este nevoie de un genetician?

este nevoie de un genetician? | Autor: lalaandreea

Link direct la acest mesaj

nu m-am priceput niciodata prea bine la gradele de rudenie,...dar se pare ca trebuie sa invat.
mama lui, are o mama...
mama mea are o mama..
bunicul lui (tatal mamei lui) si cu bunica mea (mama mamei mele) sunt frati. nu stiu exact ce rude suntem noi. Dar vrem sa facem un bebel frumusel.
Daca este vre-un medic pe aici care imi poate da un sfat, o idee,,,fara sa ma sperie, ...
Multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

mamele vpastre sunt verisoare , iar voi sunteti veri de gradul 2 .
Eu nu m-as baga la facut copii, da' ma rog

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hristina spune:

Si eu zic sa stati pe treaba voastra, ca am mai vazut copii facuti din combinatii de-astea fortate si nu mi-a placut deloc rezultatul, zau!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hakimela spune:

Si eu zic la fel, nu e o idee buna sa faceti copii. Sunteti totusi veri... Si nici nu va puteti casatori, pentru ca rudele pana la al treilea grad nu se pot casatori. Cred ca abia copiii vostri s-ar putea casatori (daca totusi ii faceti cu alti parteneri, nu vorbeam de frate si sora, desi...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Verii de-ai doilea nu sunt rude de gradul 3, nici 4... cred ca 6, nu stiu sigur. Oricum legea nu va interzice casatoria in conditiile astea.

Copii rezultati din rude nu sunt automat "cu probleme" care sa provina din consangvinitate: unii au, altii nu. Iat altii au 'metehne' congentitale care n-au legatura cu consangvinizarea - adica pb.de sanatate de care pot afecta si alte feluri de copii (care nu au rezultat din rude).

Cel mai bine ar fi sa apelati la un genetician bun. Si sa va faceti amandoi cariotipul. Nu recomand Parhon, nici GeneticLab. Cred ca cel mai bine ar fi la Bios Diagnostic (str.Roma nr 39, langa Colegiul I.L.Caragiale. E scump (1000 RON de fiecare), dar macar vor fi analize mai amanuntite pe fiecare cromozom in parte, sa vada daca exista deletii, inversiuni, translocatii echilibrate etc., la nivelul bratelor cromozomului si chiar a genelor care il compun.

Daca mergi la "ieftin", iti tranteste in fatza (cel mai probabil) o hartiutza pe care scrie 46XX (la tine) SI 46xy (la el). Sigur, e cel mai probabi ca asa sa si stea lucrurile,, dar pb. este ca ei analizeaza doar "cantitativ", sa ai 23 perechi de cromozomi... nu se uita mai adanc, la secventele de gene, la integritatea si particularitatile lor.

In afara de acestea, parerea mea e ca ar trebui sa fiti siguri ca va doriti sa intemeiati o familie, voi doi.

Bafta!

PS: ati putea cerceta eventuale antecedente, particularitati, afectiuni la rudele voastre comune - cate din ele mai traiesc.
Cine stie, poate ca ideal ar fi sa faca () analiza cariotip si "bunicii" - frate si sora... sau poate mamele voastre = verisoarele primare.

Mergi la inceput