Clinica Sabyc-dr. Tutunaru
Sunt convinsa ca ati vazut scandalul aparut de curand legat de clinica Sabyc si de traficul de ovule de care sunt acuzati cei care efectuau FIV acolo. Acum 2 ani am facut, in totala necunostinta de cauza, fertilizare in vitro nereusita acolo, cu dr. Tutunaru si colaboratoarea sa, dr embriolog Matei si ma cutremura gandul ca nici ovocitele mele nu au urmat traiectoria exacta; in acelasi timp, sunt suparata pe mine insami ca am avut incredere orbeste si am mers pe mana celor 2, desi multe amanunte m-au facut inca de pe atunci sa imi pun semne de intrebare. Si mai revoltator mi se pare ca acum ceva vreme dr. Tutunaru a aparut intr-o emisiune la B1, in care se discuta despre clinicile de fertilizare si spunea acuzator ca o mare parte din acestea nu au acreditare, omitand sa spuna ca el insusi a facut fertilizare la o astfel de clinica.
Nu m-am putut abtine sa va impartasesc gandurile mele legate de acest aspect, si regret ca medicul in mainile caruia mi-am pus la un moment dat sperantele si viata, medicul caruia ii datorez totusi multe, m-a dezamagit, chiar daca si tardiv.
Ana 33+
Raspunsuri
camy062004 spune:
la realitatea tv, am vz si eu fertilizarea in vitro ilegala cum se poate asa ceva?
DianaM spune:
sabyc are acreditare, asa au spus cei de la autoritatea pentru transplant, in rest suntem in romania :(
ce ma nelamureste pe mine este ca au fost niste reportaje in presa acum 2 luni in catavencu sper sa nu gresesc despre o intreaga retea. acolo nu era vorba despre sabyc, oare pe aia de ce nu i-au arestat?
eu sincer ma tem ca se practica la scara mult mai larga dar sabyc a deranjat pe cineva.
Avalon spune:
Dr Tutunaru nu are nicio legatura cu acest scandal. A avut o colaborare in anii precedenti cu cei de la Sabyc, colaborare care a incetat atunci cand si-a deschis clinica. Nu cred ca e cazul sa implicati oameni nevinovati in scandaluri mediatice, se poate face mult rau in acest fel.
Imi pare rau Ana_p ca ai avut un esec la acea clinica, dar nu trebuie sa faci legatura intre acest esec si numele unui medic.
Si eu am avut 4 esecuri fiv pana acum si totusi nu leg esecurile mele de numele cuiva. Am spus la topicul fiv ca se face trafic de embrioni la Giulesti unde am facut primul fiv, dovada fiind o asistenta de la neonatologie fara partener de viata care depasise varsta reproductiva, nu a fost prezenta in ziua punctiei dar era prezenta in ziua ET-ului. A fost evident pentru toate fetele care au facut in acele zile fiv ca acea persoana beneficia de embrioni "donati".
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
21+ 

DianaM spune:
Am gasit
http://www.catavencu.ro/afacere_de_criza_in_romania_trafic_de_copii_nenascuti_video-7305.html
DianaM spune:
Avalon,eu de cand sunt pe forum, imi amintesc cel putin 2 fete care au spus ca au donat de buna voie ovocite la Giulesti. Una era mishi am uitat id-ul complet, stiu ca avusese si hiperstimulare.
Poate dna respectiva beneficiase, ca si Adriana Iliescu, de ovocite+sperma de la donatori.
Sau poate era doar sperma de la donator si ea facea doar ET.
Eu am cazuri de sarcina naturala in familie dupa 40 de ani. Poate problema ei era ca nu avea partener.
Nu cred ca stie nimeni adevarul, eu nu sunt convinsa de argumentele tale.
Avalon spune:
Problema ei era ca lucra acolo si nu platea un ban pe embrionii "donati", iti garantez eu. Asta e probelema mea... ca nu exista lege decat pentru unii, in timp ce pe altii nu-i controleaza nimeni ca vezi-Doamne sunt "spital de stat"... Ca intr-o tara civilizata nu se intampla ceea ce se intampla la Giulesti, unde sperma e "donata" de cei care se duc sa-si faca spermograma acolo. Nu am de ce sa te conving pe tine si nici pe altcineva, am incredere in ceea ce vad si aud... eu am auzit cu urechile mele cum o doctorita (si n-o sa-i dau numele ca nu vreau sa fac rau nimanui, prefer sa ma relvolt doar) "aranja" unei paciente sa-i gasesca mama purtatoare. Pe bani grei.
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon
21+