Tichetele de sanatate ???

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Bird , la noi este mult prea putin personal medical, o asistenta poate sta si pe 7 saloane. Pe cine sa trimiti acasa?Si cu ce bani?Zilele trecute asistenta sefa de pe ATI era in culmea fericirii ca a primit 6 role de leucoplast de la nu stiu ce farmacie. mai trebuie sa spun ceva?

In primul rand lipsa de personal este foarte des creata de blocarea posturilor. Eu stiu pe cineva in Tm care nu reuseste sa se angajeze pentru ca sunt posturi blocate de asistente plecate in strainatate la lucru. Ia sa dea joburile la cine vrea sa lucreze si sa vezi cum apare si personalul, poate nu la nivel ideal dar macar acceptabil. In al 2-lea rand asistentele din comunitate pe termen lung vor economisi bani si vor ajuta cu lipsa de personal. Daca nu mai internezi pentru orice chestie care poate fi rezolvata acasa nici nu mai pui atata presiune pe personalul din spital si economisesti bani.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

POsturile sunt blocate din cauza crizei.
Si tot din cauza crizei se vor scoate toate sporurile din toamna.

Teoretic se pot face multe , dr practic mai nimic...

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Citat:

Zau acum. Nu poti fi chiar atat de naiva. Blocarea posturilor este o problema atat de veche, inca de pe vremea cand mai eram eu in Romania. Sotul meu a fost rugat sa-si blocheze postul cand am plecat definitiv ca sa poata colegii lui sa faca plata cu ora . Problema este ca ai blocat postul pentru X pentru un an. OK, dar de ce nu angajeaza pe postul ala cu contract pe termen de un an pe altcineva? Postul exista.

Citat:

Gresesti si asta este o atitudine foarte nesanatoasa. Practic se pot face foarte multe daca VREI. Nu zic de tine ci de cei care au puterea de decizie. Hai sa-ti dau un exemplu extrem de banal, ti-am mai povestit cum mama mea a trebuit sa bage la asistente in buzunar ca sa o lase sa le faca treaba, adica sa aibe grija de bunica mea. De ce nu decide seful sectiei sau seful spitalului: 'nu avem personal suficient sa ingrijim pacientii, nu ne putem ocupa de spalatul, hranitul, intorsul, plimbatul pacientilor care nu sunt independenti. Hai sa facem o regula ca fiecare pacient din asta are voie cu insotitor care sa faca munca pe care noi nu suntem in stare sa o facem.' De ce nu se face asta? De ce nu se normalizeaza o situatie care toata lumea stie ca exista? Pentru ca asta ar usura foarte tare buzunarele asistentelor si portarului, chiar si a unor doctori care dau bilete de voie unor membrii de familie sa stea cu pacientul. Ma intelegi? Practic se poate face asta dar nu se face din cauza ca interesele personale sunt mult peste cele ale pacientilor sau ale institutiei.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:

Zau acum. Nu poti fi chiar atat de naiva. Blocarea posturilor este o problema atat de veche, inca de pe vremea cand mai eram eu in Romania. Sotul meu a fost rugat sa-si blocheze postul cand am plecat definitiv ca sa poata colegii lui sa faca plata cu ora . Problema este ca ai blocat postul pentru X pentru un an. OK, dar de ce nu angajeaza pe postul ala cu contract pe termen de un an pe altcineva? Postul exista.

Citat:

Gresesti si asta este o atitudine foarte nesanatoasa. Practic se pot face foarte multe daca VREI. Nu zic de tine ci de cei care au puterea de decizie. Hai sa-ti dau un exemplu extrem de banal, ti-am mai povestit cum mama mea a trebuit sa bage la asistente in buzunar ca sa o lase sa le faca treaba, adica sa aibe grija de bunica mea. De ce nu decide seful sectiei sau seful spitalului: 'nu avem personal suficient sa ingrijim pacientii, nu ne putem ocupa de spalatul, hranitul, intorsul, plimbatul pacientilor care nu sunt independenti. Hai sa facem o regula ca fiecare pacient din asta are voie cu insotitor care sa faca munca pe care noi nu suntem in stare sa o facem.' De ce nu se face asta? De ce nu se normalizeaza o situatie care toata lumea stie ca exista? Pentru ca asta ar usura foarte tare buzunarele asistentelor si portarului, chiar si a unor doctori care dau bilete de voie unor membrii de familie sa stea cu pacientul. Ma intelegi? Practic se poate face asta dar nu se face din cauza ca interesele personale sunt mult peste cele ale pacientilor sau ale institutiei.

Bird , crede-ma ca nu sunt naiva deloc. Posturile s-au blocat odata cu criza.
Prietenul meu trebuia sa primeasca un post in spital, dar nu s-a intamplat pt. ca nu mai faceau angajari din cauza situatiei financiare. Si nu era blocat postul pt. nimeni , ca cea care a fost inainte a fost data afara pt. ca habar n-avea ce facea.
La UPU spre exemplu au plecat cativa asistenti in alte tari. De tot. Au ramas putini , la un moment dat erau doar 2 sau 3 in toata urgenta.Si toti erau nervosi din cauza blocarii, inclusiv doctorii.
Sunt medici care si-au dat specialitatea si acum sunt someri, ca nu au aranjat inainte cu un spital si fac doar garzi, lucrand in rest pe gratis.

Cat despre facut , am cateva exemple frumoase de oameni care fac tot ce pot.
Spre exemplu , profesorul Sporea de la gastro este un astfel de om.
A modernizat sectia din donatii, in loc sa-i dea omul bani a intrebat daca nu doresc sa doneze sau sa ajute. Asa ca cei care si-au permis(in sensul ca erau zugravi, sau aveau firma) , au participat la asta. Si acum numele lor sta frumos pe placute aurii la intrarea in sectie , cu multumiri. A cautat sponsorizare si la firem , sectia aia fiind cea mai frumoasa.
Acolo se stie de lipsa de personal siapartinatorul sta cu pacientul daca acesta necesita ingrijire 24/24 , iese din salon doar la vizita sau cand au studentii stagiu.
Acolo doctorul se gandeste daca ar fi el pacient , cum ar vrea sa se desfasoare totul.
La colonoscopie pacientul este adormit la inceput si este trezit la sfarsit cand nu simti durere , ca sa vada si sa se asigure si el ca nu e nimic acolo. Are pantalonasi speciali, ca sa nu stea dezbracat , samd.
Dar degeaba , ca in afara de sectia lui si de a duce si gastroenterologia din Romania in alte tari nu prea poate sa faca mare lucru.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Nu stiu de ce va luati mereu de ipohondri, din acestia cred ca exista in toata lumea. Dar de cazul medicului sef de sectie care-si tinea soacra de cateva luni la rezerva, nu spuneti nimic?
Problema grava ramane cu restul po****tiei, pentru care nu exista prevenire, control, urgenta in termeni reali, ci doar o goana dupa jumuleala fatisa.
Capitala e un caz aproape fericit, cu multi medici, ai de unde alege, inclusiv costurile. In provincie, daca mai sunt cativa medici buni, numerati pe degete, unde intrarea este o proba de vointa, rabdare si multi nervi, e vorba de luni! Chiar daca lucreaza si la stat, se face selectia din start, un fel de triere "naturala", cei care par mai avuti sunt trimisi la cabinetele lor, cei tineri aproape refuzati, raman asistatii, pensionarii sau cei fara venituri.
Intr-adevar, nu se vrea/face nimic pentru pacienti, ba din contra, cu cat mai multe piedici cu atat mai bine.
Analize pentru copii "gratuit", nu ai unde sa le faci ! 2009, UE, ROMANIA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

da, da, iar toate aceste probleme vor fi rezolvate prin introducerea coplatii, sigur, cum sa nu...
nu mai zic ca nu sunt pacientii de vina pt. aceste probleme financiare, ca e clar...

