artroscopie- dr gheorghiu?

artroscopie- dr gheorghiu? | Autor: bulinuta27

Link direct la acest mesaj

am o ruptura de menisc plus ruptura de ligament incrucisat si trebuie sa fac o artroscopie
a mai trecut cineva prin asa ceva? e grea operatia? recuperarea?
mi s-a recomandat sa merg la dr filipescu..dar e in concediu pana in 10 aug si asa trebuie sa merg la elias la dr gheorghiu..stiti ceva de el? preturi care se practica ptr genul asta de operatie?
multumesc mult

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu este grea. Ti se va face rahianestezie, se vor face cateva incizii mici si doctorul se uita (si tu daca vrei) in interior si-ti vede ligamentele meniscul , evalueaza ce e si ce se poate face.
Iti face si plastia atunci?
Aici depinde cu ce iti face : cu ligament artificial sau cu ligament prelevat de la tine.
Meniscul rupt se va scoate si ...cam atat.
Vei face recuperare , va trebui sa porti o orteza cateva luni.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

xio multumesc de raspuns ..din pacate nu pot sa fac rahi..am coloana operata si nu vor s aimi faca deci va fi totala...de care mi-e frica rau
iar cu ligamentul...nu mi-a zis cum va fi..mi-e groaza..mi-e groaza si de recuperare dureri etc

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput

stie cineva preturi?
a mai facut cineva operatia asta?
multumesc

Poze noi

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Bulinuta, eu am avut o artroscopie in 2006. Am facut-o la Spitalul Municipal, la doctorul Marius Filip. Mi-a fost recomandat de o fata tare tare draguta de pe forumul asta si careia nu i-am multumit inca indeajuns . Floarea_soarelui
Eu aveam ruptura partiala de ligament incrucisat anterior. O mai am si acum :).
La mine artroscopia a fos doar de investigatie, nu mi-au facut nimic altceva.
Fiind doar ruptura partiala, medicul a spus atunci ca nu e neaparat necesar transplantul.
Am avut atela ghipsata inainte de operatie vreo 2 saptamani si am mai stat cu ea inca vreo saptamana si dupa operatie. N-am avut cine stie ce probleme dupa aceea, asa ca nu am mai facut transplant. Medicul m-a asigurat ca voi merge normal, ca voi alerga si a avut dreptate. Mi-a spus chiar ca voi schia din nou, dar nu am mai avut curaj de atunci... (eu la schi am reusit ruptura cu pricina). In schimb, joc tenis de camp, ceea ce e destul de mult totusi ca sport pentru un genunchi deja "aranjat".

Eu am avut rahianestezie. Investigatia a durat cam jumatate de ora, am 3 gaurele in genunchi si o camera de filmat bagata prin una dintre ele. Mi-am vazut genunchiul pe monitor .
Dupa investigatie am avut genunchiul cat un butuc, ma durea - nu foarte tare, am primit in noaptea aceea ceva calmat, dar nu foarte puternic.
A durat cam o saptamana pana s-a desumflat si, din pacate, cam 1 an de zile pana n-am mai avut dureri la miscari bruste ale genunchiului.
Ma rog, dureri am si acum, dupa 3 ani, daca fortez prea tare sau daca miscarea tensioneaza mult prea tare ligamentul, dar in general, cam uit ca am un genunchi injumatatit.

Nu stiu sa iti spun cum este dupa transplat, trebuie totusi sa recunosc ca in salonul de ATI in care am stat in noaptea de dupa interventie era si o doamna cu transplant de LIA si nu ii era prea bine... . A primit calmante, a trecut pana la urma peste noaptea respectiva, nu stiu cum a evoluat apoi ca eu am plecat din spital.

Acuma, sincer, depinde de pragul la durere al fiecaruia si de psihic mai ales. Eu sunt ingrozitor de speriata de operatii, incat parca nici nu ma doare prea tare dupa ce se termina .

Singurul lucru neplacut a fost anestezia - mi-a fost rau si am avut dureri crunte de cap timp de o saptamana. Cand am nascut, n-am avut absolut nicio treaba, si tot rahie am avut... Nu stiu ce-a fost, ori anestezicul, ori medicul anestezist, dar prea bine nu mi-a mers.

Una peste alta, dureri o sa ai ca na, e o operatie din pacate, cat de mari... depinde de pragul tau de durere.
Recuperarea e ceva mai lunguta, dar oricum, cu o orteza poti merge, poti calca in picior de a doua zi sau poate, dupa vreo 2 zile. Mai usurel asa, te poti deplasa prin casa, poate si pe strada, dar fara sa fortezi. Nu te instala in varful patului, dar nici sa nu fortezi prea tare.

Foarte important: sa faci fizioterapie dupa operatie si exercitii de gimnastica medicala! Te ajuta foarte mult!

Offff, curaj! Imi amintesc cat de speriata eram eu atunci, plangeam intruna, imi exasperasem sotul cu temerile mele. Nefondate, desigur, dar...

Multa sanantate!!!

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

soleil multumesc mult
sunt si mai ingrozita recunosc..mi-e frica..am asa o frica in suflet, nu plang sa ma tavalesc sau ceva ..dar am o frica care imi da si accese de tahicardie, mai vechi probleme, asteptarea asta ma omoara...abia trec zilele
imi poti un pm cu preturi ceva te rog..ca nici nu stiu cu ce sa ma pregatesc...multumesc mult

Poze noi

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady40 spune:

Buna,

Fiul meu de 18 ani a facut o operatie de refacere a ligamentelor incrucisate in luna august la Brasov, intr-un spital privat, Clinicco. Nu am cuvinte sa multumesc medicilor care l-au ingrijit Dr. Loghinescu si Dr. Balint. Conditiile de cazare si felul cum s-au purtat cu el au fost asa cum ne-am dori sa fie in orice spital normal. S-a recuperat foarte bine. Va recomand calduros acest spital pentru probleme de ortopedie!
Sofia, o mama grijulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramoon spune:

Citat:
citat din mesajul lui lady40

Buna,

Fiul meu de 18 ani a facut o operatie de refacere a ligamentelor incrucisate in luna august la Brasov, intr-un spital privat, Clinicco. Nu am cuvinte sa multumesc medicilor care l-au ingrijit Dr. Loghinescu si Dr. Balint. Conditiile de cazare si felul cum s-au purtat cu el au fost asa cum ne-am dori sa fie in orice spital normal. S-a recuperat foarte bine. Va recomand calduros acest spital pentru probleme de ortopedie!
Sofia, o mama grijulie

Buna,
Cat te-a costat aceasta operatie? Mamei i s-a descoperit la RMN un chist Baker..si din cate citesc pe net vad k trebe operatie..
Mersi.

Mergi la inceput