Calendarul gradinarului vesel :- ) 9

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Multumesc Tala de fisiere!
Am o intrebare, ai gasit si unde seminte de cimbrisor? E mai scump decat gazonul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudia_a

Multumesc Tala de fisiere!
Am o intrebare, ai gasit si unde seminte de cimbrisor? E mai scump decat gazonul?

Zambeste, iubeste, iarta!

Cu placere,
sa stii ca am cautat de mi-au iesit ochii, iar intr-un final am gasit plantute la Bakker - dar nesimtit de scumpe (parca 5 buc=60lei in conditiile in care pe mp trebuie sa fie cam 8). Semintele le-am gasit pe un site din America, ei insa nu livreaza in Europa asa ca trebuie sa gasesti pe cineva dispus sa te ajute (eu am gasit si ii multumesc pe aceasta cale, chiar daca inca nu am dat comanda). Site-ul este outsidepride.com.
Nu cred ca este mai scump decat gazonul avand in vedere ca il pui si il ai toata viata si proprietatile sale minunate bat de departe orice gazon. iti trimit pe mail info pe care le am de la ei.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Tala, multumesc si eu pt fisiere , ma apuc de studiul lor.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Salutare la toate harnicutele!
Eu cica lucrez acum Nu-mi mai incap in piele de incantare!!! Raportez:
Alaltaieri am fost la o prietena sa iau 2 macesi... apoi s-a mai gandit si la 2 trandafiri...cand am ajuns acolo, ne-a "pus" sa-i defrisam gradina; am plecat cu maxima incantare, dar uzi si inghetati de atata ramat gradina cu: o iasomie imensa, de vreo 3m inaltime; o salcie stil tufis, o salcie plangatoare, un ulm, 3 trandafiri bine facuti, dar - din fericire - deja coafati si un fel de castan, tare frumos colorat. Ne mai asteapta inca o lonicera rosie, dar fara miros, si alte cateva minunatii. Ei, va dati seama ca nu mergeau duse cu un clio III Am imprumutat un fiat ducato, pe care l-am umplut de plante de-a valma. Ceva aglomeratie si lipsa luminilor adecvate la masina sunt motivele pentru care trebuia sa ne intoarcem repede, asa ca sa-mi vedeti sotul sapand gropi de plantare de eu nici nu aveam timp sa ma decid unde sa-i spun s-o faca pe urmatoarea Evident, conform unui scenariu deja cunoscut, ieri le-am plantat pe ploaie! Dar nu mi-a fost rece si eram extrem de incantata!

Mergi la inceput

Luni am facut o comanda la siebertz cu inima indoita, nu am gasit pe nimeni sa-mi spuna cum sunt si cum livreaza, dar nu am rezistat catalogului, in ciuda preturilor cam mari. Am intrebat-o pe doamna draguta de la telefon daca ma mai pot razgandi, daca mai pot adauga si - ma gandeam eu - chiar daca mai pot retrage ceva... A spus ca da, sigur saptamana asta nu se factureaza. Ei, bine, azi la 8 dimineata ma suna curierul si-mi spune ca mi-a sosit pachetul din ungaria; eu spun ca nu astept nimic din ungaria, el o tinea una si buna, ca e pentru mine; greu mi-a picat fisa Am deschis pachetul mai devreme, am facut si poze, vad eu cand am timp sa le si pun pe undeva sa le vedeti; toate arata bine,par bine dezvoltate, bine ambalate si par OK, mai putin 3 plantute de cranberries care ar trebui sa fie vesnic verzi si ele sunt cam maronii, vag verzi - le pot returna in 14 zile, nu stiu ce-o sa fac cu ele. Pentru cei care au probleme cu rozatoarele, eu am comandat si primit o plasa de protejat puietii, pare rezistenta, dar, cum eu nu am experienta la asta, sper sa fie si in practica. Se ruleaza in jurul pomului, pare usor de folosit. Sa-mi tineti pumnii, cand le-o vedea al meu dimineata sa nu ma "rontaie" el mai ales dupa gropile de plantare de ieri...