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui meru

Nu stiu de ce va luati mereu de ipohondri, din acestia cred ca exista in toata lumea. Dar de cazul medicului sef de sectie care-si tinea soacra de cateva luni la rezerva, nu spuneti nimic?
Problema grava ramane cu restul po****tiei, pentru care nu exista prevenire, control, urgenta in termeni reali, ci doar o goana dupa jumuleala fatisa.
Capitala e un caz aproape fericit, cu multi medici, ai de unde alege, inclusiv costurile. In provincie, daca mai sunt cativa medici buni, numerati pe degete, unde intrarea este o proba de vointa, rabdare si multi nervi, e vorba de luni! Chiar daca lucreaza si la stat, se face selectia din start, un fel de triere "naturala", cei care par mai avuti sunt trimisi la cabinetele lor, cei tineri aproape refuzati, raman asistatii, pensionarii sau cei fara venituri.
Intr-adevar, nu se vrea/face nimic pentru pacienti, ba din contra, cu cat mai multe piedici cu atat mai bine.
Analize pentru copii "gratuit", nu ai unde sa le faci ! 2009, UE, ROMANIA.

ce inseamna "provincie"?

***Fur is for petting**

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meru spune:

Citat:
ce inseamna "provincie"?

Cum au unii raspuns la toate !

Mergi la inceput

Citat:
Cat despre facut , am cateva exemple frumoase de oameni care fac tot ce pot.
Spre exemplu , profesorul Sporea de la gastro este un astfel de om.
A modernizat sectia din donatii, in loc sa-i dea omul bani a intrebat daca nu doresc sa doneze sau sa ajute. Asa ca cei care si-au permis(in sensul ca erau zugravi, sau aveau firma) , au participat la asta. Si acum numele lor sta frumos pe placute aurii la intrarea in sectie , cu multumiri. A cautat sponsorizare si la firem , sectia aia fiind cea mai frumoasa.
Acolo se stie de lipsa de personal siapartinatorul sta cu pacientul daca acesta necesita ingrijire 24/24 , iese din salon doar la vizita sau cand au studentii stagiu.
Acolo doctorul se gandeste daca ar fi el pacient , cum ar vrea sa se desfasoare totul.
La colonoscopie pacientul este adormit la inceput si este trezit la sfarsit cand nu simti durere , ca sa vada si sa se asigure si el ca nu e nimic acolo. Are pantalonasi speciali, ca sa nu stea dezbracat , samd.
Dar degeaba , ca in afara de sectia lui si de a duce si gastroenterologia din Romania in alte tari nu prea poate sa faca mare lucru.

In final am ajuns la aceasi concluzie . Ca se poate face practic foarte mult, daca se vrea . Ca oamenii pot fi tratati cu respect, ca pacientul poate fi luat in considerare, ca poate exista bun simt. Si toate astea fara sa se schimbe nimic de foarte sus, fara sa existe mai multi bani, salarii mai mari, etc ci doar la nivel de sectie. Un singur om este in stare sa faca o enorma diferenta daca este interesat. Si atunci ne intrebam de ce nu poate fi asa peste tot? Evident nu pentru ca nu se poate face aceasta diferenta ci pentru ca nu se vrea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui meru

Citat:
ce inseamna "provincie"?

Cum au unii raspuns la toate !

Eu observ ca sunt pe aici oameni cu probleme. Te-am intrebat ce intelegi tu prin provincie si in locul unui raspuns normal vad ochii dati peste cap si superioritate.
Zi-mi si mie ce inseamna provincie , ca eu sunt din provincie si sunt sute de doctori aici, nu doar cativa.

Bird , da , se poate , dar unii nu vor.
Daca ar gandi toti asa , ca in locul pacientului poate sa fi mama/tata/sotia/copilul ar merge totul struna.

***Fur is for petting**

Mergi la inceput