cum sa devii geniu pentru numai 200.000RON
Raspunsuri - Pagina 4
loryi1974 spune:
Nu ,treaba incepe sa miroasa din gimnaziu cand ,din cauza ponderii de 50% media din gimnaziu in media de admitere,incepe vanatoarea dupa note mari,de fapt dupa nota 10,vanatoare la care participa cu mare entuziasm si parintii.Nu-mi spuneti ca numai sistemul si profesorii sunt de vina,nu va cred.Toate testele internationale aplicate pe elevii romani arata dezastruos in ciuda notelor imense cu care termina clasa a opta.In gimnaziu se bulverseaza ierarhiile in goana dupa note mari si neconforme cu realitatea. Pentru asta,se cumpara notele ,prin meditatii sau prin trafic de influenta.
Vinovati suntem cu totii,cei care participa in mod activ la circul asta si cei care stau pasiv,pe margine.
Atatea genii la gimnaziu ca-n scoala romaneasca,mai rar nenicule.
.
capcaunul spune:
Culmea este urmatoarea:
in timp ce majoritatea absolventilor facultatilor de stat lucreaza in privat,
majoritatea absolventilor facultatilor private lucreaza la stat!
Cum asa? Simplu:
La stat se mai face cat de cat carte iar privatii angajeaza oameni cu ceva cunostinte. In plus angajatorii privati nu tin cont de diploma atunci cand negociaza salariile ci te intreaba ce stii si mai ales ce stii sa faci.
Sectorul de stat are un salariu de baza aproape dublu pentru absolventii de studii superioare (bingo!), sporuri pentru limbi straine (bingo!) si alte ciudatenii, iar multa lume care taie frunza la caini in acest sector nu-si doreste altceva decat sa obtina o diploma fara bataie de cap, fara examene, fara 4-5 ani pierduti, etc.
Androix spune:
Xio, eu nu-mi fur caciula singura, daca vroiam sa fac asta acum eram absolventa - in afara legii - de ID. In schimb eu am frecventat si absolvit cursuri de ZI Asa ca stiu ce spui. Dar asta nu inseamna ca toti absolventii de spiru sunt niste nulitati. Chiar si la ID, cine vrea invata cine nu ia raspunsurile de-a gata de pe forum. Sau la facultatile de stat, nu inseamna ca daca e mai greu decat la privat toti ies toba de carte sau toti isi platesc examenele in bani si favoruri sexuale.
Capcaunule, oare? Nu contest ca sunt multi bugetari care vin la 40 de ani sau mai mult sa faca o facultate pe genunchi ca sa-si ia niste sporuri la salariu, dar oare chiar asa majoritatea? Nu cred. Ai ceva informatii, statistici oficiale si concrete sau doar vorbesti vorbe?
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
Llaura spune:
Calitatea si legalitatea invatamantului nu-s unul si acelasi lucru si ceea ce nu inteleg eu este daca legea s-a schimbat si nu mai cere autorizarea/acreditarea separata a specializarilor id (asa cum cerea cu cativa ani in urma).
Daca lucrurile stau asa si programele de zi autorizate/acreditate au voie sa organizeze ID fara a avea nevoie de binecuvantari suplimentare, atunci Abramburica sa fie sanatoasa, va pierde partida.
Daca ID-urile alea sunt intr-adevar in afara legii, cu toata parerea de rau pt studentii platitori, unde-i lege n-ar trebui sa fie tocmeala. Ei pot ulterior sa dea universitatea in judecata si sa incerce sa-si recupereze banii sau o parte din ei (sau pot merge sa sustina licenta la alte institutii?)
Pt ca nici invatamantul nu se face chiar pe genunchi, standardele alea de calitate au rostul lor, scoala tb sa aiba un anumit nr de profesori (in fine pers didactic) pe un anumit nr de studenti, un anumit nr din ei sa aiba pozitie permanenta la scoala cu pricina, dotari si facilitati, pana si nr de diplome ce pot fi obtinute in acelasi timp si in ce conditii este in general reglementat.
Atata timp cat legea este respectata, ministerul nu mai are nici un amestec si universitatile sunt ierarhizate de catre piata de munca (si alte criterii secundare, nu-s romanii singurii care mai vor cate-un degree asa pe la mijlocul carierei).
Liliana82 spune:
Din punctul meu de vedere diplomele de absolventi Id e bataie de joc . Cred ca totusi ca sa abtii o diploma de licenta trebuie sa faci macar un efort minim intelectual nu doar sa platesti o taxa si sa te duci la examene pe care oricum le treci.
Deasemnea consider ca La facultati Id sau fr ar trebui sa fie inscrisi doar studenti care au deja o diploma de licenta la invatamant de zi.
Si ce mare branza ca se anuleaza aproape 100 000 de diplome Id ?Foarte bine le face.
Diplomele acelea de Id sunt baiaie de joc pentru cei care obtin licenta prin eforturi intelectuale si "pierd timpul" ducandu se la cursuri si invatand pentru exemene...
capcaunul spune:
Tupeu maxim.
Desi suntem in plin scandal Spritu Haret o alta fabrica de diplome trambiteaza de cateva zile pe sticla:
Universitatea Dimitrie Cantemir, cea mai buna!
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Nu ,treaba incepe sa miroasa din gimnaziu cand ,din cauza ponderii de 50% media din gimnaziu in media de admitere,incepe vanatoarea dupa note mari,de fapt dupa nota 10,vanatoare la care participa cu mare entuziasm si parintii.Nu-mi spuneti ca numai sistemul si profesorii sunt de vina,nu va cred.Toate testele internationale aplicate pe elevii romani arata dezastruos in ciuda notelor imense cu care termina clasa a opta.In gimnaziu se bulverseaza ierarhiile in goana dupa note mari si neconforme cu realitatea. Pentru asta,se cumpara notele ,prin meditatii sau prin trafic de influenta. Vinovati suntem cu totii,cei care participa in mod activ la circul asta si cei care stau pasiv,pe margine. Atatea genii la gimnaziu ca-n scoala romaneasca,mai rar nenicule. . |
Cand eram eu mica zau ca nu era asa ceva.
Nu existau repetenti in clasele mici , nu existau meditatii decat pt. admitere.
Scoala era frumoasa si distractiva.Stiu ca in clasa a 7-a parca am innebunit de rusine cand m-a acultat profa de romana eu fiind perefrata ei. Aveam deja 3 de 10 , ceilalti aveau o singura nota sau nici macar una. Si nu am invatat lectia. Profa a intrat in clasa , era o adevarata doamna...s-a pus la catedra si a spus "astazi vreau sa aud un comentariu frumos care sa ma unga pe suflet". Cand am auzit ca ma pune pe mine am crezut ca innebunesc. Am bajbait ceva, am povestit din amintiri si cand m-am dus la catedra mi-a spus teribil de dezamagita ca nu intelege ce s-a intamplat si ca am dezamagit-o profund...am luat 8 si mi-a venit sa plang , mi-a fost o rusine de numa'.
Si asa eram toti din clasa, cand se luau note mici era ceva oribil.Eram unii de 10 , altii de 9 , majoritatea de 8-9 , dar sub 7 mai rar.Exceptie faceau materiile la care nu ni se preda bine si matematica, noi eram toti cu romana.
Acum am vazut repetenti in clasa a 4-a...pai daca luam 9 era aiurea , cum sa ramai repetent?!?!?!?!??!?!
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
capcaunul spune:
XIO, n-ai cum sa stii dar cu vreo 20 de ani inainte de ce povestesti tu scoala generala se facea pe bune (in perioada aceea de glorie de care-si amintesc doamnele si Rufus la alt subiect). Se facea carte mult mai bine, ai mai lenesi ramaneau repetenti (chiar si intr-a-ntaia), se luau maxim trei premii si poate si o mentiune doua pe langa. Cine avea medie generala peste 9 (foarte putini) era aproape sigur unul din cei trei preminati. Daca erau doua premii I, premiul II nu se mai acorda. Nu aparusera inca soimii patriei. Noi citeam Arici Pogonici dar cu noroc apucam si Pif cu surprize cu tot (). s.a.m.d
Apoi spre sfarsitul anilor '70 l-a apucat damblaua pe ceasca, mai intai cu scoala obligatorie de 9 clase, apoi cu 10. La sfarsitul anilor '80 tot poporul trebuia sa aiba cel putin 12 clase. Profesorii si invatatorii care aveau prea multi corigenti erau sanctionati. Cine lasa un repetent era tras la raspundere. In acea perioada a inceput usor-usor decaderea intregului invatamant. Decadere care s-a accelerat dupa 1989 si din care inca nu ne-am oprit. Ba mai mult, cine-ncearca sa puna o frana caderii este imediat atacat de brontozaurii cu doctorate false.
XIO spune:
Nu stiu cum era inainte , dar stiu ca am invatat pe bune.
Pana sa intru la liceu chiar invatam si comportamentul cadrelor didactice constituia un motiv.
Pt. ca atunci cand vedeam ce fericita e invatatoarea cand stim,cand raspundeai bine si te lauda , era imposibil sa nu-ti doresti sa inveti.
Repetenti n-am avut. Si n-am avut nu pt. ca nu vroia invatatoarea sa lase pe nimeni ci pt. ca se invata bine de tot.
In liceu nu m-am prea agitat si asta s-a intamplat si din cauza cadrelor didactice.La unele iti era mai mare dragul sa inveti , iar la altele mai ales daca nu ma interesa materia deloc nu invatam , doar citeam si gata.
In liceu am avut si colegi corigenti, o singura fata a fost exmatriculata din cauza absentelor , si ea e ...cred ca are un IQ fantastic dar i se cam falfaie de tot si de toate.
Cand eram la scoala era o rusine sa nu stii ceva. Acum parca e o rusine daca stii.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
bird70 spune:
De ce nu a facut toate cursurile astea la stat si economisea banii?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation