Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (8)
Raspunsuri - Pagina 17
emanouela spune:
sarumana sovi
pe 4 avem si noi primul vaccin...am emotii
de aseara ma incearca o raceala.....sper sa o anihilez si sa nu o ia si Darius
va
vioo spune:
Buna fetelor, eu va urmaresc mereu dar scriu mai rarut...
Joi am fost la control si avem 2kg la 33 de saptamani. Acum ma rog sa stea pana la termen, pentru ca uterul e f jos, nu mai am voie efort, plimbari etc. si in plus trecem si printr-un necaz mare in familie dar sper ca totul va fi bine.
Va multumesc pt raspunsuri, pana la urma vom folosi un landou (am vazut multi parinti scotandu-si joi copiii din spital in landouri). As vrea sa va mai intreb, ce hainute sa ii pregatesc pt ziua externarii? Poate cineva care a nascut tot iarna imi da si mie o idee...
Multa sanatate voua si la cei mici, sa cresteti mari si voinici :D Nu-mi vine sa cred ca atunci cand v-am descoperit abia aveam un pic de burta,pe cand aici se vorbea de problemele si emotiile ultimei luni de sarcina... iar voi acum sunteti deja mamici si noi mai avem cateva saptamani!
Alina, eu merg in paralel si la o dr in Bucuresti, de la Sf. Pantelimon, spital care are sectie de prematuri; cred ca este f important sa te gandesti la tot, ce te faci daca se intampla ceva mai devreme, pentru ca la clinicile particulare nu te primesc si in plus e si greu de ajuns pana acolo. Sarcina usoara in continuare si ai multa grija de tine si de bebe
ana_micu83 spune:
Sovi...iti multumesc din suflet pentru tot...prompta ca de obicei...!
Daca nu-mi iese figura cu site-ul de pus filmicele iti dau id-ul si parola pe PM sa ma luminezi...
Ana-Maria,Valentin si comoara RAZVAN NAZDRAVAN!
ana_micu83 spune:
Sovi mergeee! Eram eu habauca...multumesc din tot sufletul!
Ana-Maria,Valentin si comoara RAZVAN NAZDRAVAN!
alina_k spune:
Va anunt cu bucurie ca am iesit din primul trimestru de sarcina. A mers asa simplu, nu mi-a fost rau aproape deloc, numai de doua ori in trei luni, aproape ca nu mai am probleme cu somnul... sunt o norocoasa!
Am fost luni seara la ecografie si lucrurile arata foarte bine. In primul rand, desi stiu ca nu e 100% sigur inca, E BAIAT! Doctorita spunea ca se vede prea clar ca sa nu fie adevarat, dar pe de alta parte si ea zicea ca e atat de devreme, incat se poate confunda...
Am ales sa fac dry test, pentru ca sa ma simt eu in siguranta. OK, costa o caruta de bani, dar promit ca e ultimul test foarte scump pe care il fac, ca sa ma asigur ca nu sunt probleme cu nici un fel de boli genetice...
Si promit ca nu am sa fiu paranoica si nu o sa imi fac toate testele inutile, numai bune de luat banii... de acum incolo!
Cand ies analizele, le inhatam si mergem cu ele si la Constanta. Sper sa fie totul bine si sa hotaram ca ne simtim bine si in siguranta sa nasc acolo!
Imediat dupa aia vorbesc cu cele doua doctorite pe care le vad acum despre nasterea in apa, si o pastrez pe cea care face cele mai putine mofturi si e cea mai deschisa la posibilitatea asta - si posibilitatea sa nu nasc cu ea, mai ales...
La eco morfo-fetale si eu am sa ma duc la Iosup, se pare ca toata lumea il gaseste ca fiind cel mai bun medic.
Ma tot gandesc la viitoarele luni si mi se pare ceva mare si scary, dar de fapt lucrurile mari si frumoase si scary se intampla de-abia dupa aia, si dureaza toata viata... din ce in ce mai mult, am sentimentul ca viata mea se va schimba fundamental!
Va multumesc pentru ca sunteti aici si pentru sfaturi!
Alina
cristina1980 spune:
Buna fetele,
Cam liniste. Se pare ca frigul a ajuns si aici.
Am si eu o intrebare, nu ca ar fi cazul dintisorilor la noi, dar de cand se da fluor la bebei? Voi mamicilor mai experte cand ati dat fluor?
Ce v-au zis doctorii?
Din cate am citit pe net la noi in Ro nu se prea da fluor, cica nu e bun. In schimb culmea in Franta, Olanda este bun. Am citit de Zymafluor ca se da de la 2 saptamani pana la 18 ani.
Va pupam!
Mamica fericita de Printesa=Cosmina-Ioana
vioo spune:
Eu iau zymafluor de la 32 saptamani, 1 mg pe zi, l-am intrebat pe Dr, si a zis ca e ok.
Lui bebe i se da incepand cu 2 saptamani, cate 0,25, conform prospectului, dar mai sigur intreaba medicul pediatru.
Foarte ciudat mi se pare ca in prospect mai scrie ca nu se ia concomitent cu lapte sau produse lactate... In cazul meu, mai merge, dar in cazul bebelusilor, care numai asta mananca
Astept poate imi raspunde si mie cineva.. I-am cumparat un set cu body maneca lunga, bluzita, pantaloni, caciulita, botosi, manusi.. si ma gandeam sa il invelesc intr-o patura pana la masina... este deajuns? voi ce credeti, cum l-ati imbracat voi la iesirea din spital (iarna)?
cristina1980 spune:
Vioo ce sa spun. La mine nu s-a auzit sa se dea la bebe fluor. Parca as trai in jungla. Desi locuiesc intr-un sat destul de deschis catre oras, doamna asistenta de cand este ea la cabinet nu a dat nici unui copil fluor. Cred ca eu voi fi prima. Am sa vb cu medicul pediatru.
Cat despre cum il scoti pe bebe din spital eu zic ca e ok cum procedezi. Drumul pana la masina este destul de scurt. Ajunge invelit intr-o paturica grosuta. Multa sanatate!
Mamica fericita de Printesa=Cosmina-Ioana
Motana spune:
Nici eu nu am auzit ca ar fi nevoie de fluor, nici ca recoamandare de la dr si nici pe net, si am tot citit multe. Cine stie, poate e de la caz la caz.
Daria Alessia (12.07.2009)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld
"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"
vioo spune:
Eu stiu de la soacra mea, care lucreaza la cabinetul unui dr stomatolog f bun, profesor universitar, decan etc. Diverse studii au aratat ca administrarea de fluor inca din timpul sarcinii are un rol important in prevenirea cariilor dentare. Bineinteles ca la noi in tara aceasta idee este mai greu acceptata, ca si nasterea in apa si alte idei noi.