cum sa devii geniu pentru numai 200.000RON

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Imi pare rau ca te contrazic din nou,in Dex-ul meu din 1998 apare

Extras din regulamtul forumului: 09. Comentariile la adresa gramaticii nu isi au rostul

Desi apreciem o limba de comunicare curata si corecta, comentariile privind gramatica folosita de ceilalti participanti sunt mai putin importante pentru bunul mers al acestui forum; le puteti face daca doriti - folosind mesageria privata. Nu uitati ca multi dintre membrii comunitatii sunt plecati din Romania iar evolutiile lor lor gramaticale nu fac obiectul acestui site. De asemeni, nu uitati ca de multe ori graba sau lipsa de timp este cauza greselilor de scriere si nu neaparat lipsa de la orele de gramatica. Femeile sunt persoane foarte ocupate si de aceea, unele scapari gramaticale pot trece cu vederea. Esenta conteaza, nu detaliile de decor.

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Imi pare rau daca dau impresia ca am incalcat RF.Nu a asta a fost intentia mea.Insa totul a plecat de la afirmatia ca toate locurile fara taxe de la o facultate de stat -40 la numar-unde proba de concurs este chiar limba romana au fost vandute/cumparate si,de aceea,unii au renuntat sa mai concureze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gargoyle spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Gargoyle
Nu facultatea face diferenta intre oameni, nici din punct de vedere profesional, nici uman. Eu nu judec pe cineva in functie de diplome.

Intr-o societate normala, in care raporturile intre oameni sunt bazate pe legi deopotriva respectabile si respectate, facultatea este exact cea care face diferenta. Anii de facultate cu sumedenia lor de examene, proiecte, laboratoare si seminarii au dublu rol: atat de a-l pregati pe om pentru cele mai provocatoare situatii din domeniul in care va dori sa profeseze cat si de a oferi o garantie solida pentru cei care vor alege sa colaboreze cu el.
Rolul unei diplome este tocmai acesta: certifica nivelul de pregatire al absolventului. In Romania fabricilor de diplome acest rol a fost aproape totalmente inlocuit cu cel de a certifica platirea unei taxe/prezenta la cursuri/bunavointa profesorilor/performantele gadgeturilor folosite la copiat/indemanarea la copiat/usurinta memorarii grilelor/mai puneti de la voi si altele.

Intr-adevar, in Romania de astazi este gresit sa judeci dupa diplome. Dar Romania nu este inca o societate normala.

Daca tu ai face angajari, ai selecta candidatii in primul rand dupa institutia absolvita? Sau dupa experienta acumultata, dupa cum se descurca la interviu, dupa participarea la o proba practica pentru a vedea cum ii merge mintea?
La serviciu m-am lovit de tot soiul de oameni, absolventi la stat complet idioti, absolventi la particulara cu minte brici (si invers) sef idiot cu 12 clase si diploma cumparata... sefa culta si cu studii serioase dar incompetenta... Eu as fi apreciat o persoana care sa ma invete meserie, de aici ideea mea ca nu diploma conta ci sa fie omul competent si capabil acolo unde munceste. Depinde si de domeniu.
Cat despre facultati, dupa cum am mai spus, cine vrea sa invete, invata. Sunt si eu total de acord ca examenele ar trebui luate "pe bune", licenta sa incununeze anii de studii, nu sa fie doar o formalitate etc. Dar acestea ar trebui sa fie norme de bun-simt in invatamant.

Mami de pisicuta (28.06.2006)
O ratusca DC:
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Gargoyle, intr-un fel ai si tu dreptate. Cine vrea sa invete, invata. Din pacate, marea majoritate a celor care fac in ziua de azi o facultate particulara, o fac pentru diploma. Am colege care sunt studente la facultati de genul acestora si stiu ce carte se face acolo. Unele dintre ele au recunoscut ca nu se face carte iar altele s-au dat de gol. Ca sa-ti dau un exemplu: o colega m-a sunat in timpul unui exament pentru a-i citi ceva de pe net. Crede-ma ca m-a lasat fara cuvinte. De altfel, uita-te in jur la diverse "personalitati". Care mai de care studiaza la scoli inalte. Toti cantaretii romani sunt studenti sau absolventi de facultati. Chiar crezi ca ii duce pe toti capul?

