un vis obsedant!

Mama mea nu mai este de multi ani(aproape 15)si destul de des visez ca ne-a parasit din motive ce ii pot fi imputate(a plecat cu alt barbat,a plecat din tara e in inchisoare etc).Nu-mi explic de ce visez asta,dansa a murit de cancer,nu a avut aventuri extraconjugale,a lucrat la o primarie si nu a avut niciodate probleme cu legea.
Ma intriga cat de suparata sunt in somn pe dansa,de cate ori o visez sunt de o rautate crunta(eu).
A fost genul de mama de moda veche,care mi-a facut zestre,care a realizat in timpurile acelea o locuinta decenta,o masina noua,care a avut grija de tot clanul,despre care ma opresc si acum oameni si-mi spun ce deosebita era.
Asta e partea frumoasa,partea gri a fost ca m-a tinut din iubire sub un glob de sticla,insa avand 22 ani cand dansa a murit am putut sa experimentez dupa.Cat traia nu puteam sa fiu furioasa pe ceva ce nu stiam,dupa am avut libertate deplina si nu am abuzat.
Sunt "defecta"?
Raspunsuri

CorinaDani spune:
Nu, nu esti defecta, ci pur si simplu, chiar daca au trecut atatia ani, subconstientul tau nu vrea sa accepte moartea mamei din cauza bolii necrutatoare, pe undeva in adancul sufletului tau iti doresti ca dansa sa fie inca in viata, dar departe de tine din motive ce ii pot fi imputate, din cauza carora, daca ar trai, nu ar putea sa-ti fie alaturi...
Iar supararea si rautatea pe care le simti in timpul acestor vise cred ca reprezinta tot manifestarile subconstientului tau, pentru ca tu stii foarte bine ca ea nu mai traieste, motive s-o urasti spui ca nu ai, mai degraba supararea si furia ta au legatura cu boala si cu faptul ca te-a parasit asa devreme...probabil ca daca s-ar fi imbolnavit in anii acestia din urma, sansele de a se trata si vindeca ar fi fost foarte mari si mama ti-ar fi fost alaturi si in prezent...
Eu, de exemplu, am refuzat multi ani sa accept moartea bunicului din partea mamei (s-a stins in 10-15 min in urma unui atac cerebral, fara sa fi fost vizibil bolnav sau suferind...), s-a intamplat cand eu aveam 17 ani si mult timp dupa aceea imi spuneam si credeam cu tarie faptul ca tataie traieste, dar este plecat departe, la rude in strainatate (desi nu aveam pe nimeni in afara tarii...).
Daca esti o persoana credincioasa, cred ca poti merge la un preot cumsecade, sa discuti cu el despre aceste vise, sa-ti dea un sfat, o indrumare,....
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Stanescu spune:
Sau, cel mai bine, poti merge la un psiholog. Din ce relatezi par sa existe niste niste diferende nerezolvate intre tine si mama ta iar subconstientul tau ti le arunca acum in fata.
oricum, mergi la cineva care stie cu ce se manaca subconstientul, nu la vreun ninja barbos care habar nu are de psihologie.

gabytza25 spune:
ni-na, in mare parte te inteleg... anul trecut am ramas fara mama (tot cancerul ne-a "luat-o"), si de foarte multe ori o visez ca fiind in viatza, si spunandu-mi ca trebuie sa plece, ca e mai bine pentru noi asa... de multe ori imi imaginez ca e un fel de consolare, ceva din inconstientul meu care "dicteaza" cumva visele. Insa asta nu inseamna o "defectiune" (asa cum ai numit-o), a propriei persoane... nicidecum!!!
Probabil ca asa se intampla cand cineva drag pleaca de langa noi, mai ales intr-un mod atat de "dur" si dureros cum este aceasta boala.
Singurul lucru, pe care ti-l recomand cu caldura, si pe care l-am facut si eu, este acela de a nu te concentra atat de tare si a trece cu vederea aceste vise... in fond sunt doar vise, si mama ta, de acolo de unde e nu vrea sa iti "faca" niciun rau. Am trecut si eu printr-o astfel de perioada de "vise obsedante", si desi si acum, imi este uneori teama sa nu fie vreun semn/superstitie, sau ceva asemanator (nu stiu foarte bine cum sa exprim), m-am obijnuit, si deja nu mai am starea aceea de neliniste pe care o aveam la inceput.
Iti doresc numai bine, si multa liniste

Liliana82 spune:
O visezi pentru ca asa cum ti-au mai spus "moartea" si notiunea de moarte pentru noi muritorii este foarte greu de acceptat si de inteles. E greu de inteles si de acceptat faptul ca oamnii pe care ii iubim la un moment dat mor, si nu putem intelege de ce tocmai ei.. De aceea religia si ritualurile de inmormantare incearca sa ne pregateasca cu acceptiunea mortii.
In popor se zice ca daca visezi pe cineva mort e bine ca a doua zii sa dai de pomana. Desii pomana in sine pare doar o supertitie in general ajuta inconstientul sa constientizeze moartea celui drag si functioneaza.

andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ni-na Ma intriga cat de suparata sunt in somn pe dansa,de cate ori o visez sunt de o rautate crunta(eu). |
Nina,sa stii c exact la fel simt si eu in vise,m-am trezit de multe ori si ma intrebam .de ce?
Eu am fost multzi ani "suparata"pe mama ca ne-a"parasit",am fost convinsa ca nu a facut totul sa ramnina cu noi!
Abia acum in ultimul timp(de la nefericitul eveniment au trecut deja 12 ani)am realizate ca ea de fapt nu a plecat pentru ca asa a vrut,nu ne-a parasit pentru ca asta si-a dorit si mai ales sunt sigura ca a luptat foarte mult sa ramina cu noi!
Cred ca trebuie sa acceptzi ca asta a fost cursul vietzii,sa incerci s-o "iertzi"(stiu ca suna aiurea...)pentru faptul ca a plecat in alta lume!Cind vei accepta toate astea cu toata fiintza ta,cred ca si visele se vor diminua ,cu timpul(sper)sa dispara complet!

Dana

iulix spune:
Ni-na nu esti defecta. Poate in subconstient nu vrei sa accepti ca mama ta nu mai este, poate inca ai nevoie de dumneaiei si esti suparata ca nu o mai ai langa tine. Si mama mea a murit acum 5 ani. Si eu la inceput o visam, aveam impresia ca este plecata si trebuie sa vina. Probabil ca eram in faza de negare a realitatii... Insa acum m-am obisnuit cu ideea, insa mi-a luat ceva vreme( ma simt cam ciudat sa scriu asa ceva pt. ca este prima data cand dau aceste detalii... ) Tot ce iti doresc este multa liniste sufleteasca si numai bine.

ni-na spune:
Multa dreptate ati avut.Sunt unele lucruri lasate neterminate si o visez fie cand ma infurii pe actuala nevasta a tatei,fie cand neamurile din partea dansei forteaza nota fie cand as avea nevoie de dansa .Am facut tot ce tine de traditii sa am sufletul impacat,dau de pomana de cate ori simt asta,insa cred ca nu o pot ierta ca a murit asa devreme.........a muncit enorm si nu s-a menajat!!

iulix spune:
Eu zic sa nu mai pui la suflet lucrurile astea pt. ca mai mult rau iti faci. Lasa-i pe ei sa spuna/ faca ce vor, iar tu vezi-ti de viata ta, pt. ca ei vorbesc, dar decat cu asta raman.