Finante banci sau Contab&informatica d gestiune?
Raspunsuri - Pagina 2
lulu77 spune:
De ce Management.....
Daca nu lucrezi in domeniul Conta-Finante, si nici nu iti place ,nici nu ai un tel , un scop precis sa devii un f bun Contabil -economist, ti se va parea fff grea facultatea ( si este ) si apoi cu greu vei gasii un job la absolvire.
Peste tot se cere experienta de minim 3-5 ani, cel putin in Cta, in firmele mari.
Management- este mult mai utila(parerea mea) facultatea ,ptr ca inveti din toate ,si putin Conta, si MK, si Finante ,in ultimii ani ai numai si numai Management(RU, Proiect,Mk, Servicii,etc).Apoi dupa absolvire ai mult mai multe sanse.....sa zicem ca incepi un curs de Inspector RU - profesezi ceva vreme ,in timpul facultati aprofundezi totul, faci si un master in RU si ai toate sansele ptr un job in domeniul RU .
Sau faci un curs de Inspector Mediu/ Protectia Muncii, si la fel dupa un Master de Managementul Calitatii,putina experinta, etc - ai alte sanse.
Nu stiu, e doar parerea mea, in urma unei exeperiente de munca de 5 ani, intr-o firma mare, f mare din Cta, job in domeniul Recrutarii, Selectiei si Evaluarii de personal.
Stiu ce cautam, cerintele pe care le avem atunci cand avem posturi vacante de contabil sau Economisti.(din pacate ptr tinerii absolventi ).
Vb de un job intr-o companie mare( peste 700 angajati) unde salariul este cu mult peste salariile din acelasi domeniu din companiile mici.
Succes!
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
lulu77 spune:
RU - RESURSE UMANE.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
columbiana spune:
EU am terminat finante-banci, mi s-a parut usoara si frumoasa facultatea si mi-am dorit mult sa lucrez intr-o banca; am ajuns insa in conta (pe vremea aia imediat dupa revolutie se intra numai cu pile in banci si eu am ajuns in conta-sector privat pentru ca lumea nu se inghesuia sa paraseasca caldurica de la stat); asa am ajuns sa-mi placa conta, sa am un job foarte fain intr-o firma misto; aici m-am dus tot pe conta (aveam ocazia sa ma reprofilez) si la scoala si la job; acum ma ajuta foarte mult in ce fac aici experianta in conta din Romania; oricum scoala-universitatea specializata in contabilitate mi s-a parut mult mai grea/complexa decit finante-banci (bine ca compar mere cu pere ASE cu HEC Montreal, dar si asa)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
cait spune:
Eu un care am terminat finante-banci nu as mai recomanda aceasta facultate.Este frumoasa nimic de zis doar daca lucrezi intr-o banca mare dar in back office pentru ca banca astazi nu mai este ce a fost>astazi trebuie sa vinzi si doar atata.Eu si aici fac asta dar sper sa ma reprofilez pe conta cat mai repede.
Cait
Home is where heart is...
marius spune:
Nici contabilitatea nu mai este ce a fost.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
mikeostiarm spune:
Salut. Am si eu o intrebare care poate pare foarte prosteasca, dar in momentele astea de criza si disperare chiar ma gandesc serios la asta!
Am o licenta de 3 ani, in sistem Bologna la Facultatea de Geografie, sectia Turism, din cadrul Universitatii din Bucuresti. Daca ma inscriu la un master in management financiar bancar, pot lucra intr-o banca (si mai mult, am studii superioare in domeniul financiar, implicit posibilitatea de a promova, peste 10 de ani de exemplu) ?
mami_alexia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mikeostiarm Salut. Am si eu o intrebare care poate pare foarte prosteasca, dar in momentele astea de criza si disperare chiar ma gandesc serios la asta! Am o licenta de 3 ani, in sistem Bologna la Facultatea de Geografie, sectia Turism, din cadrul Universitatii din Bucuresti. Daca ma inscriu la un master in management financiar bancar, pot lucra intr-o banca (si mai mult, am studii superioare in domeniul financiar, implicit posibilitatea de a promova, peste 10 de ani de exemplu) ? |
In principiu daca ai studii economice (fie ca-s mk, finante banci, management sau contabilitate) poti lucra intr-o banca. Bancile nu mai anagajeaza fara sa faca training-uri inainte deci lor le ajunge sa ai studii economice si apoi ei sa te instruiasca pe partea pe care ii intereseaza in mod specific. In cazul tau va trebui sa astepti sa termini masterul sa te poti angaja la o banca. Si ma rog, sa treaca criza
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
ABSOLVENTE!!!!