CUM PASTRAM ECONOMIILE?

CUM PASTRAM ECONOMIILE? | Autor: maminuta

Link direct la acest mesaj

Buna ,
Am si eu o intrebare : cum va tineti economiile in acest an nebun?
Mi-ati putea recomanda depozite avantajoase sau alte forme interesante de plasament ,exceptindu-l pe cel imobiliar?
Va multumesc.

Maminuta,mami de Daria

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Fondurile deschise de investitii - o varianta de economisire

De exemplu, la Raiffeisen exista produsul Raiffeisen Monetar, in RON, care are un randament anual de aprox 14-15%, asadar superior randamentului (dobanzii) la depozitele standard in RON, la aceeasi banca. Daca ai nevoie de o anumita suma din ceea ce ai investit, poti tranzactiona (vinde) atatea unitati de fond cate ai nevoie, restul banilor raman investiti, nu pierzi dobanda asa cum s-ar intampla daca ai "strica" un depozit inainte de maturitatea acestuia.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

Eu am card la ING si acolo tin tot ce am. Dobanda e de 14% si se actualizeaza mereu.Daca ai nevoie si e necesar sa scoti bani ti se actualizeaza dobanda pana in momentul respectiv si nu o pierzi cum e la depozitele la termen. Mie mi se pare ok. Mai ales ca au automate unde poti si depune la orice ora, fara sa mai stai la coada la ghiseu.

Smile, what's the use of crying/You'll find that life is still worthwhile/If you just smile (Smile - Michael Jackson)

Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Tot eu

Trebuie sa tineti cont de faptul ca dobanzile la depozite, atat in lei cat si in valuta, au in ultimul timp tendinta de scadere, pe fondul stabilizarii (cat de cat) cursului valutar, a relaxarii politicii BNR privind rezerva minima obligatorie, etc.

Ideea este ca in viitorul apropiat tendinta dobanzilor este de scadere, nicidecum de crestere...asa ca...

Si mai este un aspect foarte important, care nu apare in ofertele bancilor (ma refer la cele din pliante sau postere din vitrine) : chiar daca acum sa zicem ca o anumita banca ofera dobanzi promotionale la depozite (lei sau valuta), la momentul maturitatii depozitului e foarte posibil ca reinnoirea automata a acestuia sa se faca pe dobanda standard practicata de banca respectiva, la data expirarii depozitului. Adica poti avea surpriza ca, pe promotie sa inchei un depozit sa zicem in lei cu 14% dobanda promotionala pe an, iar peste 2-3-4-6 luni cand expira depozitul, sa se reinnoiasca automat pe dobanda standard care poate fi in acel moment 10% p.a. sau chiar mai putin.

La orice banca decideti sa va pastrati economiile, fie sub forma de depozite, fie sub forma de investitii in fonduri, interesati-va complet de toate aceste aspecte inainte de a lua decizia finala. Pot exista costuri mai putin vizibile (ca sa zic asa) de genul : taxa deschidere, intretinere, comision retragere numerar, etc. Adica pot exista situatii in care va bucurati ca gasiti nu stiu ce dobanzi avantajoase, dar daca scadeti din dobanda taxele si comisioanele respective, puteti ajunge in final sa primiti mai putini bani decat va asteptati.

Si este recomandat ca periodic sa va interesati, fie la sediile bancilor, fie pe paginile oficiale de internet ale acestora, care sunt modificarile de dobanzi, taxe si comisioane, pentru ca nu toate bancile isi anunta clientii in scris despre aceste modificari !

Ochii mari, calculati si abia apoi alegeti unde sa va plasati banutii...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ete, ca eu ca si Oana, tot la ING am cont!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Noi pina acum am optat la Alpha Bank pentru cupoanele de economii...si expira perioada.
Ne intrebam daca sa reinnoim sau sa cautam alta varianta.
Am o intrebare:avetii idee cum as putea afla de ex care este cea mai avantajoasa formula de economisire pentru tarile componente UE?
Am incercat pe net,insa chiar nu am reusit sa ma lamuresc.
In calitate de cetatean european,banuiesc ca as putea folosi serviciile oricarei banci din zona UE.Mi-ar place sa stiu daca exista persoane ce ma pot lamuri.
Seara faina tuturor!

Maminuta,mamai de Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Ete, ca eu ca si Oana, tot la ING am cont!

Si eu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

maminuta, in Spania din cate stiu eu dobanda la euro se invarte intre 1.5-3.5% pe an,asta depinde de banca, daca esti client vechi, daca ai asigurari de viata, casa, masina, hipoteca cu banca respectiva.
fondurile de investitit, nu stiu dar pot intreba la banca cuc are lucrez eu, desi stiu ca au dobanzi tot asa mici,si riscul mult mai mare, ca doar nu o sa piarda bancile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maminuta spune:

Olim..Multumesc.Am mai studiat si eu intre timp .As mai vrea totusi si alte informatii.
Seara faina tuturor.

Mergi la inceput