Of topic: Laura25, te contrazic. In conditiile in care poti verifica si corecta ceea ce ai scris (ca doar nu suntem "in direct") nu sunt admise greseli de gramatica. Iar daca iti scapa o greseala si ti se atrage atentia nu vad unde este problema. Problema este ca autoarea greselii insista ca este corect ca ea.
Referitor la afirmatia ca femeile sunt foarte ocupate si atunci le pot fi iertate greselile gramaticale, mi se pare jignitoare si misogina. Sa inteleg ca datorita faptului ca gatesc, calc, spal, castig si bani (lucruri pe care le pot face si barbatii, fara suparare) inseamna ca pot vorbi pocit? Sau daca fac mai mult decat ce am enumerat, pot sa-mi justific prostia in general?
Nu am trimis mesaj privat pentru ca am vrut sa citeasca si celelalte persoane care citesc acest subiect ceea ce am scris. Mie una mi se pare o ofensa la adresa femeilor ceea ce ai sustinut, desi sunt convinsa ca nu asta a fost intentia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Imi pare rau daca dau impresia ca am incalcat RF.Nu a asta a fost intentia mea.Insa totul a plecat de la afirmatia ca toate locurile fara taxe de la o facultate de stat -40 la numar-unde proba de concurs este chiar limba romana au fost vandute/cumparate si,de aceea,unii au renuntat sa mai concureze.

Mai concret si fara ocolisuri ai luat-o de fapt la misto, ca nu a mai dat proba la lb. romana pentru ca erau locurile cumparate cand ea de fapt nu stie ca nu se spune aptipilduri ci abtibilduri. Altfel multumim de lectie si invatatura, si DEX-ul nostru online tot din 98 este http://dexonline.ro/search.php?cuv=abtibilduri Ia mai cauta pe forum vezi ce mai gasesti?

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

De altfel, uita-te in jur la diverse "personalitati". Care mai de care studiaza la scoli inalte. Toti cantaretii romani sunt studenti sau absolventi de facultati. Chiar crezi ca ii duce pe toti capul?

Evident ca nu! M-am referit pe de o parte la cei pe care ii stiu personal, ca sa nu generalizez (aiurea) si pe de alta parte, la ideea ca poti fi om destept si fara diploma, sau cu diploma de la particulara. Ies destui... hmmm ... "neajutorati" si de la stat si de la particulara (cu siguranta mai multi din a 2-a parte.)

"Problema este ca autoarea greselii insista ca este corect ca ea."

Am insistat eu? Sau mi-am recunoscut greseala?

O ratusca DC:
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=ratusca%20din%20viata%20mea&page=7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mirela.d in momentul in care ti-ai facut cont pe acest site, ai apasat pe un buton prin care confirmai ca ai citit si esti de acord cu regulamentul. Ceea ce am scris eu mai sus este integral 'copy-paste' din acel regulament. Nu e parerea mea personala. Dar recunosc ca parerea mea personala este ca de f. f.f . multe ori scriem pe forum (toti, indiferent ca suntem femei, barbati, casnice, lucratoare, gospodine, cu sau fara copii) in viteza, fara sa ne controlam fiecare tasta apasata. Inevitabil se strecoara greseli de tastare, litere mancate sau inlocuite. Cum nu e un document oficial in care sa ai mare grija ce si cum scrii, ci din contra, intri pe forum pt relaxare, nu stiu cine se intoace sa-si citeasca / corecteze greselile. Plus ca sunt persoane care pur si simplu nu le au cu gramatica. Nu analiza pe text este scopul discutiilor aici.

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:

Scuze, nu a fost cu directie. Ma refeream in general, nu la tine. Nu am fost atenta la problema asta ci la restul discutiei.

Mergi la inceput

[/quote] citat din mesajul lui Androix
Mai concret si fara ocolisuri ai luat-o de fapt la misto, ca nu a mai dat proba la lb. romana pentru ca erau locurile cumparate cand ea de fapt nu stie ca nu se spune aptipilduri ci abtibilduri. Altfel multumim de lectie si invatatura, si DEX-ul nostru online tot din 98 este http://dexonline.ro/search.php?cuv=abtibilduri Ia mai cauta pe forum vezi ce mai gasesti?
[/quote]

Nu ma deranjeaza sa fiu corectata (desi prefer un mod civilizat de adresare), omul cat traieste invata. La urma urmei, esti prost nu daca gresesti, ci daca persisti in greseala.

Cat despre luatul la misto... era vorba despre colegi de-ai mei de clasa, nu despre mine, asa cum si precizasem - eu m-am dus in alta directie. Ca am absolvit in final la particulara, asta e alta poveste.

O ratusca DC:

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Citat:

Scuze, nu a fost cu directie. Ma refeream in general, nu la tine. Nu am fost atenta la problema asta ci la restul discutiei.

O ratusca DC:

Mergi la inceput