Munca in folosul comunitatii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Nu va mai certati ca asta se face deja! Am vazut la tv, nu demult, ca-i duceau la sapat de santuri si chiar la lucrari agricole, parca pe o retributie calculata la salariul minim pe economie. Nu stiu ce se intampla cu banii primiti, am inteles insa ca participarea lor la astfel de activitati le ofera ceva avantaje cand se ia in discutie eliberarea conditionata.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Olympia, zau ca nu ma cert! Si cred ca nici LadyJ nu simte ca am face asta. Nu?

Bun, inteleg ca exista practica, insa la nivel foarte mic, in cazuri izolate, nu?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
poze cu noi Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Da, da, nu ma cert cu nimeni.

Alina, nu stii tu daca eu cred ca-s irecuperabili. N-am scris niciunde asta. Detinutii nu sunt toti la fel si eu urasc generalizarile, asa ca refuz sa-i bag in oala recuperabililor sau irecuperabililor pe toti la gramada.

In alta ordine de idei, poate exista o problema de comunicare intre noi doua, din momentul in care TU folosesti cuvinte ca ´´reeducarea prin munca´´ si zici ca te-am inteles eu gresit. Apoi zici ca nu e vorba de obligatie...deci o mica contradictie de termeni.

Asa..deci ce doresti tu pana la urma? Se pare ca programul de care zici exista deja, la scala mica, spui tu. OK, cum vrei tu sa faci asta la scala mare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Unele dintre persoanele aflate in detentie (condamnate definitiv) pot presta diverse activitati productive, atat in incinta penitenciarului, cat si in exterior, daca penitenciarul are solicitari (contract de prestari servicii) din partea unor beneficiari (societati comerciale, directii ale unor autoritati teritorial administrative) si numai cu acceptul condamnatului. Detinutii sunt renumerati pentru munca prestata. SC la care lucrez eu apeleaza deseori la acest gen de contracte pentru munci necalificate si nu e singura.

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

In Timisoara eu vad f des detinuti la munca (curatenie, intretinerea spatiilor verzi, constructii de drumuri) si mai stiam ca sunt platiti pt asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

langa Focsani este un penitenciar destul de mare si detinutii lucreaza la foarte multe obiective din zona,de la case particulare la reabilitarea Pietii Unirii,Stiu ca li se reduce pedeapsa,ca primesc niste banuti si mai ales ca ies din celula,ca am inteles ca sunt supraaglomerate.
Penitenciarul face un contract si castiga bani,angajatorii niste muncitori docili si ieftini ,iar detinutilor li se reduce pedeapsa.Ce-o fi in sufletul lor D-zeu stie,sa te vada toata lumea cu paza la fund,insa un lucru e sigur,nu sunt obligati ci fac cereri de iesit la munca

Mergi la inceput

Da LadyJ, cred ca vorbim in dialecte diferite...sau poate chiar alte limbi. Pentru tine "reeducare" este sinonim cu "obligativitate". Ok! Nu mai am nimic de zis in cazul asta.

Legat de subiect...e clar! Data viitoare caut mai bine pe google.

Se poate inchide subiectul. Vad ca asa ceva nu prezinta interes la noi. Oare de ce ma mira?

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

noi privim din alt punct de vedere "afacerea" asta cu munca detinutilor. pt. ca pt. penitenciar / managementul lui este un fel de afacere. e ca si cum ai avea o firma de muncitori necalificati. si chestia asta cu "in folosul comunitatii" aduce un vag semntiment de "gratuit", ceea ce nu e asa.
cand cineva (primaria sau cine o fi) are nevoie de oameni pentru o munca sau alta, in general face o mica licitatie. penitenciarul poate participa cu detinutii lor sau nu, si daca participa, poate castiga sau nu, in functie de pret si altele.
daca nu vezi detinuti la munca poate insemna ca managementul penitenciarului nu stie sa negocieze / sa obtina contractele, sau ca poate nu e cerere asa mare. sau primaria prefera sa aiba angajati care sa faca munca de curatare a orasului, exista mai multe posibilitati.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Ramonika, multumesc pentru lamuriri. In cazul asta ma gandesc ca ne lovim si aici de o lipsa de interes sau poate de cunostinte ale managementului inchisorilor. Sau poate de aceleasi comisioane ale primarilor si consilierilor.

Asadar...e Romania.

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

da.
plus ca vedeam mai mult detinuti la sapat santuri sau la munca in santiere. acum constructorii prefera muncitorii la negru (am tot vazut la stiri la TV cati muncitori la negru sunt) pentru ca ies mai ieftin, nu le fac carte de munca, nu platesc TVA, impozite.
la detinuti ar trebui sa faca contract cu penitenciarul, sa taie chitante, sa fie in legalitate...
asa e, traim in Romania.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput