Afacere pe net - trebuie autorizatie ?

Afacere pe net - trebuie autorizatie ? | Autor: Tzuni

Link direct la acest mesaj

Vreau sa incep o afacere pe net - comercializarea de oarece obiecte. Am nevoie pt asta de autorizatie? Sau... de ce anume am nevoie?

Multumesc pt raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

da, ai nevoie. depinde si ce afacere faci...eu mi-am deschis un magazin on line si pt asta mi-am facut societate. puteam sa ma fac si microintreprindere sau asociatie familiala, dar la sfatul avocatei am ales varianta cu SC-ul. mai poti sa te faci PFA, daca ai autorizatie in domeniul pe care vrei sa-l abordezi.
Daca vrei sa comercializezi medicamente, iar iti trebuie autorizatie, dar daca sunt suplimente alimentare, nu...
e destul de complexa problema.
Dar indiferent de natura afacerii trebuie sa fi persoana juridica sub una din forme sau persoana fizica autorizata si sa cotizezi la stat
cel mai bine consulta un avocat, spune-i exact ce anume vrei sa faci si te va sfatui.
sa ai bafta si succes in afaceri! inca o curajoasa care se "arunca in valuri" in plina criza!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Este normal sa te organizezi sub o forma juridica si da, societatea comerciala ar fi cea mai indicata.
Vezi ca atunci cand infiintezi S.C.-ul si iti treci codurile CAEN (adica activitatile pe care ai voie sa le desfasori) trebuie sa iti treci si codul 5261 (Comert cu amanuntul prin corespondenta);
aceasta clasa (5261) include si vânzarile directe, prin intermediul televiziunii, radioului, telefonic, sau prin Internet.

Despre alte amanunte cred ca te poate lamuri atat un avocat cat si un contabil (da' bun!).
Daca mai ai intrebari punctuale, mai pune-le aici, si daca stiu, iti raspund.

Mergi la inceput