Acum 40 de ani
Salut!
Subiect scurt 2 in 1. Acum 40 de ani specia umana participa la cea mai grandioasa misiune colectiva (zic eu) dupa iesirea din Africa. Azi avem cateva imagini www.boston.com/bigpicture/2009/07/remembering_apollo_11.html#photo9" target="_blank">extraordinare ale acelor momente.
Camera foto folosita in spatiu este www.hasselblad.com/" target="_blank">Hasselblad iar ceasul purtat pe luna este Omega Speedmaster. va rog amintiti'va de asta cu ocazia zilelor de nastere ale sotilor vostri
Cum destinul romanului este lobotomia retroactiva toate articolele din presa dedicate acestui eveniment au fost infestate de comunitatea conspirationistilor convinsi ca totul a fost o farsa la scara planetara. Ocazie cu care va recomand o excelenta aparitie editoriala: De ce cred oamenii in bazaconii
Raspunsuri
Eliza5 spune:
ok, multumim.
da' eu tot nu inteleg de ce au trecut atatia ani de atunci si nu avem si noi o colonie mica, mica acolo
P.S. nu de alta da m-a pus naiba sa ii citesc dintr-un atlas astronomic lu' fii'miu (4 ani juma) si la un moment dat i-am spus ca "soarele se va stinge peste cateva miliarde de ani".
Cum nu intelege conceptul de "miliarde", s-a speriat groaznic si m-a intrebat... "dar noi unde o sa mergem atunci???"
deci.. o colonie pe Luna, ceva?
denizel spune:
In sfarsit mai scrii si tu ceva, ma Xeno... :).
Pare interesanta cartea, o voi citi, mai putin partea cu evolutinismul . 5 stele pentru o indulgenta, da? :))))
La multi ani, Omenire Buna, care poti ajunge Departe!!! (purtatoare de Omega Speedmaster :)).
ionica spune:
Xenocid,
Sunt minunate pozele,multumesc,chiar daca nu eram inca pe orbita in 69 ,este totusi cel mai minunat moment al omenirii.
Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
Sabina spune:
m-ai nenorocit cu linku ala (hasselblad), vezi ca se apropie ziua mea...
:))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
bruxinha spune:
Fiind si eu un muritor de rand care nu cunoaste prea multe detalii despre fizica/astronomie/aeronautica in general (dar vrea sa invete, daaaa?) mi-am pus vreo doua intrebari de la nivelul mintii cocosului:
1. De ce nu s-a repetat nemaipomenitul eveniment? Acel "salt urias pentru omenire" a ramas cam singurel - din pacate.
2. Cu nivelul la care a ajuns stiinta si tehnologia in mod special, ar fi fost de asteptat ca voiajele pe Luna sa fie la fel de frecvente si simple ca drumul de la Bucuresti la ...Pocraca din Deal.
3. De ce, desi in '69 au decolat frumos, au parcurs drumul fara incidente, au aterizat pe Luna, s-au plimbat, s-au jucat, au cules mostre, etc, au decolat si au aterizat smooth and easy, iar in anii 2000 le tzatzaie poponeatza la fiecare iesire in spatiu a unei navete? O fi mai greu si mai riscant sa dea o tura-doua-noua in jurul Pamantului decat sa zboare pe Luna?
4. Cam de ce performante erau in stare computerele din '69 comparativ cu cele de azi? Bine, asta e intrebare retorica, nu cred ca imi trebuie un raspuns neaparatOricum uimirea mea ramane, legata de faptul ca acele calculatoare au fost folosite in cadrul misiunii.
... and so on.
PS: mie mi-a placut ca au prins cea mai vantoasa zi din istoria Lunii
ladyJ spune:
Mie mi-ar placea sa pun piciorul pe luna.
Imi imaginez cam ce senzatie de liniste deplina e acolo(ma insel? )
Asa ca, la mai mare!
PS Dar chiar, de ce nu se repeta evenimentul?
iileana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ PS Dar chiar, de ce nu se repeta evenimentul? |
Pai nu anuntara ca se va repeta prin 2020, ashea, pare-mi-se?
iileana spune:
Pe de alta parte, citisem despre controversa care exista apropo de: da' de ce naiba sa ne chinuim, in acest moment, sa trimitem oameni in carne si oase brambura prin spatiu, lucru atit de dificil deocamdata, in vreme ce "roboteii" trimisi de om isi fac atit de bine treaba?
xenocid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina m-ai nenorocit cu linku ala (hasselblad), vezi ca se apropie ziua mea... :)) |
Vezi ca e www.cotidianul.ro/cumperi_un_hasselblad_h3dii_si_te_intalnesti_cu_al_doilea_om_care_a_calcat_pe_luna-91745.html" target="_blank">promotie la Hasselblad H3DII. Cumperi una si te trimit gratuit la JFK Space Center in Florida unde'l poti intalni pe Buzz Aldrin.
De ce nu s'au mai dus pe Luna dupa 1969? Pai s'au mai dus! Cu Apollo 12. 14, 16, 17. Pana in 1972. Apollo 18,19 si 20 au fost anulate deoarece devenisera rutina si publicul, ahh publicul, se plictisise sa vada aselenizari chiar si pe pagina 4 a ziarelor.
De ce nu si o baza permanenta? Probabil din acelasi motiv pentru care la 50 de ani dupa ce am ajuns pe Everest nu am fost in stare sa construim acolo nici macar un hotel cu telecabina, un spa, o partie decenta de ski si cateva cluburi de noapte.
Bruxinha, uite o fotografie originala a zilei vantoase. Cum astia de la NASA le au cu calculele (adica's trecuti de liceu) si'au dat seama ca daca trimiti un steag ordinar pe Luna o sa atarna ca prosopu'n cui. Asa ca, asa cum poti vedea in imaginea de mai sus. l'au prevazut cu un suport in partea superioara. Presupun ca atunci cand te trezesti cu cate un stegulet infipt prin chiftelute la nunti si'l vezi asa imbatzosat nu'ti indesi fesul pe urechi ca sa nu te traga curentul care'l falfaie.
Da'mi place certitudinea celor care stiu exact cum trebuie sa arate totul pe luna de parca si'ar fi petrecut toata viata uscandu'si rufele acolo.