Acum 40 de ani

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Iata ce spune wiki (sper sa nu afle conchi ca am tras cu ochiul ):
Baietii seriosi coc liftul la foc mic de zeci de ani. Carbunele (adica nanotubul, un alotrop al carbonului) odata pus pe foc a marit considerabil combustia ideilor si sperantele practice.
Culmea (am aflat si eu acu) este ca tot rusii au copt primii ideea dar americanii sunt mai aproape de finish. Ca si acum 40 de ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Capcaune, multumesc. Deci nu era de ris!!!! :)

Off-topic sau poate nu:
Daca v-a mai ramas ceva vacanta dar n-aveti o carte pentru ea, o sugestie: Carl Sagan "Diversitatea experientei stiintifice". (n-am gasit link! Nu-mi vine sa cred!!!) -Ed. Curtea Veche 2009, traducere a www.amazon.com/gp/product/product-description/1594201072/ref=dp_proddesc_0?ie=UTF8&n=283155&s=books" target="_blank">asteia.

Hint: in Bucuresti, o gasiti precis la "anticariatul" de pe str. Doamnei.

Mergi la inceput

Tot eu. Da, da, stiu.... :)))

Stiti deja ce spune Michael Shermer, dat fiind ca, bineinteles ;), deja ati citit cartea recomandata in primul post al topicului.
Iata si cum spune ce spune, atunci cind n-o face in scris: http://www.ted.com/talks/lang/eng/michael_shermer_on_believing_strange_things.html
(e simpatic filmuletul -desigur, s-ar fi putut abtine sa se lege de Led Zepp :))); vedeti ca are si subtitrare.)

Asa ca puteti decide in cunostinta de cauza daca va intereseaza sa-l vedeti pe viu, in conferintele pe care le va tine saptamina viitoare in Bucuresti si Cluj.
Detalii, pe net.

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Eh, daca tot a reaparut subiectul "Acum 41 de ani" haideti sa vedem ce se intampla cand oamenii cred bazaconii:

www.bzi.ro/Sapte-tineri-sau-ars-dupa-ce-au-mers-pe-carbune-incins-A62956.html" target="_blank">Sapte tineri s'au ars dupa ce au mers pe carbune incins

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

(e simpatic filmuletul -desigur, s-ar fi putut abtine sa se lege de Led Zepp :))); vedeti ca are si subtitrare.)

filmuletul e simpatic, dar finalul e demential:D] te face sa-ti imaginezi ce poezie o sa se scrie in secolul XXI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

te face sa-ti imaginezi ce poezie o sa se scrie in secolul XXI

Te contrazic, Doina :).
Cu un exemplu din secolul XIX: http://www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/la_steaua.htm
Deci, se poate!

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

si tu esti simpatica :) la eminescu universul observabil nu face textul ci doar pretextul, dincolo de cuvant e emotie, si-apoi in secolul XIX poetul nu era cenzurat nici de gramatica sau ortografie, daramite de astronomie:)

unui poet ar trebui sa i se permita sa spuna ca frunzele sunt rosii si ca pamantul este plat fara sa fie suspectat ca vrea sa jigneasca lumea stiintifica:)

oricum, fata (sau cine i-a scris textul) a fost geniala

Mergi la inceput

Pai era un exemplu despre cum se pot impaca si capra si varza. :D.
Despre cum un act artistic poate fi intru-totul corect din punct de vedere stiintific, fara a pierde nici macar o farima din incarcatura emotionala.
Sigur insa ca aceasta corectitudine nu e neaparat necesara, si nici nu va fi vreodata!
Si sigur ca tre' si un strop de geniu ca sa iasa :))).

Faza din finalul filmuletului a fost inserata din pura cruzime :). Vorbitorul stia ca deja ne doare burta de atita ris, si a vrut sa ne dea lovitura de gratie .
A reusit.
.

Pun acum www.youtube.com/watch?v=_I5jxHqKRtw" target="_blank">intreg cintecelul, asa, incorect cum este :), si apoi incetez cu off-topicul, ca ne trezim ca muta vreun binevoitor topicul la "arte" :).

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

ce-nseamna sa am timp de citit ziare

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

(conspirationistii vor avea www.dnaindia.com/india/report_india-s-giant-leap-over-china-in-moon-race_1196399" target="_blank">si mai multi adversari: se cam inmultesc studiourile de film cu platori de aselenizare )

Hm, cica nu-i chiar asa de usor.

Iaca, indienii www.cotidianul.ro/india_s_a_ratacit_in_drum_spre_luna-96699.html" target="_blank">tocmai ce si-au abandonat prima misiune spatiala spre Luna - Chandrayaan-1 (fara echipaj uman).
S-a ratacit pe-acolo, biata de ea :( ...

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana
Iaca, indienii tocmai ce si-au abandonat prima misiune spatiala spre Luna.

Este criza si la Bollywood.

Mergi la inceput