Mergi la inceput

Si cel mai nou motiv de "topaiala": prietena cu gradina voia si ea 2 trandafiri; eu am facut comanda vineri la coral, zic "las' ca-i adaug eu la comanda mea, nu are sens sa mai platesti tu taxe pentru 2 trandafiri"; sun la ei dupa-amiaza: ei, comanda trebuia deja s-o fi primit, spune domnul de la telefon; in cel mai rau caz maine o primiti, daca nu ati primit-o deja. Super!!! Da' eu ma asteptam sa-i primesc in vreo 2 saptamani, deci nici macar nu stiu exact unde le pun pe toate... Nu mai spun de bani, duminica ambii pui au ceva de sarbatorit, le atac fondul de dulciuri, mama denaturata ce sunt Las' ca am cumparat arbusti fructiferi si ii umplu de vitamine la vara

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui claudia_a

Ajutati-ma si pe mine...
In sfarsit sper ca saptamana asta sa terminam gardul... urmeaza sa aram terenul si sa pun cate ceva pentru primavara... ce as putea sa mai "cultiv" la vremea asta??? gazon? Flori de primavara? brazi? pomi fructiferi? trandafiri?... nu e prea tarziu sa pun si eu cate ceva in pamant? (avem 1000 mp gol pusca)

Zambeste, iubeste, iarta!

Fii fericita ca e gol pusca, al nostru avea ciulini, corneti, stir si alte balarii cat mine de mari si eu am 168 cm inaltime!!! Oricum, tu ai fost harnica si isteata si ai inceput cu gardul; eu am decretat ca nu am bani si de gardul care trebuie completat... Mult spor!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Tala

Oooo daa, ar fi tare bine sa-ti amintesti unde i-ai vazut pt ca asta e singura pretentie a sotului (iar puiutul vrea luminite pe casuta lui) legat de curtea noastra si popularea ei. Din cate am retinut din ce-am citit, luna noiembrie e cea mai potrivita pt plantarea coniferelor asa ca ar fi pacat sa ratez.
Nu mi-a zis nimeni ce sa fac cu bulbisorii plantati ii ud sau nu? deocamdata doar i-am bagat in pamant dar mi-e teama sa nu inghete daca ii ud (as vrea sa vad la primavara macar o narcisa si-o brandusa amarata)

Bucurie!

o varianta pe care mi-am reamintit-o acum este catalogul/siteul de le siebertz... de vazut inca nu-mi amintesc unde, ca i-am vazut undeva fizic, erau braduti argintii; cel de la siebertz pare interesant din cauza culorii conurilor; ma tot gandesc sa mai comand ceva la ei, de fapt mai multe "ceva-uri", dar ma cam restrange bugetul; sa-mi vina si restul, sa vad cum mai e vremea si vad eu peste o saptamana; daca mai comand, sigur iau si un bradut; daca nu in primavara sigur iau, o singura pretentie are si sotul, e pacat sa nu tin cont de ea, la cate face el pentru mine, gradina e visul meu, el saracu' doar munceste sa ma ajute si zau ca munceste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Huacin,nu vreau sa te necajesc dar sa-ti spun ce am patit eu cu Cranberry;i-am luat de la Bakker cam tot pe vremea asta si s-au dus unul cate unul,ultimul a sucombat in vara.
Cred ca am gresit punandu-i in vase te teracota.
Am impresia ca sunt f. sensibili la lipsa apei(pot sa spun ca sunt sigura!)si eu nu mi-am dat seama ca teracota actioneaza ca un burete.
Va sfatuiesc sa nu puneti plante avide de apa in vase nezmaltuite de teracota.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Am facut si eu acum 3 zile o comanda la Sieberz; ieri la pranz ma trezesc cu telefon ca au ajuns! Colet mare, plante multe si ... multi bani! vreo 500 ron!
Acum ce fac cu ele??? Am cam intrat in panica... ce pot planta si ce nu?! Ufff mi-a trebuit o tona de plante! Maine ar trebui sa aram si sa nivelam pamantul si apoi sa le plantez... pe care nu stiu inca! Azi am de gugalit si de aflat cand si cum se pun in pamant! sa nu mai zic ca nu am exact schema in cap, unde si ce pun... mari dileme de dimineata! O zi buna...

Mergi la inceput