despre salarii si vise
Raspunsuri - Pagina 3
Liliana82 spune:
Asta se intampla datorita faptului ca facultatile in special ale noastre au un grad foarte mare de teorie si extrem de putina pregatire practica asa ca absolventii nostri "toba de carte "si teorie e normal sa se creada einsteini si sa pretinda asemena salarii.
Totusi cred ca acele studii sunt nerealiste iar media asteptarilor unui absolvent de economie sau inginerie este in jur de 1000 E lunar, ceea ce nu e chiar atat de greu de obtinut . ( dar nu ca absolvent)
aniela23 spune:
Va spun doar informativ ca aici salariul de inceput al unui absolvent de facultate este de vreo 20.000 lire pe an (gros). Intr-adevar, poate creste cu alte cateva mii in 6-12 luni, dar cam de aici se incepe (si vorbesc de Londra, unde salariile sunt mai mare ca in alte orase)
marius spune:
Cred ca absolventii au o doza marea de naivitate de piata, sunt foarte optimisti (ccea ce este firesc) insa nu au experienta negocierilor si mai ales nu au experienta esecurilor.
Imediat ce intra pe piata fortei de munca se adapteaza de voie de nevoie realitatii acesteia si realizeaza ca sunt dispusi sa lucreze si pt 200-250 euro pe luna socoteala fiind simpla"
1. Nu-i angajeaza nimeni din lipsa de experienta - deci trebuie sa inceapa de undeva
2. Au nevoie de bani pentru vacanta la mare sau discoteca si neavand in general obligatii si cu 200-250 euro o mai scot la capat de-o bere/inghetata/vacanta cu cortul etc etc.
Dupa 4-5 ani in sus incep sa aiba experienta sau caute joburi mai bine platite sau care le plac mai mult, sa se gandeasca ce anume fac cu banii pe un interval mai mare de 2-3 luni, incep sa isi propuna obiective "mai grele", apar casatoriile, vacantele se raresc, sunt mult mai atenti la job si la calitatea muncii prestate.
Iar de aici incepe o noua etapa in viata lor.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
ankalaura spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Eliza5
Tu sigur stai in Bucuresti? Te intreb pentru ca in Bucuresti sunt sute de posturi platite intre 2'000 si 5'000 EUR (pozitii de middle management). Sunt si salarii de 12'000 EUR pe luna in Bucuresti dar intr-adevar doar la top management (directori generali, vice-presedinti, de-astea). Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
Draga Eliza, se discuta despre ABSOLVENTI! Nu despre management si nici despre Zavoranca.
In Bucuresti sunt si salarii mai mari chiar, mai ales daca lucrezi la Autoritatea aia cu aripi! Ai si spor de casca! De gura casca poate!
YMCA are dreptate, cu siguranta este mai plauzibila varianta cu venitul anual, dar nici ce spune articolul nu m-ar fi mirat, ca am vazut mult prea multi aberanti la interviu.
Nu ma enerveaza ca cer ei mult, ci ma enerveaza ca imi pierd eu timpul cu ei... DUPA ce au fost filtrati la HR. Problema e ca la noi la HR se interzice sondarea pretentiilor salariale. Ca cica nu stie HR-ul cat de bun poa' sa fie respectivul pentru un departament anume, ca suntem prea "specializati".
Candva dadeam niste teste. Dar s-au sesizat unii, cica erau prea complicate pentru un job care nu presupune neaparat studii superioare de speciliatate FINALIZATE.
Postul din exemplu meu este un entrylevel cu program flexibil, pe care preferam sa luam studenti, sa le facem training, si sa "creasca" pana terminau facultatea.
Dar desigur... cica eram noi aberanti Daca dumnealor vroiau telefon, masina, bonuri de masa, training extern, bonusuri si prime, plus salar de 4 cifre in euro...
capcaunul spune:
Pretentiile salariale (la pachet cu tupeul) ale absolventilor au fost in ultimii cativa ani invers proportionale cu gradul de pregatire. Multi factori in joc: invatamantul universitar de masa cu garda joasa, abundenta modelelor false, deficit de forta de munca, expansiunea multinationalelor, duduiala economica, etc.
Din "fericire" criza a pus capat acestei aberatii. Acum orice absolvent este in culmea fericirii daca prinde un post de 300-500E. Daca ...
ina_nz spune:
Si eu cand am citit in articol "12 000 euro pe luna" ma gandeam...poate pe soare ca pe luna eu n-am auzit de asa salariu la nici un absovent din lumea asta.
Am intrat in prenatal de o saptamana si pe postul meu, pt 5 luni, au luat pe un absolvent de psihologie care la anul vrea sa intre la noi la postuniversitara....i-au dat cam echivalentul a 20mii euro pe an.
Si s-a declarat multumit....zicea ca i s-a dat si mai putin la alte joburi.
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
Natasa spune:
Eu ma intreb cit a cerut ziarista lu' peste cind s-a angajat la Evenimentul :) Intre timp au corectat, mai au de dat o erata si la "gaina care naste pui vii" :)
Deianira spune:
Eu am terminat anul acesta facultatea, lucrez de dinainte de 18 ani si am adunat ceva experienta si mi s-a propus un frumos job de reporter la o televiziune din oras. 12 ore pe zi + doua sambete pe luna = 800 de lei. Eu am zis pas... (Am job deocamdata, dar vreu ceva mai bun, nu mult mai prost.)
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa Eu ma intreb cit a cerut ziarista lu' peste cind s-a angajat la Evenimentul :) Intre timp au corectat, mai au de dat o erata si la "gaina care naste pui vii" :) |
Cred ca articolul, de fapt, era un apropos pt sefii ei......
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall