cum sa devii geniu pentru numai 200.000RON
Raspunsuri - Pagina 11
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid Scandalul "Spiru Haret" demonstreaza clar ca scoala romaneasca NU creeaza tampiti. Ea doar ii innobileaza! Come to The Dark Side ... we have cookies! |
...si ii certifica
mi-am adus aminte de banul asta:
Dumnezeu ii da lui Sf. Petru desteptaciunea sa o imparta pe pamant! Acesta da la unii prea mult si ramane fara desteptaciune pentru altii!
Se duce la Dumnezeu si-i spune ce s-a intamplat, la care Dumnezeu ii zice:
- Lor da-le cate o diploma
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura AB, ce stiu despre invatamant am invatat in aproximativ cinshpe ani petrecuti in scoli in cinci tari; in toate discutiile astea despre educatie prefer deci sa vorbesc din experienta; cu linkuri ne hranesti tu. |
Wow...pacat ca nici una nu te-a invatat sa vorbesti on topic nu luandu-te de interlocutorul nedorit.
Nu stiam ca esti profesor in invatamantul superior de 15 ani. Sper ca nu esti ca-n bancul cu studentul la master intrebat ce este si el raspunde ca-i profesor. Eu doctoratul mi l-am luat in decembrie 1999 si am navigat ca asistent de cercetare, cercetator si prof prin vreo trei tari excluzand Romania.
Deci eu am in mod cert nu pot concura cu experienta ta, asa ca-ti dau un link la UNESCO. Stii exista un index statistic UNESCO International Standard Classification of Education de prin 1997 care clasifica invatamantul superior functie de continut si obiectiv. Gen studii superioare cu aplicatii practice, mai teoretice, suficient de teoretice ca sa conduca la cercetare. Si exista un raport pe tari care indica numarul de studenti per tara si Romania nu este printre ultimele. Exista si alte mnasuri interesante gen mobilitatea studentilor. Ca sa masori daca o tara educa pentru ea sau pentru export. In fine e interesant
http://www.uis.unesco.org/template/pdf/ged/2009/GED_2009_EN.pdf
Din punctul meu de vedere Romania face "over-education" in multe directii. Si nu se mai educa mediu mai deloc. Asta a si creat presiunea pe facultati. Sunt enorm de multi oameni care au adunat muncind cunostintele necesare unui post mediu si care nu au acces pentru ca nomenclatorul de meserii cere o diploma. Iar absolventii cu diploma nu au cunostintele.
Chestii socante fata de US imi par: educatia medicala, educatia tehnica, educatia economica. Educatia medicala in US degreveaza doctorul de multiple responsabilitati. O asistenta medicala se poate califica si in general preia tot ce-i rutinier in munca doctorului.
Doctorul decide medicamentul, dar calculul dozajului revine asistentei. In spital o asistenta pune un cateter inclusiv la prematuri. O asistenta in radiologie da primul verdict si face administratia la radiografii/cat-scan-uri care nu intra in operatie. Doctorul contrasemneaza in interval de 24h de ore verificand.
Si tot asa.
In inavatamantul tehnic mediu poti deveni specialist in diverse ramuri productive de la instalatii la constructii. Cand am impartit casa in vreo cinci zone de caldura si valve trebuia sa decidem daca sa schimbam pompele sau nu. Sotul meu a ramas traznit de ce calcule de fluide fac unii tehnicieni instalatori cu diploma medie.
In domeniul economic siunt de asemenea zeci de specializari medii care asigura o paine si sunt bazate pe realitatea economic. De la cei care fac ordinele de plata (nu-s contabili sunt billing assistant parca), pana la cei care pe Wall Street introduc memo-urile de splitare a companiilor si impilicit actiunilor in bazele de date.
Citat: |
Stii la fel de bine ca si mine ca admiterea la colegiu in US nu se face exclusiv pe baza scorului de la SAT. |
Absolut. Dar notele din liceu conteaza doar ca sa te situeze procentual intre absolventii acelui liceu. Liceul este evaluat si el ca doar nu valoreaza f. bine la un liceu bun cu unul la un liceu prost. Testele nationale per studenti clasifica liceul si tot asa. Adica exista mii de modalitati pentru a reduce impactul inselatoriei cu note mari nemeritate.
Legat de erori in subiecte. Au existat mereu si-s sport national. Eu n-am spus cumva ca-i invatamantul anilor 70-80 era perfect sau foarte bun, era mai bun ca cel actual in opinia mea. Si era un punct de plecare... nu un ideal.
Citat: |
...iar despre corectat cuvant cu cuvant, s-a corectat cuvant cu cuvant har domnului si unde mergea si unde nu mergea, de nu mai stiau bietii copii nimic in afara de blestematele alea de fraze. |
uite asta-i ceva interesant pentru un absolvent de facultate tehnica. Pentru ca eu fraze pe foi n-am scris decat : rezulta, din ipoteva vedem... ". Eu nu am prea auzit aceasta plangere decat de la chimistii care au ajuns la chimie ca a doua optiune dupa ce au picat la medicina.
Citat: |
Dar in fine acum nu mai conteaza, altele sunt problemele. Iar faptul ca onor guvernantii Romaniei vor ajunge la o solutie politica pentru o problema care n-are nici o treaba cu politica ma infurie. |
Ministerul are o treaba cu diplomele recunoscute si implicit garantate de el. Cu specialitatile acreditate, etc.. Diplomele negarantate de el... nu-l dor. Parerea mea e ca n-ar trebui sa garanteze si sa nu acrediteze nimic din ce-i in privat si cu asta basta.
Iar dinozaurii... sa fim seriosi. Abia s-au infipt precum crab-grass-ul american.
Llaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB Ministerul are o treaba cu diplomele recunoscute si implicit garantate de el. Cu specialitatile acreditate, etc.. Diplomele negarantate de el... nu-l dor. Parerea mea e ca n-ar trebui sa garanteze si sa nu acrediteze nimic din ce-i in privat si cu asta basta. |
AB, fara suparare, nu stii cum functioneaza lucrurile. I rest my case. Daca vrei sa afli cum e organizat invatamantul superior in Romania, cea mai buna sursa ar fi cred legea invatamantului sau cum i-o mai zice acuma.
Citat: |
Iar dinozaurii... sa fim seriosi. Abia s-au infipt precum crab-grass-ul american. |
Care abia, glumesti?!
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Llaura Iar dinozaurii... sa fim seriosi. Abia s-au infipt precum crab-grass-ul american. |
Care abia, glumesti?!
[/quote]
pai acum (i.e. dupa 89) sunt si-n politica si la catedra. Pana atunci faceau unii politica si de la catedra , dar restul nu simteau nevoia sa vada si studentii la fata si-si vaceau veacul prin academie sau in cercetare.
Cat despre legea invatamantului corecteaza-ma unde gresesc. Din cate stiu eu facultatile particulare au n-spe specialitati si forme de invatamant per specialitate (de zi , de noapte, cu frecventa, fara, la distanta). Acreditarea se face per specialitate si per forma de invatatamant si se deruleaza pe parcursul catorva ani.
Unii au eliberat diplome per facultate si nu per specialitate si atunci nu se mai stie daca a facut ceva acreditat sau ba. Si tot asa... eu la asta ma refeream cu sa nu mai acrediteze nimic. Sa nu mai impuna licenta si tot asa.
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB Unii au eliberat diplome per facultate si nu per specialitate si atunci nu se mai stie daca a facut ceva acreditat sau ba. Si tot asa... eu la asta ma refeream cu sa nu mai acrediteze nimic. Sa nu mai impuna licenta si tot asa. |
ABeule, nu cred ca e corect asa. adica nu pot incepe sa acrediteze pe specialitati si dupa baremuri serioase? de ce sa taie tot din radacina? sistemul e creat si eu cred ca poate fi folosit. ideea de scoala privata acreditata este excelenta. repara ce ai, nu distruge, pentru ca sunt oamenii corupti! daca discreditezi TOT invatamantul privat, ce ramane? invatamantul de stat. crezi ca ala e mai breaz acum? cand notele de la liceu (cumparabile) conteaza pentru mai departe? crezi tu ca in Romania madam coruptia a incurcat adresele si s-a dus numai in invatamantul privat, ala de stat o fi ramas pur si neprihanit? :-)
e de datoria ministerului sa aiba grija si de cum merg lucrurile la scolile private, ca doar nu e minister doar pentru scolile de stat. ministerul traieste din taxele platite de toti, cum adica sa se restranga doar la ograda lui?
calitatea invatamantului dinainte nu se masoara, in comunism, doar prin calitatea absolventilor. mai e si contextul social - atunci scoala era singura iesire din perspectiva unei vieti de uzina si camp agricol. profesor, doctor, injiner - singurele alternative. presiunea parinteasca, imensa la randul sau, meditatii la greu, competitie acerba. pentru ca nu eram tara de creiere, ci de agricultori si muncitori, mai tii minte sloganul? dar manualele alea infernale le mai tii minte? cele mai idioate manuale posibile, cu intentia fatisa sa iti faca si mai dificila intelegerea lucrurilor! si, poate, sa nu poti avea succes fara meditatori, cine stie...
ce sa compari cu acum? acum e banul la putere, modelele s-au schimbat, poti sa fii patron de firma si s-o duci bine ca nu te cauta nimeni de dupa urechi cat ti s-a latit creierul dupa absolvirea la privati. sau sa fii pitipoanca, etc. optiunile sunt muuult mai multe si diverse, nu exista comparatie cu dinainte de bibilutie sau cum ii zisesi tu. :-)) diploma e asa, de fashion, se asorteaza cu vuitonu'. si cum functioneaza in continuare pilele si relatiile, o diploma tine oarecum de fitze si de o onoare gresit asimilata cand ocupi un post tot pe spaga si fitile.
loryi1974 spune:
Dupa cum am mai spus,invatamantul particular nu este ceva rau,inspaimantator dar el trebuie reglementat intr-un fel.Cum poti sa dai 350 000 diplome intr-un an numai la o singura universitate intr-o tara de 20 milioane de locuitori(daca mai sunt si astia pe aici)?Avansarea in aparatul de stat se face si in functie de bifarea masterului,de aici numarul incredibil de absolventi de master de la particulare.Ba exista si un fel de spor la salariu daca ai master,nu conteaza in ce si de unde.Master sa fie.
Apoi doctoratul organizat de te miri cine.E incredebil iarasi cine poate fi doctorand/doctor in tara asta.Iarasi nu conteaza in ce si de ce.
Invatamantul romanesc este bolnav de la cel prescolar pana la cel doctoral.La gradinitele de stat sunt de regula multi copii in grupa,in mod logic educatoarele nu se pot ocupa cum ar trebui de toti,spagile sunt date de parinti la intrare,uneori fiind cerute de directoare,alteori nu.Alternativa,gradinitele particulare,au si ele anumite probleme.Mie mi se pare ingrozitor faptul ca oricine poate sa-si faca o gradinita particulara in Romania acestor vremuri,chiar daca are un comportament absolut scandalos in viata publica.
Invatamantul primar incepe cu de-acum traditionala goana dupa inscriere unde se calca in picioare multe principii.Trafic de influenta,presiune enorma pe directori,spaga camuflata sau nu,asa incepe scoala primara in Romania.
Se continua cu goana dupa 10,nu dupa note mari,ci dupa 10.Pentru ca media celor 4 ani de gimnaziu reprezinta 50% din media de admitere la liceu.Asa ca totul este mai degraba o lupta a parintilor dusa pe diverse cai si prin diverse mijloace pentru a se obtine fericirea suprema:o medie aproape de 10 garantia pentru o admitere fara probleme.In acelasi timp,se exercita o presiune uriasa asupra profesorilor,unii cedeaza si dau note care nu sunt meritate,altii ,mai putini ce-i drept,rezista.Acestia din urma sunt supusi uneori la presiuni de sus:directori,inspectori etc.Academia Catavencu prezenta recent un caz de la Mihai Viteazu:o profesoara de engleza a decis ca o eleva ,desi era in clasa intensiva de engleza,nu stie engleza pentru a intra in bacalaureat.Ghinionul profesoarei:respectiva duduita era nepoata unei distinse politiciene ,ea insasi absolventa de drept la particulara si avand o influenta enorma in politica romaneasca.Rezultatul este ca,la presiuni de sus,profesoara a cedat,iar respectiva dududita este acum studenta.
Bacalaureatul este un examen cu promovabilitate in anumite judete de 90%.La probele orale ,nu stiu daca se da sub 8.Si o proba orala ar trebui sa insemne o dicutie fata in fata cu elevul,iar un profesor ar trebui sa-si dea seama ce e in capul respectivului elev.
Urmeaza facultatea ,de stat sau particulara,oricum intri undeva.
Nu exista in acest moment in Romania o vointa de reforma adevarata.Din multe motive.Caracatita intereselor sufoca orice semn de schimbare.Rezultatele testelor internationale aplicate in Romania arata dezastruos,dar cui sa-i pese?Pentru cei cu ceva bani,trimisul copiilor afara la studii reprezinta o solutie.Si este o solutie.Eu nu prea vad alta.Deprimant.
AB spune:
Conchi il criticai pe cel de stat cu doua pagini in urma crez. Acum trecusem la celalalt
Nu poti acredita ce nu poti controla. Lasa marketul sa-i acrediteze. Acreditarea dupa mine a fost un push al universitarilor care gasisera o modalitate de a duplica cursurile si face un ban facil. Ca fara acreditare invatamantul privat ar fi avansat cu pasi mai mici si poate mai prudent.
Sa stii ca incep sa compar si manualele si cerintele vechi cu ce se cere aici copiilor in scoala. Nu ma refer la scoala publica. Ci la private day sau boarding.
Si aici e capitalism (inca) si poti si face banul facil si prin studiu si tentatii.
Aici dai la o boarding 37k in medie per an pentru o educatie comunista cu manuale extrem de similaro-infernale. AP-urile normale sunt Calculus AB, BC, Fizica, Chimie, Biologie, Istorie europeana care te aduc la nivelul clasei a doisprecea veche de real . Si ai in oglinda si umanul.
Uite aici program
Weekday
7:00 AM Wake up, eat breakfast
8:00 AM 1st class starts
9:00 AM 2nd class starts
10:00 AM Chapel for 30 minutes
11:00 AM 3rd Class
12:00 PM LUNCH TIME
1:00 PM 4th class
2:00 PM 5th class
3:00 PM Work Job for 30 minutes
4:00 PM Sports
5:00 PM Sports
6:00 PM Dinner
7:00 PM Break for 45 minutes/Music
8:00 PM Study Hours
11:00 PM Bed Time (10:30 for 9-th grade, 10: for 8-th grade and below )
Weekend
9:00 AM Study Hours
11:00 AM Brunch
12:00 AM Leisure time
4:00 PM Study Hours
6:00 PM Dinner
8:00 PM Open house or open dorm or Music
11:00 PM Bed Time
Disciplina de munca o obtii in scoala daca o obtii vreodata. Sa stii ca eu am avut meditatii doar la fizica inainte de treapta a doua ca le era frica alor mei sa nu fac prostii.
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui loryi1974 Dupa cum am mai spus,invatamantul particular nu este ceva rau,inspaimantator dar el trebuie reglementat intr-un fel.Cum poti sa dai 350 000 diplome intr-un an numai la o singura universitate intr-o tara de 20 milioane de locuitori(daca mai sunt si astia pe aici)? |
Hai ma, stam de vorba pe ce stim sau stam de vorba pe prostii? Anul asta sunt 56.000 de absolventi la spiru, nu ca ar fi putini dar nu sunt 350.000
In rest, sunt suta la suta de acord cu tine, eu nu am scris mai departe de BAC dar m-am gandit si eu la bataia care este la inscrierea in gradinita.
www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
loryi1974 spune:
Mint astia,dezinformez si eu opinia publica :
http://www.spiruharet.ro/
http://www.zf.ro/politica/cum-a-ajuns-spiru-haret-sa-aiba-300-000-de-studenti-sub-ochii-autoritatilor-statului-video-4667002/