geamul de la cuptor
buna, as dori sa intreb, poate s-a confruntat cineva cu problema asta si a gasit rezolvarea.A reusit performanta baiatul meu mai mic sa sparga geamul de la cuptorul aragazului.A trantit usita de la cuptor ,iar geamul s-a transformat instant intr-o movila de cioburi fine si mici , dar nu intr-o ploaie de cioburi cum ma asteptam ci pur si simplu s-a scurs in jos intr-un praf fin de cioburi.Am inteles ca e un geam special care tocmai asa e facut sa nu se imprastie in cioburi la spargere.Dar problema acum e cum repar.Stiu trebuie sa chem instalatorul, dar poate are cineva vreo idee.Eu de regula am asa o dambla si incerc intai eu sa repar , am reparat multe prin casa inainte sa ma declar depasita de situatie si apelez la nea instalatorul doar cand e ceva ce nu pot cu adevarat.Una din cauze e ca e destul de scump, numa sa vina sa constate ce e de facut te costa vreo 50 de euro si apoi alte 10 euro pe ora de lucru, deci ma va usura pe putin de 60 de euro in situatia ca nu e mult de lucru, plus costul geamului.Multumesc pentru orice sugestie, cum ar fi de unde as putea lua un geam din asta si daca as putea sa-l pun eu singura.
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
Raspunsuri
CorinaDani spune:
Buna,
Geamul respectiv este intr-adevar special, este facut sa reziste la temperaturi mari, este oarecum asemanator cu sticla de Jena din care sunt facute vasele termorezistente.
Asa ca primele cautari ar trebui sa le faci in aceasta directie, la un producator/distribuitor de geam termorezistent.
Sau poti incerca sa mergi la un magazin de produse electrocasnice, sa te uiti la modelul tau de cuptor (sau unul asemanator), poate ai norocul sa fie inscriptionat pe geamul cuptorului denumirea producatorului, sau te pot ajuta cei din magazin...
Ultima varianta ar fi sa incerci sa faci rost de geam de la un cuptor identic, dar defect, insa nu stiu cum se recicleaza la voi electrocasnicele, respectiv unde sunt duse inainte de a fi dezmembrate si reciclate...
Succes !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
ni-na spune:
La noi(adica in Romania) sunt considerate accesorii si se cumpara separat.Spune producatorul si modelul si poate reusim sa facem ceva aici(ma gandesc ca poate-l comanzi si este trimis prin curierat la o adresa din tzara si si rudele tale sa-l redirectioneze).Sigur vei reusi sa il montezi tu,mai ales ca spui ca esti "mesterul repara tot".
nicoleta