Crema GANAJ
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
Pucku spune:
mey eu am o nedumerire, ca sa fac un tort
deci frisca lichida plus cioco in bain marin, lasat pana a doua zi...apoi ce fac e gata? sau o pun la mixer, sau ce?
sar/mana, ca mi-am luat tot si sunt in punct mort
pt crema alba ce gelatina folositi? din cea la cald? sau cea de rece? se pune odata cu ciocolata? sau a doua zi? ca ma gandesc ca daca o pun la inceput nu se coaguleaza.....uf
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ANITA75 spune:
puku,faci in felul urmator-frisca lichida 250-500gr depinde cita crema vrei sa faci ,se pune la foc mic impreuna cu vreo 3-4 cioco amarui sau lapte si se omogenizeaza formind o crema,se ia de pe foc si se lasa la racit apoi se pune la frigi ,si peste citeva ore se scoate si se mixeaza ,asta-i toata treaba dar e f buna garantez
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mireluta39 spune:
Corina,nu pui crema pe aburi,ci direct pe foc mic (frisca si ciocolata) pana da in cateva clocote,apoi o lasi la rece pana a 2a zi,sa se inchege.Mai citeste odata reteta ce v-am dat-o.Apoi,daca vrei crema mai spumoasa o amesteci usor cu frisca batuta(ce cantitate vrei),dar fara mixer.Adaugi ce arome vrei tu.Daca nu pui frisca,o poti amesteca cu unt si iese mai cremoasa.
Pentru crema alba,pui gelatina la inmuiat; frisca se incalzeste la fel,cu ciocolata alba,in proportii de 125 ml frisca lichida la 250g cioc.alba,pana se topeste.Cand este caldut amestecul,se adauga gelatina si 300 ml frisca batuta.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mireluta39 spune:
Angelynna, este chiar foarte ok reteta.O poti folosi cu incredere si ne spui si noua cum ti-a iesit.Citeste mai sus sfaturile ce i le-am dat si lui Pucku.Iti vor fi de ajutor.
LA MULTI ANI fetitei ! sa creasca mare si sanatoasa.
www.blogulluiaurel45.blogspot.com
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Pucku spune:
Multam fain, azi am facut prajitura cu mere asa ca ramane pe saptamana viitoare
va scriu ce mi-a iesit
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
angelynna82 spune:
Mireluta multumesc mult, am sa fac si o incercare in prealabil
Multam si de urari de
Crina Alexandra
Crinul MeuAtat de mare sunt
Participam la concursul Klorane cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat de fericit e copilul tau KLORANE" target="_blank">aa1 si aa2, un vot va rugam
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
geniest spune:
'Neata fetelor !
Week-end-ul care vine vreau sa fac si eu crema asta despre care vorbiti voi, insa, daca nu va suparati, dati-mi si mie exemplu de prajitura de la cofetarie in care se gaseste crema asta ca habar n-am cum arata.
Aaaa....si mai am un pitic pe creieras: din frisca lichida cu cioco iese ceva tare care se tine ??
Multumiri anticipate,
g
EDIT: Mireluta de mult tin sa te intreb...crema aceea de la Meggle - creme patisserie- se poate folosi ca frisca, pentru tortul diplomat, de exemplu ??
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Mindy spune:
Fetelor si iasa destul de dulce? ca frisca ce o gasesc eu nu e dulce, de la cioco amaruie se indulceste ceva?
crema asta ar merge la un tort festiv? ar trebui sa fac unul in octombrie, as da-o gata pe tipa ca e innebunita dupa cioco.
are cineva o reteta de blat pufos si ne-sec care ar merge cu crema asta?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui geniest 'Neata fetelor ! Week-end-ul care vine vreau sa fac si eu crema asta despre care vorbiti voi, insa, daca nu va suparati, dati-mi si mie exemplu de prajitura de la cofetarie in care se gaseste crema asta ca habar n-am cum arata. Aaaa....si mai am un pitic pe creieras: din frisca lichida cu cioco iese ceva tare care se tine ?? Multumiri anticipate, g EDIT: Mireluta de mult tin sa te intreb...crema aceea de la Meggle - creme patisserie- se poate folosi ca frisca, pentru tortul diplomat, de exemplu ?? ![]() |
Spirala cu ciocolata,un tort facut cu crema ganache.
![](icon_smile_wink.gif)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20klorane&page=12" target="_blank">Copiii mei fericiti
![](icon_smile.gif)
![](floare.gif)
![](yum.gif)
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
![](cheers.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)