Transportul medicamentelor in avion
Sotul meu trebuie sa primeasca printr-o cunostinta care vine din Germania 6 fiole cu vaccin(BCG).
Trebuie sa le declare respectivul sau le pune in bagaj si gata?
Exista vreo posibilitate de a le tine la rece in avion?
Voi ce stiti?
Ma gandesc sa nu fie probleme ..mai ales ca le-a gasit f. greu
Multumesc
MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
Raspunsuri
danat spune:
Cand mi-a adus sotul meu niste vaccinuri din alta tara, le-a pus linga o doza din aceea cu gheata care se foloseste la lazile frigorifice de picnic, si au stat reci pina cand au ajuns acasa.
El nu le-a declarat, nici nu stiu daca trebuie musai, exista vreo lege care spune explicit asa ceva?
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
"Man in the Mirror" - Michael Jackson
Olina87 spune:
probabil ca povestea cu gheata e dinainte de restrictiile la cantitatile de lichide luate in bagajul de mana
ai voie sa cari cu tine in poseta medicamente lichide daca nu depasesc in cantitate limita admisa (100g? 150g? nu stiu exact care e); daca le pune in bagajul de la cala chiar nu e problema - alta decit riscul de a se rataci/pierde bagajul
danat spune:
Sotul meu le-a transportat in bagajul de cala, intr-o punga ermetica sa nu curga apa de pe cutia cu gheata. Asa ca n uavea ce sa declare la lichidele din bagajul de mina. Treaba s-a intamplat acum 1 an, deci era in vigoare chestia cu 100 ml lichide la bagaj de mina.
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
www.youtube.com/watch?v=l9lq8oaK5Mw" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
"Man in the Mirror" - Michael Jackson
silvi_2005 spune:
In mod normal pe avion nu este indicat sa ai medicamente care necesita prescriptie medicala fara a avea si prescriptia la tine( pot fi acuzat de trafic sau pur si simplu i se pune pata unui vames pe tine si ai probleme ) ,nu se transporta medicamente scoase din ambalajul lor fara a putea justifica ce medicamente sun in felul asta si e de preferat sa nu se transporte medicamente sub forma de prafuri care risca sa fie confundate cu alte substante.
In cazul tau cu vaccinurile eu una iti spun cum as face, vaccinurile trebuie pastrate la temperatura de 4 grade deci obilagtoriu termos cu gheata (e si foarte riscant sincer vb sa transporti vaccinuri daca nu poti pastar temperatura lor de conservare ca te minunezi ce tulpini pot dezvolta) si vorbit cu tipa de la imbarcare explicata necesitatea lor si aratata prescriptia sa gaseasca ea o varinta. Sau le pune la cala cu termosul sau le predai la insotitoarele de bord si le ridici la sosire...iti vor sugera ei o solutie.
Aceasta este parerea mea vezi ce idei mai primesti
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
sanse spune:
Multumesc mult fetelor
Eu am trimis reteta prin fax dar cred ca a oprit-o farmacista.Mai trimit una.
Sigur trebuie vorbit cu tipele de acolo pentru ca trebuie tinut la rece.Sper sa nu fie probleme .
Dar ei nu-ti pot oferii seviciul asta contracost?
Mai vedem ce spun fetele.Va pup
POZICI
KG MELE
ruxandra_sb spune:
Noi am adus demult un vaccin din Franta, pe avion; vaccin care tb tinut la rece. De la farmacie a primit si un dispozitiv termorezistent, tocmai pt transportul acestuia.
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
blackpanterro spune:
Noi am avut pe avion medicamente pt Aidan, si in stare lichida si solida. Cea in stare lichida trebuia tinuta la rece asa ca trebuia sa stea in bagajul de mana intr-o gentuta cu gheata. Nu am avut probleme. Au deschis-o, s-au uitat si au spus ok pt ca era medicament pt copil.La medicamentele solide numai s-au uitat fara sa spuna nimic.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
anda141 spune:
Nu cred ca iti vor face probleme , numai ca trebuie sa fii foarte atenta la cat de rece/cald se transporta...mie mi-ar fi cam frica sa transport asa ceva.. esti sigura ca gheata tine pana acasa? Sau ca temperatura este cea potrivita ? Sa nu varieze temperatura , sa nu se raceasca prea tare sau sa se incalzeasca ? Si atunci sa strici compozitia vaccinului si sa mai dai si de altele...Eventual cerut de la farmacie o chestie speciala pentru asa ceva care sa mentina o temperatura constanta ..nu stiu , iti spun la ce ma gandesc eu...
sanse spune:
Of...ma streseaza rau de tot problema asta...
Sper sa gaseasca la farmacie un recipient special pentru asta si eventual sa le tina in bagajul de mana cu tot cu reteta.Trebuie tradusa reteta ?
Ce aiurea mi se pare...ar trebui sa nu fie probleme tinand cont ca la noi in tara nu se gasesc iar diferenta de pret este extraordinar de mare
Am emotii ..tipa vine vineri iar el va trebuii sa inceapa de Luni sa le foloseasaca.
Am ajuns sa stam pana-n ultima clipa pentru ca am tot sperat sa le facemm rost de pe la noi ,nu am stiut ca este imposibil.
O sa va spun ce am rezolvat
Va pup si va multumesc
POZICI
KG MELE
kay spune:
nu cred sa fie vreo problema cand vine din G.
eu una am adus o groaaaaza de medicamente la cala. nu m-a intrebat nimeni de nimic niciodata. am avut medicatie si in avion, pastile, lichid, prafuri... mie mi se pare ca treci ca prin branza la noi... numai alaltaieri ce m-am intors din G, plina de muci si nici macar nu s-au uitat la mine...
in schimb la Londra se schimba povestea... aia te pun sa bei din orice, medicament, nemedicament nu ii intereseaza, sa arunci ce e peste 100ml, etc. si in pantofi te cauta. asa ca daca e de zburat Londra-Heathrow nu recomand nici macar un ml de nimic. si mancarea copilului m-a pus sa o deschid si sa o gust.
dar pt G, stai linisita, poti sa aduci si un chinez in bagaj ca nu le pasa .
in schimb la bagajul de mana,il intreaba numai si numia in Germania. In Ro nu te pune nimeni sa declari nimic, despre nimic. ti-am zis, sari coarda la pasapoarte... dar in G TREBUIE sa le puna in zipplock bags (le ia de la control, baga banu si cade punga) si sa povesteasca despre ce e vb.
oricum, la controale vamale nu conteaza ca nu se gaseste in tara X sau ca pretul e de 1003498249 de ori mai mare. e o chestiune de siguranta si nu conteaza NIMIC !!! pe mine m-au pus (londra) sa dezbrac copilul sa le arat cicatricea de la operatie ca li se parea cam mare umflatura de la pieptul ei... deci nu le pasa de nimic. e singurul aeroport extrem de strict (in care am fost eu pana acum). dar in RO, repet, nu-ti face griji. pt controlul de inainte de inmbarcare sa se pregateasca.
si ca sa inchei ca deja sunt lipsita de orice coerenta, eu le-as pune la cala, cu d`ala de gheata.
succes !
************************************************************************************
oana de SOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
S
www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."