntem, avem muschi sa epatam (cu brandul daca la mansarda-i curatenie generala), transpiram fiindca suntem nespalati, risipim fiindca ne spalam, suntem cocalari cand ne parfumam, suntem prosti cand tacem si poluam cand vorbim.

Noi toti suntem aia pe care Badea i-ar bate, Bendeac i-ar omori in benzinarie, Huidu i-ar striga sa-i faca de rusine iar Mandruta, dupa caz, ori i-ar tine inchisi pe undeva sa nu piarda din cauza lor chemarea marii, ori i-ar lasa liberi si ar chema-o peste ei.

Si pentru ca tot l-am pomenit pe Mandruta, ma intreb si eu ce anume i-a starnit "eruptia" asta filozofica.

L-ati tras careva de bermude la plaja? I-ati baut apa din mare si n-a mai avut in ce sa inoate? I-ati furat nisipul de pe plaja? I-ati mancat porumbul? I-ati invadat sezlongul? V-ati pupat in fata lui?

Haideti, recunoasteti, care dintre voi a fost, mai?

www.alexdamian.com/" target="_blank">Salvati-l pe Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Ce am vrut cu subiectul asta?

Chiar nu stiu...
Poate ca ai vrut sa-ti reconfirmi (eventual cu ceva ajutoare) motivele pentru care nu-l citesti (de obicei) pe Mandruta.
Eu zic ca-i ok...poti crea un subiect pentru asta.
Iar el poate sa se considere din ce trib vrea...multa lume, din cate aud, mai putin talentata la ticluit vorbe, gandeste la fel.
Si eu la fel...poate pentru ca m-am intors, de curand, de la mare?

As da (aproape) orice sa merg la Folk You...nu-mi dau seama cum poate fi asta la mare. Dar, pentru ca nu pot merge, imi fac iluzii ca ar fi de vis...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Denizel,
vreau si eu reteta de ascultat mierle cand bubuie manelele, de respirat aer de mare cand vecinul de prosop fumeaza tigara dupa tigara, de privit peisajul de pe autostrada zambind cand cutii de bere si ambalaje de mancare zboara din masina celui din fata.

Eu am incredere in oamenii din tara asta si cred ca aia, raii, de care vorbeste Mandruta sunt un virus trecator, dar in momentul prezent nu reusesc sa nu ma supar un pic din cauza lor.

Nici eu nu mai merg la noi la mare de mai multi ani, momentele usor deranjante sunt mult prea frecvente, nici nu apuc sa respir adanc de 10 ori dupa vreun "care-i problema", ca se intampla altceva din ce spunea mandruta.

Porumbul fiert imi place :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Folk You...nu-mi dau seama cum poate fi asta la mare.

Folk you este un festival de folk la Vama Veche pe plaja, scena o fac in partea dinspre iesirea spre Bulgaria. "Intrarea" e gratis, vorba vine intrare, te duci cu paturica si te asezi unde ti-e randul. Canta folkisti mai tineri si mai tinerei, Nicu Alifantis, Tatiana Stepa, Dinu Olarasu, Alina Manole, multi multi altii, toti fara onorariu.
Spectatorii canta si ei, pustani cu haine interesante si coafuri si mai interesante cantand in gura mare (stiau versurile!) alaturi de din astia ca noi, mai trecuti de (sa zic) varsta adolescentei. Nu e o manifestare de fronda sau de flower power, doar de la suflet la suflet si ani lumina de buze tuguiate si siliconate. www.youtube.com/watch?v=6Lx74lIjuRA" target="_blank">Si un mic exemplu.
Nu e numai marea lor, e si a noastra.

Mergi la inceput